hocam nerde şu 1 liraya tazyik köpük hangi istasyonda sabahtan beri soruyorum kimse söylemiyor korkuyor herhalde millet söylersem kalabalık olur diye
hocam nerde şu 1 liraya tazyik köpük hangi istasyonda sabahtan beri soruyorum kimse söylemiyor korkuyor herhalde millet söylersem kalabalık olur diye
arkadaşlar bu temizlik bayram dan bayrama yapılabilecek uygulamalardan biridir. Konu komşuya eşe dosta akrabaya giderken motorun temiz olması lazım.
Güzel bir tanıtım olmuş. Yer etiler olması fiyatı pahalı yapmıyor maslak sanayide de aynı işlemler için 40tl alıyorlar. Parası olan için kolaylık . Ben kendim hortum çekip yıkıyorum arada bir de olsa böyle detaylı bir temizliğe ihtiyaç var...
Hızlı Gidip Durmasını Bilirim Sen bakma Bana ben Rüzgar Gibiyim.
konu çoğunca yaşam biçimi, şehir kültürü, genel kültür, sosyoloji , kentleşme ve göç politikaları ile alakalıdır.
büyük şehirlerde toprağın pahası ve üzerine yapılan dikey yaşam biçimlerinin tasarımı sizin kendinize ayırdığınız vakti de şekillendiriyor.
tabi bir de birlikte yaşama eşiği var.
apartmanda ince bir imece ile garajın bir köşesine,
kompresör,
basınçlı köpük aleti,
tazyikli yıkama aleti,
koyabilecek yer tayin edilir ise hafta sonları araba yıkarken sosyalleşilebilir. (bunun devamı da var ama konuyla alakasız)
çoğumuzun bu aktiviteyi yapacak yerimiz yok.
zira büyük şehirde bu aktiviteye ayıracak yere apartmanı biraz daha büyütüp daha karlı bir iş yapma sevdasını koymuşuz.
ilk sayfadaki videoyu izledim.
aynı yıkamayı her hafta bir kere yapıyorum.
gayet özenli ve uzun sürecek şekilde.
köpük makinesi
kompresör
tazyikli su zımbırtısı
bunların müştemilatları, kompresör için lastik şişirme tabancası, hava üfleme tabancası vs vs vs ...
hepsini zaman içerisinde aldık, kullanıyoruz.
kapalı garajım var, evi etrafında iki adımlık yer olsun diye küçük yaptık.
işte bu detaylar bu konunun önemli bir kısmını oluşturuyor.
şimdi kompresörü biraz büyütüp boya yapmayı deneyeceğim.
bende scooter var.
zincir yağlama işine girmiyorum.
40 tl iyi para.
o paraya 3 tane suriyeli çocuk çalıştırıyorlar (12 saatlik günlük para).
Şu zamana kadarki motorlarımı toplamda sadece 2 kere yıkatmış ve ikincisinde yıkamacıyı gırtlakmaya varacak kadar kavga ettiğimden, o günden beridir asla yıkamacıya götürmem kendim 2 3 kova ile saatlerce temizlik yapabilir yıkayabilirim. Aynı gün içinde kendi, babamın motoru, kız arkadaşım ve eniştemin motorunu yıkadığımı bilirim, benim için en az motorla gezmek kadar keyifli onu temizlemek...
Hee ben uğraşamam illa yıkamaya para verecem diyorsan da Etilerin dışında Maltepe taraflarında bi böyle sadece motor yıkayan biryer vardı. MotorCafe gibi bişeydi adı bakabilirsin.
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
Adam nirvanaya ulaşmış...
Şahsen motorumuda arabamıda yıkamam veririm yıkamacıya yıkatırım. Üç saatte yaptığım işi adam 10 dakikada bitiriyor.
Adamıda uyarırırm motor bloğuna göstergelere yakından tutmicaksin diye beğenmediğim yıkamacıyada gitmem. En son sağını solunu tekrar silerim. Zincir yağlamasınıda tamirciye yaptırırım yıkamacı ne anlar zincir yağlamaktan.
Bu arada 40 TL ney laaaa çok para
hyosung gv 250
Motocafe 60 tl aliyor ayni işlemlere
bazı şeylere cevap verirken iyice düşünsek olmaz mı ? arkadaşım kendi evim apartman katında oldugu için o iş olmuyo maalesef ve ben bi motosikleti özenle yıkamaya kalksam 2-3 saatimi alıyoar ama proflaşmış adamlar en fazla 40 dk da bitiriyor işi zamandan kasıtım bu bi kere kalkıştım o işe baya uzun sürdü çünkü benimde bu işi yapmak için bir tek pazar günüm var onuda ailemle çocugumla gecirmeye çalışıyorum.
Ben kırıcı hakaret içeren bişey söylemedim neden hemen beni düşüncesizlikle suçluyorsunuz? Açıklama yaparsınız anlarım durumu ama yaptığınız hoş değil. Ama sizin anladığınız şekilde cevap vererek motosiklet alırken ''düşünseydiniz'' scooter alırdınız zincir, yağlama derdinden kurtulur zamanınızı iyi kullanırdınız. Tabii yine sizin seçiminiz ama motosiklet evlat gibidir çoğu şeyi siz yapmaz başkasına yaptırırsanız maddiyat, manevi olarak yorar.
Ben zincir temizle yağla, motoru yıka vs diye detaylı girince 4 saatten az sürmüyor. Malzeme de adamdan üstelik.. Yağı,temizleme sıvısı,cilası,şampuanı vs.. Bence çok para değil.. Tabiki anlaşma yapılabilir.. Yani sürekli müşterisi olup bir miktar indirim istenebilir.. Bende bi CB125E vardı, servis bakımında Honda zincir temizleme ,için yanlış hatırlamıyorsam 30 tl mi ne yazmıştı =) kavga edip fiyatı düşürmüştüm ama ortalık epey karışmıştı.. Üstelik bundan 3 yıl fln önce.. Ve zincirim zaten temiz ve yağlıydı.. (kendi garajımda her türlü malzemem var, sürekli temiz tutarım)
Honda 125 lik motorun zincirini yağlayıp 30 tl yazsa kimsenin gıkı çıkmaz ama adam iş kurmuş, bir ihtiyaca cevap vermiş, işini güzelce yapıyor gelip laf söyleyen çıkıyor. Bence destek olunmalı.
Haklısın kardeşim ancak zaten açıklamışım zamanım olmayabiliyor diye onu irdelemen biraz zoruma gitti. Scooter hiç kullanmadım hayatımda ve sıf zincir yüzünden de cbr 250r yerine scooter a bnmek istemem. Konuyu acma sebebim sadece sudur 40 TL yi fazla buluyorum yoksa yapılan işe lafım yok sadece orta yolu bulmak benim amacım.
İzmirde motowash martı var içinden geçiyorlar motorun temizlikten motorunu tanıyamqzsın ben hep ona giderim
Kendi yeriniz olmadıktan sonra sitede,sokak arasında yıkama işine bende karşıyım. Yazın bazıları bez ayakkabı kadınlar babet giyer vs. Hava 40 derece arabaya gideceğim yolda 2 cm su var araba yıkayan yüzünden. Hadi bir kişiye tamam. Sitede 55 daire var. Herkes yıkasa biz nereden geçeceğiz? Bu dediklerim yıkama için yoksa silme,yağlama işleri ev önünde yapılabilir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)