Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yamaha Aydın Motor Defetmesi içerir

REKLAM ALANI
    A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Pazarlık yapılacak durum var yapılmayacak durum var ! Honda web sitesinde ağustos ayına özel kampanya yapmış. Nakit alımlarda cbf 150 için 5600 tl fiyat belirlemiş. Bir nevi kendisi müşteri ile önceden pazarlık yapmış ve nakit alımlarda kendi teklifini sunmuş.Yani nakitte bu fiyatın altında almanız çok zor!

Elinde bir insanın nakit para varken pazarlık yapmasında ne gibi bir sıkıntı var? Normalde cbf150 6200 tl yanılmıyorsam. Kimi kredi kartına vade farksız bu fiyatı sabit tutmuş. Ben bayi olsam nakit alımlarda eğer insiyatif kullanabilecek durumda isem benim için sıkıntı oluşturmayacak ise bir miktar indirim uygularım. Maksat müşterinin gönlü olsun.

Mesela r25 olayında pazarlık yapılacağını pek sanmıyorum,malum millet sıraya dizildiği için pazarlığı geçin söz konusu bile olmaz!

Son olarak pazarlık adı altında eşeğin kulağınada su kaçırmamak lazım !

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    yok mu bunların bir aga babası?
    şikayet mercii?

kamera kaydıyla gidip şikayet edilecek birileri?

Alıntı Blindfire adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Araba satan bayilerin gözünü seveyim. İlgi alâka tam.
    2 yıl önce wolksvagene araç almaya gittik. Hediye olarak ne veriyorsunuz diye sordum cevabı gayet cool bir şekilde verdi hanımefendi: "Çöp bile vermiyoruz." kalk gidelim dedim anneme direk. Sonra yol üzerinde Hyundai gördük tesadüfen, girdik. Hakikaten ilgi alaka müthiş. Yarım saatte işlemleri tamamlamıştık.
    Yani ne satarsa satsın esnaflık ve insanlık daha önemli. Indirim yapmasın ama biraz tavrına, konuşmasına dikkat etmeli insan.

Motosikleti
    MT07
    0 alınacak herhangi bir mal için konuşuyorum.
    Satıcı ile alıcının arasında geçen yavşakça memleket nire ? hangi köy ? hangi takım ? gibi samimiyetsiz muhabbetler ederek yapılan indirimlere bende karşıyım.Ben gidip o dayıyla yavşakça muhabbet yapmadığım için fazla para ödemek zorundamıyım?
    Ancak bizim ülkemizde dürüstlük seviyesi yerlerde olduğu için (hem esnaf hem müşteri)çok basit bir alışveriş gayet çetrefilli bir hale gelebiliyor.
    Bunun dışında esnaf müşteri kaçırmamak için her müşterisine promosyon ,indirim, hediye stratejisi uygulayabilir.O normal olanıdır.

essegesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco New Grand Dink 250--Honda CB 900F Hornet
    Kardeşim,malın fiyatı belli.Daha neyin pazarlığını yapıyorsunuz. Ben olsam ben de kovarım bu tür müşterileri. Çingene pazarlığına gerek yok.Beğenmiyorsan gidip başka motor veya marka alırsın.

Satıcılık da zor meslek. Her gelene yavşayacak karaktersiz satıcılar,dükkanı batırır.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    yamaha bayiin de baya takılmışlığım vardır indirim oranı 100/1 veya 1.5 kadar küçük bi opsiyon
    o yüzden yamaha dan pek bi beklentiniz olmasın

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Alıntı bygecce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam Aydın motor kafasındasın dostum Bizde araç bayisiyiz. Potansiyel müşterimiz kamyoncu abiler. Pazarlığın suyunu çıkarırlar. Ne yapalım, bizde aynı şekilde citroen çekip sırtından dışarımı itelim nasıl olsa yok satıyoruz diye? Benden başka bayi mi yok? Niye oraya kaptırayım. Bak kar marjına. 920 tl karda bayi. 100 tl fazla indirim demek 2 depo benzin, 1-2 günlük mesai ücreti vs. demek. Ki onun verdiği fiyattan çok daha düşüğüne satan bayi para kazanıyorsa bu dingil beyefendi de fazlasıyla kazanıyordur. Keşke müşteri potansiyelim senin gibi pazarlık etmeyen en sevilen müşteriler olsa. En azından biz kimseyi defetmiyoruz. Müşteriye en doygun marka olan VW bile müşterilerine citroen çekmiyor ve indirim yapıyor.
    Bende onu diyorum işte. Gidip alın başka bayiden motorunuzu. O indirim yapmıyorsa diğer bayiden alın o kazansın. Ama gidip adama bir telefonla bir yüzyüze birde dışarıda karşılaştığınız adamın aldığı fiyattan pazarlık yapmayın. Eğer hiçbir bayi inmiyorsa başka motosiklet markalarına bakın. Ama adama o yapıyorsa sizde yapacaksınız diye diretmeyin.

Bu arada bu güne kadar liste fiyatı üzerinden asla pazarlık etmedim. Ya dandik eldiven yada kilit,çanta vs hediye ederseniz mutlu olurum dedim onlarda ettiler ancak etmeseler de alırdım o motosikleti. Ama kampanyaları, indiirmleri vs takip edip giderim. Vereceğim parayı zaten bilirim. Gitmeden bayi arar fiyat sorarım. Belki adamla 20dk pazarlık etsem 300 lira daha ucuza alırım ama bana yapılmasını istemediğim şeyi yapmam.

Alıntı Tvs01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Paran çok galiba senin bık bık da bık bık ediyon
    Goldwingim var. Biraz ağlarsan belki acıyıp koltuğuna oturturum..

Hondolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yamaha Aydın hakkında bende kötü tecrübelere sahibim ancak nadiren iyi davrandıkları zamanlarda oldu. Biri size ilgisiz davranıyorsa bu durumda sizin üste çıkmanızı tavsiye ederim. Onlardan önce siz çıkışın. Müşteri sizsiniz, para sizde, onlar o parayı istiyorlar siz motosikleti nereye gitseniz alırsınız.
    bygecce bunu beğendi.

Motosikleti
    yamaha mt-25
    Bahsi gecen yamaha bayisinden zamaninda x-city almistim. 10600tl odedim. Sonra farkettimki faturayi daha dusuk kesmis. Soyleyincede duzeltemeyiz otv si bilmemnesi odendi ayaklari yapmisti. İkinci motorumu aldigimda o bayiyi bana yakin olmasina ragmen tercih etmedim.

Motosikleti
    Cf Moto 250 nk
    yamaha almak zorunda mısın? hem o kadar para vereceğim hemde fırça yiyeceğim olacak iş mi?

yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Ulan arkadaş servis vaaaaar servis var işte.. Benim adanadaki servis Adana Motor, sağolsun adamlar ne kadar ilgililer. Daha bugün yan çanta siparişi geçtim. Abi sen şu kadarını gönder gelince eksigine fazlasina bakariz dediler.
    Servisi, hizmeti, yaklasimi ile 10 nomero 5 yildiz.

Bu kaçıncı yamaha bayii konusu, sırf bu esnaflıkları yüzünden sırf satıcı olmalarına ragmen yamahadan sogudum Ankara Honda efedeki arkadaşlarsa sanki dostuymuşum gibi ilgilendiler . Güler yüz ve esnaflık cok önemli bence. Pazarlığı kıstas almıyorum bu arada, bilgi vermesi ve ilgiden bahsediyorum.

hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Onlar çok eski müşterimiz, size aynı fiyatı veremem lütfen ısrarcı olmayın, motosiklet ile ilgili merak ettiğiniz bir şey varsa yardımcı olalım dersin, bir müşteri kazanırsın, böyle bokluk yaparsın, İzmir'deki adamı bile kaybedersin.
    Hayat seçimlerden ibaret.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    bu olayı yerinizde olsam hem yamaha türkiye hem de yurt dışına rapor ederdim, böyle saçma şey mi olur, inanılacak gibi değil, kapıya doğru itme, laflarla aşağılama, çok enteresan bunlara küfürden başka söyleyecek laf bulamıyorum, koskoca yamaha bunlara mı kaldı ...

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 İron Max
    çok merak ediyorum , bu kadar şikayet konuşulmuş bu kadar olumsuz düşünceler var .Acaba o firmadan bir allahın kulu arayıp bişeyler söyler mi?

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bazı arkadaşlar pazarlık olayını eleştirmiş ama konu burada pazarlık değil satıcının tutumu.Bende pazarlık sevmem sadece nakit alımda son fiyatı ne kadar olur diye sorarım kafama uyarsa alırım.Ama asıl konu burada satıcının terbiyesizce hatta elle taciz ve tartaklamaya varan,biraz kurcalansa kanuni yollardan dava bile açılabilecek ilginç hareketleri.Bu hareketler kesinlikle kabul edilemez.Alıcı ısrarla pazarlık yapmaya çalışıyorsa "Üzgünüm son fiyatımız bu daha düşük fiyata veremeyiz dersin" kapatırsın konuyu.Elle ittirerek müşteriyi dışarı atmak ta ne oluyor?
    A.Volkan bunu beğendi.

sidd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer900
    Bende onlardan almıştım motorumu. Sonra kedi kendimi yedim. Niye ordan aldım diye. Esenyurt bayisine gidin. Yolum orda geçmişti. Bakmaya girmiştim. Ordaki arkadaşlar gerçekten çok ilgiliydi. Gittim salak gibi şirinevlerden aldım motoru ve hala pişmanlığını yaşarım. Hee bide motoru depodan çıkarırken egzostu çizmişler. Götürdüğümde de hakan bey denen beyfendi kendi arabasındaki çizikleri gösteriyo bende dedim banane senin arabandan. Gitti boyattı sıfır gibi. Ama surat 5 karış. Tabi benimde çok s...de ya. Baktım olmuş. Aslında motora binmeseydim sıfır egzostla değiltirtmeye çalışırıdım. Şu honda 2017 gelince bakalım ne durumda olacaklar.

Motosikleti
    Kawasaki EL-250 ,Mondial Z-ONE 150
    Gelişme sonuç içinde zaten konunun ; adam terbiyesizce davranıp sonucunda malını satamamış, düzgün davranan diğer bayi hem malını satmış hem servisinden kazanacak şimdi.

Nakit indirimi sormanın dışında hiç bir malda pazarlık yapmadım daha doğrusu yapAmadım. Zaten arkadaşı itip kakan bayiyi bu hale getirende pazarlık , onla pazarlık bunla pazarlık ohoo ne sinir kalmış ne karakter, ama sorsan insan sarrafıdır mutludur da halinden.. Hiç pazarlık olmasa temiz iş fiyatı ne bu , alıyorsan al almıyorsan bakarsın öle bu kadar basit.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Satıyor demekki aylarca bekleyeni gördükden sonra

Motosikleti
    Pulsar 150 NS
    Abi bu bence biraz doymusluk... R25 geliyor millet almak icin birbirini yiyor honda keza ayni sekilde. Bazi bayiler doymus ve ugrasmak istemiyor tabi bu once insanliga sonra esnafliga yakismaz. Ben cinli bir markanin test surusune gittim adamlar dukkani uzerime yapacakti neredeyse... Arz talep meselesi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)