Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Çanakkale Yamaha bayi rezilliği

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Ben de Troia motorun müşterisiyim. Şimdiye kadar sayısız kere orada bulundum ve ne ego gördüm ne de böyle bir tutum. Genelleme yapmak doğru değil. Çayınızı kahvenizi kendi yerinizmiş gibi rahat rahat içebildiğiniz, kimsenin de size karışmadığı bir ortam.

Arkadaşlar oradayken ben de oradaydım.
    "Bu kadar para olsa araba alırdım höeheheaheahahe" şeklinde muhabbet ederek motosiklet inceleyen tiplere ben aynı sabrı gösteremezdim açıkçası.
    Tabii ki motorun üzerine oturup inceleyebilirsiniz fakat babanızı yeri gibi de davranamazsınız.

Şimdi birileri çıkıp bayi sizin mi diyen olacaktır fakat forumda beni bilen bilir. Hadi bakalım fazla şey yapmayın.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Herkesi bilen bilir bu forumda.

blue4XL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Önce MCT250, şimdi Yamaha
    Alıntı Idikut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba hepinize iyi akşamlar,forumu sürekli takip etsemde çok fazla mesaj yazmıyorum ancak bugün arkadaşlarımla yaşadığım olayları yazmak zorunda hissettim.
    Bugün 2 arkadaşımla birlikte çanakkale yamaha bayisine gittik, arkadaşım yeni motora başlıyacağı için ybr 125 e bakınıyordu bir kez üstüne çıktı indi motoru biraz inceledi bende 2.motorum olarak yfz r25 düşündüğüm için o modele bakınıyordum.Biz bu şekilde motorları incelerken kendisini bayi sahibi olarak tanıtan arkadaş geldi ve resmen bizi azarlamaya başladı,buranın fuar olmadığını istediğimiz gibi motorlara bakamıyacağımızı amaçsız amaçsız her yere bakındığımızı zaten motor alacağımızın olmadığını (ki bu kanıya nasıl vardı gerçekten bilmiyorum) söyledi,biz daha ilk şoku atlatamadan bayiye geldiğimizde kendisine selam vermediğimizi isterse kamera kayıtlarından bulabiliceğini söyledi(Bu zaten inanılmaz saçma bir cümle,sanki motorlara bir zarar vermişiz gibi açtırmayın bana kamera kayıtlarını tarzında bir yaklaşımdı).Bizde bu olaylardan sonra bayiyi terk ettik aslında bildiğiniz müşteri olarak geldiğimiz yamaha bayisinden kovulduk.Daha önce herhangi bir yamaha bayisinde başına böyle bir olay gelen var mı acaba?
    Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Ben de yaklaşık 15 gün kadar önce Yamaha'nın İstanbul Maltepe'deki bayisi olan TUNA OTOMOTİV'den sıfır motosiklet satın aldım. Satın alma sürecinde ve sonrasında yaşadığım traji komik hususları burada paylaşacağım ama senin ve arkadaşının düştüğü duruma "Yiğidi, öldür ama hakkını yeme" bağlamında bir çift lafım var. Motosiklet almaya karar verdiğimde seçenekleri 2'ye düşürmüştüm. Ya Kawasaki yada Yamaha alacaktım. Her iki markanın mağazasına gitiğimde satış temsilcisi ile göz temasını kurar kurmaz, "merhaba, bu motosikletin fiyatı nedir? İzin verirseniz bu motosiklete binebilir miyim?" diye sormuş, her iki yerden de olumlu cevap almıştım.

İstanbul Kızıltoprak'ta bazı motosiklet markalarının mağazaları var. Bunların bir kısmında motosikletlerin üzerilerinde "dokunmayınız, binmeyiniz" vb ikaz yazıları konulmuştur. Sanırım bunun nedeni, mağazaya gelenlerin hatırı sayılır bir kısmının motosikleti almaktan ziyade havalı motosiklete binip selfie çekmelerinden, burada bir arkadaşın dediği gibi motosiklete hakim olamayıp düşürmelerinden bıktıkları için bu tip bir uygulamayı yapmış olabilirler. Sözün özü sizin durumunuz için her iki tarafın da emptai yapması yani kendisini karşısındakinin yerine koyması gerekir. Bayinin uslubu kötü olmuş ama satıcıdan izin almadan binmeniz de bana göre uygun olmamış.

