SenC_an adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar , yeni motor almak istiyorum ve biraz kafam karışık , sanıyorum içimizde bir çok genç arkadaşta da var bu seçim sorunu.
36 yaşındayım , hiç araba sevgim olmadı 17 yıldır motosiklet üstündeyim. 5 metre arkamda 19 yaşında 250lik kawasaki 1 yaşında 150lik mondialim var.ikiside aynı model motorlara göre muhteşem durumdalar , severim bakım yapmayı ama şu anda ikiside beklentilerimi karşılamıyor. Aslında istediğim motosiklet 400 - 500cc ama seçenek olmayışı ve vergi dilimi beni 250ccye itiyor. Memlekette rodaj yapmayı bilen olmadığı için mecburen 0 alacağım , nakit param varmı? yok : mecburen kredi taksit vs.. Beklentim ne bu motordan? şöle 300-400km yollar yaptırsın bana ama bu arada çok içmesin , öyle cafe önün çekip hava atacak halim yok şeklinde değilim sadece daha bi sevmek istiyorum bu motorumu. neyse lafı uzatamadan seçenekleri ve fikirlerimi yazıyorum ;
Mondial RX3EVOi (yeni)
Sanıyorum çinden gelen en iyi motosiklet bu segmentinde tek .Ancak hala kronik stop etme sorununun geçtim çözümünü sebebi bile bulunabilmiş değil. Motorun herşeyi hazır ; koruma demirinden çantalarına kadar. Belki sis farı ister belki kaliteli bir akü birde lastik masrafı çıkarır , ruhsatı sigortası vs 15 bin tutar bu makine. Sonra ver elini yunanistan...Bence sonuna kadar değer ama kronik sorunu var , en kötüsüde servis.. Mondial servisi ne sen sor ne ben anlatayım...
Mondial X-treme enduro
Belki gerçekten dağa taşa vurmak isteyen adam için ucuz yollu geçiş motoru olur ama (başlangıç için blackcat gibi bir alternatif varken) benim için kesinlikle 10bin lirayı haketmeyecek bir çinlidir kendisi. Motor hakkında bir bilgim yok açıkçası benimki saf önyargı.Bunu alacağıma 5 kaat daha verir honda alırım lafı gelmişken
Honda CRF250l
1.72 boyum var gram korkmuyorum yüksekliğinden şusundan busundan. Bi kere vites aralıkları sınıfına göre daha geniş . Supermotoya yakın kılıyor bu makineyi. Bi lastik değişimi tamaam .Kesinlikle değeri bilinmemiş hakkını alamamış bir motor bu memlekette . Evet fiyatı çok gibi görünebilir hatta cbr'dan bile fazladır fiyatı ama rakiplerine nazaran sudan ucuz, bakım aralığı uzun , işletme maliyeti düşük , parça fiyatıysa çinliden bile ucuz yer yer. Çok güzel seçenek hele benim gibi belinde fıtık olan adam için . Gelgörki bu çift amaçlı kullanılabilecek motorun ikinci amacı bende yok , dağa taşa vuracak halim yok motoru en fazla toprak köy yolunda giderim ben. Biz niye 250lik bakıyoruz arabaların hızından altta kalmıyalım diye ama bu makinede 100 üstü sorunlu. Ha yapmaz mı 120 yapar da yapmasan daha iyi gibi. Bastımmı gitmiyor abi eledim , ha çok zevkli makine ayrı, sıralamada yamaha WR yazmak lazımdı ama o fiyat ney lan! ee bi arkadaşa bakmıştım ben der çıkarım kawsakide var fiyat fena değil ama bunlar crf gibi değil daha bi arazi modundalar neyse gelelim gidenlere
Benelli TNT25
Fiyat süper ötesi, şekil güzel , konfor sorunu var. Debriyaj / süspansiyon / sele sert. Fiyatına göre yürüyen aksam ve şekil mis.Lastik belge vs masrafıyla beraber 11 bine gelir gibi .Ucuz ama servisi mondiali aratır , yedek parça sorunlu distribitör ilgisiz -ki kuşadasında yaşıyorum en yakınım izmir..gümm...
Benelli TnT 250
Aynı servise gireceğim motor daha iyi diye o kadarda para vereceğim saol canım.Okuyan sahibi varsa sinir olacaktır da abi gidin distribitörden çıkarın napıyım yani.
