Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yamaha Aydın Motor Defetmesi içerir

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Shadow 750
    Merhaba arkadaşlar,
    2 gündür sıfır Yamaha X-max 250 abs almak için arayışlardayım. Telefonla aldığım fiyatlardan sonra Aydın motora bizzat gittim. Girdiğimde sağolsunlar kimse ilgilenmedi motorlara bakarken. Birşeyler sormak istersen kendi kendine cevaplayabilirsin. O arada başkalarıda aynı motor için pazarlık yapıyor, bende kulak misafiri oluyorum. 15.500'de diretiyorlar, konuşuyorlar falan. O arada genç bir arkadaş geldi, nakitte ne olur dedim 16.100'den 16'ya bıraktı

Neyse o arada pazarlıklarını bitiren sahibi olduğunu öğrendiğim Hakan beye ilettiler. 16'dan kuruş aşağı olmazmış. Tamam iyi, güzel olmasın. Peki dedim az öncekilere neden 15.700'e bıraktında adamlar 15.500'e almak için direttiler. (aldıklarını sonradan yolda görüp sordum ve teyit ettin). Hakan bey onlar kaç kez motor aldılar gibi bir yalanla dönüş yaptıktan sonra bana plaka dahil nakit fiyatını net verin dedim. 16.400 dedi yine. Zaten 16,400 tutuyor normalde de. 16 bine veriyorsanız parayı bırakayım dedim son olarak.

Karakterine saydığım bu arkadaş ''Bodrum'da yazlıkta verelim mi diyerek sırtımdan itercesine kapıya doğru itti. Götürmedi, itti resmen. Şimdi bu kadar gözü mü doymuş desem, kişiliği mi bitmiş desem, dünya şeyimde değil tavırlarından sonra merak ediyorum nasıl satış yapabiliyorlar. Sayelerinde evimin dibinde olmalarına rağmen motorumu tek tamir edecek onlarda kalsa ne götürürüm ne arkadaşlarımı gönderirim.

Son olarak motoru plaka hariç olarak daha düşük fiyattan reklam olmazsa İstanbul Motor'dan aldım bayiye gitmeden. Yarın geliyor inşallah.
    Teniro bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Romedon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-636,Bajaj PULSAR 200 RS
    Benzer muhabbet bende de oldu. 90 km ilçeye gidip oradan aldım.Servisinden de memnunum.İmkanınız varsa arayın bayilri fiyat alın

Motosikleti
    MT07
    Ben r25 için alıcam diye resmen iki ay süründüm.Aradığım her bayi yok çekti.Kimisi adını yazdır sıra gelirse alırsın.Kimi hiç boşuna bekleme gelmez dedi.Daha gemiye yüklenip nakliyesi başlamadan satabildiği bir ürünü olduğu için ne yazık ki çok büyük bir rahatlık içindeler.Ben almasam elinde sıcak parasıyla bekleyen belki 50 tane adam var.

E bu sülalem rahat kafasının üstüne bir tutamda cahillik koyunca böyle sığırlarla muhattap olma durumunda kalıyoruz malesef.

Sen yine iyi indirim yaptırmışsın.Bende aynı bayiden aldım ancak bir kuruş bile inmediler.Ozaman ekipman alırken bana bir indirim yapın dedim onuda yoldan geçen herhangi birine yaptıkları kadar bir indirim söylediler şaka gibi =) 20 liralık tankped yapıştırttım tamam bu bizden olsun demeleri için ordaki arkadaş yüksek yamaha şürasını topladı heralde bir 5 dakka ortalardan kayboldu.Sonra gelip tamam o bizden olsun diyebildi.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu bayii terbiyesizlik sınırlarını fersah fersah aşmış.Ama alıcılar olarak bunları biraz da biz şımartıyoruz.Yeni bir motosiklet çıkınca millet yok canı ile kredi çekiyor,o motosiklete sahip olmak için bir birini eziyor.Her yıl borç-kredi ile 0 km motosiklet alıp canı sıkılınca satanlar,aldığı motosikletini 0 km den yüksek fiyat çekenler,kaza üstüne kaza yapmış motosikletleri kazasız fiyatındanda yükseğe kakalamaya çalışanlar, ve dolayısı ile yeni alıcıları 0 km almaya itenler...say say bitmez.Normalde satıcıların biz alıcılara muhtaç olması lazım ama tüketim manyaklığımız yüzünden biz onlara muhtaç olduk.Ben hep diyorum bütün motosiklet kullanıcıları olarak sadece 1 yıl hiçbir şey satın almayalım bakın o zaman sizi dükkandan iterek atan adamlar size satış yapabilmek için nasıl diz çöküp yalvarıyor.
    hattoi bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM DUKE 250 > Pulsar 200 NS
    O bayiye birkaç kez bende MT 25 sormaya gitmişdim. Yani insanın yüzüne bakmaya bile tenezzül etmiyorlar. Artık adamlar doymuşlar mıdır nedir müşteri ilişkisi kısmını aşmış dogal hayvani karakterini ortaya koyar olmuş . Bu gibi hayvanların elinden bayilik hakkının alınması lazım Markanın adını da kirletiyorlar.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu işte bu şartlarda satış yapabilmeleri için öyle olmaları gerekiyor dostum. alttan alarak davranırlarsa çok ezilirler. yani girince yüze bakmama tersleme gibi şeyler biraz taktik