Yaşanmış tecrübemi aktarayım: Yamaha'nın " info@yamaha-motor.com.tr" ve facebook, twitter vb sosyal medya veya e-posta adresine ne kadar şikayette bulunursanız bulunun, onları ciddiye alıp okuyan bir merci bulmazsınız. Ha, örneğin facebook taki sayfasına "sizin şu motorunuz şöyle iyi, böyle mükemmel"yazın o zaman size cevap veren olur. Yamaha'da müşterilerin şikayet yada geri bildirimlerini profesyonelce takip edip sonuçlandıran bir iç denetleme mekanizması olduğunu sanmıyorum.
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tamam işte adam haddinizi bildirmiş yollamış sizi

bayiye yürüyerek geldiniz dimi? cevap evet, tamam. eğer son model bir bmw ile bayinin önünde durup motorlara baksaydınız o zaman daha farklı olurdu. adam sizi azarlamazdı, tam tersi olur ve siz arabadan inmeden önce kırmızı halı serer ve kapılarınızı açardı.

bunlar işin esprisi ama gerçekten öyle. takım elbise ve gösterişli bir tarzınız olmadıkça karaktersiz insan psikolojisi böyle davranır.

o anda cebinden 50 bin tl çıkarıp göstersen ve "şimdi senin bu davranışını şikayet edip yamaha almaktan vazgeçtiğimi söyleyeceğim" diyebilseydiniz o adam yutkunmaya başlardı muhtemelen, ben ne yaptım dercesine. özür dilemeler, yalvarmalar falan.

paranın değeri var kardeşim senin değerin yok acı gerçek.

edit: aa sende apache kullanıyormuşsun, güzel motor.
    edit2: evet, kafana takma. böyle insan çok.
    Baştan aşağıya ön yargılı bir yanıt olmuş. Yazdıklarınızın hiçbirine katılmıyorum. Yamaha bayine ve öncesinde Kawasaki bayine gitmeden önce arabamı koyacak park yeri bulup ondan sonra bayiye gitmiştim. Her ikisinde de satıcılar arabamı görmediler. Üzerimde bir tişört ve kot pantolon vardı. Cebimde 50 lira civarında para vardı. Yani satıcıya çil çil para filan göstermedim, gösterecek param da yoktu.Tek yaptığım şey, yukarıda yazdığım gibi "merhaba, bunun fiyatı nedir?" Cevap aldıktan sonra da, "İzin verirseniz binebilir miyim? diye sormak oldu.

Alıntı simurgg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yil olmus 2016, hala satin almadan once motorun uzerine oturup deneyen var. Neymis efendim, surus pozisyonuna bakacakmis, koltuk rahat miymis onu test edecekmis. Geciniz bunlari!
    Evet 2016 yılında 30 küsür bin lira vererek satın alacağım motosikleti üzerinde oturup denemeden almak istemediğim için izin istedim ve sürüş pozisyonumu, vs kontrol ettim. Uzaktan bakarak mı alacaktım? Deneyerek, oturarak, gidondan tutarak satın almanın ne gibi bir yanlış tarafı olabilir ki?

Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hoş olmamış ancak, sizde mekan size aidmiş gibi kapıdan dalar dalmaz hurraaa, evvelden niyet belli etse idiniz arzuhalde bulunsa idiniz?
    Tamamen katılıyorum.
    Alıntı tinerci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de Troia motorun müşterisiyim. Şimdiye kadar sayısız kere orada bulundum ve ne ego gördüm ne de böyle bir tutum. Genelleme yapmak doğru değil. Çayınızı kahvenizi kendi yerinizmiş gibi rahat rahat içebildiğiniz, kimsenin de size karışmadığı bir ortam.

"Bu kadar para olsa araba alırdım höeheheaheahahe" şeklinde muhabbet ederek motosiklet inceleyen tiplere ben aynı sabrı gösteremezdim açıkçası.
    Tabii ki motorun üzerine oturup inceleyebilirsiniz fakat babanızı yeri gibi de davranamazsınız.