Pulsar 200ns
Sırf siz eklemeyin diye yazıyorum , benim kawasaki bunu çiğ çiğ yer. Bir rs kazası gördüm sonra motoru ben topladım yerden yarısı yerde kaldı , hintli dediniz baştacı yaptınız aynı hızda aynı yerde aynı şekilde benim çinliyle düşsem kral gibi kalkardı. Ne sesi ses ne kalitesi kalite hero mero trololo 50cc eksik hacı biz 400den indik buraya zate
Honda CBR 250
Şimdi bir r var bir rr var..Şahsen ss motor sevmiyorum , 500cc altı motor ss gibi gelmezdi bana boş karenaj derdim ki r halende öyle ama bu rr r25ten de fena olacak gibi. Sevmeme rağmen sport alasım geliyor o nası şekildir arkadaş.
Yamaha R25
bilen bilmeyen önüne gelen aldı bu motoru peynir ekmek hani cgcilere daha fazla saygı duyuyorum artık. Performans kaliteye göre makine ucuz ama servis pahalı parçasından işçiliğine.+ çalınma riski en yüksek motor şu an , ss sevmiyorum demişmiydim...
Yamaha MT25
işte gerçek bir aday benim için , şekil güzel kullanım rahat , r25le aynı motormu dediniz ney anlamadım!! Yahu ben şu gariban (altında mt olunca) arabaları geçsem yeterdi naptın aboo çıkma 10 bin devrin üstüne çıkma anam 12bin rüzgar yamulttu beni cammı taktırsam vs.. İyi güzelde , ne kadar güzel bir motor yaptın mt125le yamaha, şunun kalitesinde bi 250lik yapaydın bende bu kadar uğraşmıyaydım ya.. şekil var , çift silindirin var gidiyo ee başka? Parçaların kalitesi düşük fiyatları yüksek, verdiğime versin bari euro almıyozki maaşı biz. servis kötü değil ama ucuzda değil bu arada motorun taksidini de ödeyeceğim ben , bunu yürütme masrafı var e yemeyek içmeyek mi ? e peki kaza yaptın? geldi vurdu köpek çıktı yağ vardı kaydı vs altında varsa cebinde de güç olacak hacı..mtye doğru kayıyorum yavaştan bak yazarken bile ; kaç kere gelicez bas leylaya...
Suzuki Inazuma
Ağır abi. servisi parçası yakıtı ağır abi. Şekil desen 0 konfor desen 9. Benlik aslında da burda servisi yok en yakın düzgün usta aydında.Bu fiyata bu kiloda motor değer mi? valla bütün 250likler hakkının üstünde satılıyo , rakiplerini baz alırsan değer.ha fren soru işareti zaten suzuki komple bir tık gerideydi bu işete bide 250lik diye bu ağırlığa bu sistem ne bileyim dikkati kaçırmamak lazım.
KTM duke250
Sırf ad koyma zorunluluğunu ortadan kaldırdığı için alasım var. adı üstünde gerçi yamahada da öyle mete ama bunu adı asker arkadaşım gibi değil yani. Kaydırmalı deb onu bi geç ,yok bilmem kaçla giderken şu vitese düşebiliyosunda.. Siz motor kullandınız mı gerçekten daha önce? ABS var abs , panik fren yapmamış adamlar cennetine döndük , tartışmanın anlamı yok. Ha titriyomu titriyo evet ama gidiyo , duruyo , şekil bana göre eh fiyat kaliteye göre mis. Servis sorunum var yine yok yakında. Sanıyorum servisi en iyi honda japon ve avrupa motorlarında ama alınır mı valla ne yalan söyliyeyim 200de 250de alınır ama ktm alıyorsam 390 alasım var dur bi hesap kitap yapıyım .. yav ne kadar fakiriz ya..
Kawasaki
bende 19 yıllık var bi tane taş gibi arkadaş , ama çıkarttımı da bir masraf çıkarıyo kaya gibi altından kalkamıyosun , zmoto ilgisiz vs kawasaki alınır naked bakıyorum ben makine güzel ben gibi ufak kontrolü kolay , deli fişek ama frenlerden bi tık korkum var bide parça servis hem yok hem yol gidicem hem pahalı yazacaktım daha da kalkmam gerek şu an bilgisayarın başından alta yazarım sonra