axios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    istanbul motora bir bakın diyecektim ki siz zaten sonda yazmışınız. gerek kardeşler gerek aydın motor hakkında benzer şikayetleri duydum, okudum. istanbul motor yeni açıldığında mıdır ilgi alakası baya iyiydi. en azından servis konusunda.

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Benim anlamadığım bayiler indirim yapmak zorunda mı? Birine yaptığı indirimi neden herkese yapmak zorunda? Bayi olsam xmax 250,r25,ybr 125 gibi motosikletlerde gram indirim yapmam. Zaten gidiyor elimden adamlar kapımda sıra. Şu pazarlık işinden gına geldi artık 2. el satarken de motor başında bık bık bık bık..
    essegesse ve mustafa_325 bunu beğendiler.

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Bu konu bu aralar açılan 2. yamaha bayisi konusu benim içimde de yamahaya karşı bir antipati oluşmaya başladı. Gerçi ben kardeşler yamahaya girdiğimde benimle çok ilgilendiler. Neyse forumda enteresan konular açılıyor bu aralar hayırlısı olsun ne diyeyim.
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim anlamadığım bayiler indirim yapmak zorunda mı? Birine yaptığı indirimi neden herkese yapmak zorunda? Bayi olsam xmax 250,r25,ybr 125 gibi motosikletlerde gram indirim yapmam. Zaten gidiyor elimden adamlar kapımda sıra. Şu pazarlık işinden gına geldi artık 2. el satarken de motor başında bık bık bık bık..
    indirim yapmak zorunda değil. pazarlık yapmak sünnettir. uygun dille red edersin. adamı resmen tartaklamış bu esnaflıktan nasibini almamış şahsiyet.

Motosikleti
    Shadow 750
    Tam Aydın motor kafasındasın dostum Bizde araç bayisiyiz. Potansiyel müşterimiz kamyoncu abiler. Pazarlığın suyunu çıkarırlar. Ne yapalım, bizde aynı şekilde citroen çekip sırtından dışarımı itelim nasıl olsa yok satıyoruz diye? Benden başka bayi mi yok? Niye oraya kaptırayım. Bak kar marjına. 920 tl karda bayi. 100 tl fazla indirim demek 2 depo benzin, 1-2 günlük mesai ücreti vs. demek. Ki onun verdiği fiyattan çok daha düşüğüne satan bayi para kazanıyorsa bu dingil beyefendi de fazlasıyla kazanıyordur. Keşke müşteri potansiyelim senin gibi pazarlık etmeyen en sevilen müşteriler olsa. En azından biz kimseyi defetmiyoruz. Müşteriye en doygun marka olan VW bile müşterilerine citroen çekmiyor ve indirim yapıyor.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Bende peşin fiyata indirim istemiştim 30 lira zor indi

BigLion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio xevo 250 ve Yamaha Tracer 700
    Aynı tabloyu ben bir kaç Yamaha bayiinde daha gördüm. Ama biz müşterilerde de suç yok değil. Sankı yamaha dan başka seçenek yok gibi davranıyoruz. Daha önce de söyledim onraı şımartan biz müşterileriz gene. Detaylı araştırmadan yamahanın bir x modelini popüler oldu diye hiç araştırmadan gidip almaya kalkışıyoruz, başka markalara yönelmek yerine. Ne zaman satışları düşer ancak o zaman akıllanırlar.
    Mesela benim xmax tan vazgeçip XEVO almamın sebeplerinden biri de satıcıların ilgisizlikleri olmuştu. Ayrıca şuan XEVO dan çok memnunum, xmaxta ki şikayetlerin neredeyse hiçbiri yok.
    hattoi bunu beğendi.