Şimdi birileri çıkıp bayi sizin mi diyen olacaktır fakat forumda beni bilen bilir. Hadi bakalım fazla şey yapmayın.
    Eh, buna da diyecek bir şey yok hani.
    wing41 bunu beğendi.

Idikut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS APACHE 2013
    Alıntı tinerci adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Hocam öncelikle merhaba,sizde orda olduğunuza göre ordaki ortamı biliyosunuz,öncelikle bizim ordaki diğer arkadaşımız motordan hiç anlamadığı için o paraya ben araba alırım şeklinde aramızda bir muhabbet geçmiş olabilir ki kendi aramızda istediğimiz gibide muhabbet edebiliriz heralde çevreye zarar vermeden? kaldı ki bayi sahibi arkadaş acaba bizim ne saygısızlığımızı gördü acabada zaten sizin motor alıcağınız yok dedi? acaba galeriye gelen her kişi motor alıyor mu veya motor almaya mecburmudur?Ayrıca göstertmeyin şimdi bana kamera kayıtlarını dediğinide duymuşsunuzdur heralde biz orda ne yapmışızda acaba bize kamera kayıdında ne göstericekti? yaptığımız tek şey motorları incelemek ve motorların yanında kendi yorumlarımızı kendi aramzıda konuşmaktı sizce biz bayiden kovulmayı hakettik mi?

Olayın ne şartlar altında nasıl geliştiğini bilmiyoruz.Kendim Çanakkale liyim.Benelli TnT 250 im var.Bayii sahibi çok kafa insanlardır.Sizin tavrınızı bilmiyorum görmedim,bir gün olsun bana motora dokunma binme demediler,aksine bi bin bak deyip bütün modellere bindim kurcaladim.Mekanda 7/24 sınırsız çay kahve kek ikramları varki,sormadan alıp içebilir siniz.Arada hiçbir şey almasam bile gidip kahvemi içer bakinip çıkarım.Kaldıki çoğu firma kendi motorsikletlerinin yanına başka marka koydurmuyor,park dahi ettirmiyor.Ben gider aralarına koyarım ses dahi etmezler.Büyük ihtimal ya sizin tavrınız da kusurda vardı,yada onlar ters gününde idi,yoksa karşılama izzet ikram efendilik on numara dır.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Şikayet edin. Zamanında Bursa'da bu tarz davranışlar sergileyen, o dönem Çin motoru kullandığım için KTM'lerin beni aşacağını söyleyen 60'lı yaşlarda KTM bayisi bir sığırtmaç vardı, şikayet ettim, şimdi bayi başkası oldu bu adam Falcon satıyor.

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    Bayideki teşhir motorlar daha ucuza satılması lazım. Bu işin özeti.

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Laga Luga yapmaya gerek yok. Bende size şu açıdan fikirvereyim. Kardeşim motosiklet mi alacaksın 29 Şubat zamanlarında İstanbul CNR Expo Motosiklet Fuarına gideceksin. Sabah giriyorsun zaten öğlen sonuna bütün motorları gezip fikir edinmiş oluyorsun. Üzerlerine otur uzun uzadıya pozisyonuna bak, fotoğraf çekin... Yaz sezonundada bayiye git motorunu al çık.

Bu kadar basit. Üzerinede oturacaksanız,"hocam bi oturabilir miyiz acaba?" gibi bir teklifte bulunmanız münasip olabilirdi.

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Fuardan çıkan motorlara bi göz attım depo çizilmiş, peglerin orda karenaj varsa çizilmiş vs. Bi yandan haklı bi yandan haksız daha yumuşak bir dille uyarmalıydı. "20 bin tl param olsaydı araba alırdım heheuheuejej " vs diyenlere gıcık oluyorum zaten. O adam motora binmesi motosiklet camiasına saygısızlık gibidir bence.
    Aracı olanlar aynı zamanda motosiklet kullananlara lafım yok kesinlikle.

MoKo777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Alıntı ramcixx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Laga Luga yapmaya gerek yok. Bende size şu açıdan fikirvereyim. Kardeşim motosiklet mi alacaksın 29 Şubat zamanlarında İstanbul CNR Expo Motosiklet Fuarına gideceksin. Sabah giriyorsun zaten öğlen sonuna bütün motorları gezip fikir edinmiş oluyorsun. Üzerlerine otur uzun uzadıya pozisyonuna bak, fotoğraf çekin... Yaz sezonundada bayiye git motorunu al çık.

Bu kadar basit. Üzerinede oturacaksanız,"hocam bi oturabilir miyiz acaba?" gibi bir teklifte bulunmanız münasip olabilirdi.
    Bak arkadaş ne kadar mantıklı konuşmuş.Şimdi motor almaya mı karar verdin ? Bekleyeceksin Şubata kadar önce.Sonra Şubatta fuara İstanbula gelip o motora oturacaksın.Sonra da öbür yaz gidip alacaksın.Ne kadar mantıklı bir yorum değil mi ? Arkadaş çözümü sunmuş admin konuyu kitleyebilir bence.

Yahu sırf yorum yazmak için yorum yazan arkadaşları anlamıyorum.Ana sayfaya giriyorum açılan her konunun son yorumu aynı kişi.Her konuya yorum yazmak zorunda hissediyor kendisini.Yazdıklarını toplasan bir incir çekirdeğini doldurmuyor.Gerçekten insan forumdan iyice soğuyor, okuyası gelmiyor bu tarz yorumları görünce.Ha bir de arkadaşın dediği gibi 'laga luga' yapmayın, böyle mantıklı konuşun.
    hattoi, kaanklky, maktama ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Bayiden aldığınız motosikletin 20-25 kişi tarafından binilip sağlamlığı kontrol edilmek için yumruklanmasına, binerken montunun fermuarının depoyu çizmesine aldırış etmiyorsanız sıkıntı yok her bayiye gidip deneyebilirsiniz. XJ6 geçen sene 114 tane satmış. Test eden kişi sayısı 1000 in üzerindedir herhalde.

2014 ten önce sorsanız bayinin yaptığı ayıp derdim ancak fuarda adamın moto cage in yapıştırmalarını 'asılmak' suretiyle test ettiğini,er6 nın grenajlarını 'kırmak' suretiyle 'kaliteli malzeme kullanmışlar' dediğini gördükten sonra bu kadar net olamıyorum.

Ataşehir ducati de multistradayı test edecektim adam kibarca 'hadi len ordan pis fakir' bakışıyla teste açık değil dedi ki mt09 la gitmiştim. Kanıma dokundu mu dokundu ancak test etsemde 2 yıl sonra anca alabilirim. Adam malını riske etmiyor bence haklı da. Araba piyasası kadar büyük değil elindeki malı 0 haliyle hatasız satmalı.

Adam yoksa elindeki malı satıp para kazanmak istemez mi? Alıcı gördüğü kişiyi tabiki değerlendirir. Ancak motor başında 'abi buna vereceğim paraya araba alırım' muhabbetini yapan kişi benim gözümde de alıcı değil yakın zamanda.

Tabi siz gerçekten alıcıysanız gider başka bayiye alırsınız yamahanızı adam satamadığı ile kalır.

Motosikleti
    Pulsar 150 NS
    Fuardada oturtmuyorlar ki öyle bir şey yok yani.Malını riske atmıyor diye bir şey yok abi test motoru koyacaksın her bayiye çok tutulan modellerden örneğin;R25 yok abi hiç bir yerde koy bi tane satmayıver onu yani millet denesin ve ya ucuza sat... Büyük markaların hepsinde test motoru var ama 2 3 ay sonra hemen sıfır fıyatına yakın satılıyor bırak adam test etsin bak yamaha müşterisi gitti şimdi bir tane. Ktm orange days ve yamaha hariç kim test motorunu adam akıllı veriyor ki! ÇİZİLECEK,YIPRANACAK,AŞINACAK bunun kaçarı yok hocam adam binmeden mi alsın? Araba firmaları yapıyor bunu abi çok zor değil her modelin test aracı var...