Motosikleti
    Shadow 750
    Alıntı BigLion adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı tabloyu ben bir kaç Yamaha bayiinde daha gördüm. Ama biz müşterilerde de suç yok değil. Sankı yamaha dan başka seçenek yok gibi davranıyoruz. Daha önce de söyledim onraı şımartan biz müşterileriz gene. Detaylı araştırmadan yamahanın bir x modelini popüler oldu diye hiç araştırmadan gidip almaya kalkışıyoruz, başka markalara yönelmek yerine. Ne zaman satışları düşer ancak o zaman akıllanırlar.
    Mesela benim xmax tan vazgeçip XEVO almamın sebeplerinden biri de satıcıların ilgisizlikleri olmuştu. Ayrıca şuan XEVO dan çok memnunum, xmaxta ki şikayetlerin neredeyse hiçbiri yok.
    Aklımda kesin olarak joymax vardı aslında. Fakat deri montumdan, kaskıma ve diğer aksesuarlarımı aldığım Hudson'da joymax için 14 isteyince xmax aldım. Bu tarz satıcılar için müşteri memnuniyeti falan umurunda değil, nasıl olsa satılacak, bu keriz almazsa başka keriz alacak nasıl olsa mantığı var bunlarda. Tamam kerizin birine satmadında ben 1 kask, ıvır zıvır aksesuar alacaktım, servisede sana gelecektim. Sadece motoru satmamakla kalmadı bunlarıda kaybetti.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı StiF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben r25 için alıcam diye resmen iki ay süründüm.Aradığım her bayi yok çekti.Kimisi adını yazdır sıra gelirse alırsın.Kimi hiç boşuna bekleme gelmez dedi.Daha gemiye yüklenip nakliyesi başlamadan satabildiği bir ürünü olduğu için ne yazık ki çok büyük bir rahatlık içindeler.Ben almasam elinde sıcak parasıyla bekleyen belki 50 tane adam var.

E bu sülalem rahat kafasının üstüne bir tutamda cahillik koyunca böyle sığırlarla muhattap olma durumunda kalıyoruz malesef.

Sen yine iyi indirim yaptırmışsın.Bende aynı bayiden aldım ancak bir kuruş bile inmediler.Ozaman ekipman alırken bana bir indirim yapın dedim onuda yoldan geçen herhangi birine yaptıkları kadar bir indirim söylediler şaka gibi =) 20 liralık tankped yapıştırttım tamam bu bizden olsun demeleri için ordaki arkadaş yüksek yamaha şürasını topladı heralde bir 5 dakka ortalardan kayboldu.Sonra gelip tamam o bizden olsun diyebildi.
    şu muhabbete gircegime kafasına patlatıp cıkasım gelir,
    ricayı red eden adamla iş yapmam..
    geçmiş olsun..
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Pazarlık olayına ben de karşıyım. Keşke hiç kimse gram pazarlık yapmasa, beklemese, böyle bir adet olmasa da sadece güleryüz kazansa. Bu arada esnaflık konusunda Bursa Duran Kardeşleri tek tutarım. CBF 150 aldığımda ben hiçbir şey demeden Kappa çantayı hediye ettiler. Her zaman müşteriyi iyi karşılıyorlar.

Blindfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Araba satan bayilerin gözünü seveyim. İlgi alâka tam.

mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mts 950
    Pazarlık müessesesi rasyonel düşünüldüğünde saçmalıktan başka bişey değildir.

Pazarlık yaygınsa, ne olsa pazarlıkta mecbur fiyat indirilmek durumunda diye fiyat olduğundan fazla yazılır. Yapış, vıcık saçma muhabbetler yapılır, bunları yapmayı istemeyen fazla para ödemek zorunda kalır. Konuyu açan arkadaşın anlattığı gibi boşa gerginlik yaratan durumlar oluşur. Satıcıda geçirebildiğine geçirme mantığı, alıcıda lan acaba kazıklanıyor muyum keşke biraz daha zorlasaydım diye sürekli bir düşünüş yaratır.

Pazarlık olmasa bunlar ortadan kalkar, satıcı istediği fiyat yüksekse bunu görür düşürür, alıcı ne yaparsa yapsın o malın fiyatını bilir ona göre alır veya almaz. Kültürümüzden acilen kalkmasını dilediğim bir saçmalıktır.
    DKN, BAIIHAN, zaferce ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    R25
    Paran çok galiba senin bık bık da bık bık ediyon

Motosikleti
    MT07ABS / FZ09
    tum bu meselenin sebebi "Yamaha Turkiye" diye bir kurumun, sirketin, yerin olmamasi
    sadace kagit uzerinde var.
    genel ithalat islerini ayarlayip bayilere mali ittiren bir sirketimsi gibi bi sey var.
    musteri iliskileri, disiplini, bayi koordinasyonu, bayi egitimi vb. seyler hakgetire...

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)