harun27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2023 Vespa Primavera 150-2022 HondaGL1800-2023 PCX
    rezillikten öte terbiyesizlik yapmıs. İnsan malını satmak için elinden geleni yapar her türlü yardımı yapar alıcıya ve suyuna gider bu bildigin değişik bi tavır içine girmiş malesef. Bu tarz yaklasım içine hangi marka girerse girsin ne kadar kaliteli olursa olsun almayın aldırmayın

linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    böyle satıcılar sadece yamaha da yok honda da var aynı model laleler
    takma kafana gidip sıfır motor alma olsun bitsin
    bursa bayisi için konuşuyorum, alakası yok. çinlisinden ktm'sine tüm bayileri gezdim motorum yokken. gerçekten insan gibi davranan tek bayi honda bayisiydi. hemen güleryüzle karşıladılar. çay ve soda ikram ettiler. sıkılmadan bütüm modellerle ilgili bilgi verdiler. hala arada sohbet için uğrarım. her sene arayıp fuar davetiyesi isteyip istemediğimi soruyorlar. servise gidiyorum maksimum 1 saatte işimi hallediyorlar. sırf bu yüzden honda harici marka almayı düşünmüyorum. yamahanın modellerini de çok beğenmeme rağmen.

CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500
    Bir gün bir şey rica etmek için makamına gelirse makam koltuğundan dönüp "hatırladin mi?" Diye haykır.

Aslında bayileri anlamak çok zor değil. Örneğin; Sakarya'da kawa bayiine ciddi bir ninja 250 alıcısı olarak girdiğimde, 35-40 yaşlarında motosikletlerle gram alakası olmayan iki arkadaş lambur lumbur bayiye dalıp bu kaç basıyo, bu nası gider bana kanka, kaç para bu, ooo 45 bin mi araba parası lan bu bilmem ne yapıp bayiden çıktılar. Bu tiplerden günde kimbilir kaç tane geliyo bayiye siz düşünün.

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Medeniyete kicini donmus bir ulkede efendilik bulmak zor. Artik kibarlik pek iyi algilanmiyor, birisine kibar davrandiginizda tepenizde buluyorsunuz. Siz efendilik yapsaniz karsi taraf tepenize cikar (sicabilir de) karsi taraf efendilik yapsa siz cikarsiniz. Bu konuda da anlatildigi gibi, hangi tarafin ne oldugunu bilmiyorum ama, durum bu ne yazik ki. Adamina gore muammele cok onem kazanmaya basladi son zamanlarda. Cifte standart yani. Oysa ki bir satici herkese esit mesafede olmalidir, mumkunse tabi.

Idikut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS APACHE 2013
    Arkadaşlar yanlış alaşılmaşın lütfen ben genel olarak yamaha markasına kötü birşey demek istemedim sadece sizinde başınıza böyle bir tutum geldi mi diye merak ettim,ayrıca bu bayidede bayi sahibi dışında servisde çalışan arkadaşları tanımıyorum onlar hakkındada kötü bir algı oluşmasını istemem

hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Idikut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yanlış alaşılmaşın lütfen ben genel olarak yamaha markasına kötü birşey demek istemedim sadece sizinde başınıza böyle bir tutum geldi mi diye merak ettim,ayrıca bu bayidede bayi sahibi dışında servisde çalışan arkadaşları tanımıyorum onlar hakkındada kötü bir algı oluşmasını istemem
    Yamaha markası temsilcilerini iyi seçecek o zaman, gerekirse Ç.kale de bayilik vermeyecek, ama verdiği yerlerinde takipçisi olacak. Kurumsal olmak böyle bir şey. Köyde ürettiği peyniri şarküteriye satan mandıra değil bu sonuçta. İşin ucunda marka imajı var.

bagriacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT600E - Custom Cafe Racer
    Böyle bir post olmasına şaşırdım açıkçası. Neden derseniz tinerci ile birlikte 10 dan fazla kere Troia motora gitmişimdir. Her zaman çayımı kahvemi soğuk içeceğimi içmişimdir. Hatta bahçelerinden topladıkları bardak eriğinden bie yemişimdir. Mabadımı koymadığım motor sayılidır. Eldiven mont kask denemelerimi hemen hemen her model marka ürün üzerinde yapmışımdır. Böyle bir durum olmasına üzüldüm. Duruma nötr kalmayı tercih ediyorum.

3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)