Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ön teker kayması

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha MT-125
    Mt-125 motorumu yeni aldım 2. el olarak 15bin kilometrede ve sanırım lastikleri hiç değişmemiş 15000 kmdir aynı lastik. ufak kavşaklarda , virajlarda bile dönerken ön lastik kayıyor sanırım, ne olduğundan emin değilim ama böyle bi motor kafasını sallıyor. Panikle ne yaptığımı nasıl düzeldiğini benden mi motordan mı kaynaklı olduğunu bilmiyorum . Fren yapmıyorum dönüşlerde dönmeden önce hızımı azaltıyorum dönmeye başlarken hafif gaz açıyorum. Üç kez başıma geldi bu olay korkar oldum... Eğitim alacağım fakat burda eğitimler belli aylarda oluyor 1 ay sonra olacak eğitim ona katılacağım o zamana kadar beni düşmeden önleyecek bilgilerinize açığım . Teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cevabını vermişsin aslında, iyi bir çift lastik. Viraja kontrollü girip gaz kapamamak veya fren yapmamakla birlikte mis.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Öncelikle Naked tipi bir motoru fabrika çıkışı naylon lastiklerle 15 bin km kazasız kullanabilen motorun eski sahibini tebrik etmen sonra ise yeni ve kaliteli lastikler alman gerekiyo

Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle Naked tipi bir motoru fabrika çıkışı naylon lastiklerle 15 bin km kazasız kullanabilen motorun eski sahibini tebrik etmen sonra ise yeni ve kaliteli lastikler alman gerekiyo
    Benimde aklımdan aynıları geçti. Lastiğin dışında motorun kaza geçirmiş olma ihtimali geldi aklıma. Umarım ihtiyacınız olan yalnızca lastiktir...

Motosikleti
    Yamaha MT-125
    michelin pilot street lastiklerini sipariş ettim sanırım yarın gelir umarım doğru seçim yapmışımdır

BalkanRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    Alıntı atheras adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    michelin pilot street lastiklerini sipariş ettim sanırım yarın gelir umarım doğru seçim yapmışımdır
    Eger o zamanda kafa salliyorsa on takima baktiracaksin

iskender123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 150c
    Bende aynı şekilde, artik 80 derece aciyla giriyorum virajlara bizim eskiden beri övülen bi marka irc var az yatirdimmi motor saga sola dogru kayiyo gibi oluyo lastik cok sert galiba bundan gec eskiyo ve bizim griban kesim gec eskidigi icin övüyor lastigi bakalim silindir piston bi eldrn gecirelim para artarsa yeni lastik alcam sende hic durma lastikleri yenile ve on jantin bilyelerini yine jantin balansini kontrol ettir saygilar

Motosikleti
    Bajaj - Pulsar 200NS
    Muhakkak lastik yüzünden fakat doğru psi ile hava basıyor musunuz kontrol ediniz.
    Lastik konusu tartışmaya açık değildir.

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    mt 125 e rosso 2 yok mu

CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500
    Ön lastik kaydiginda dusersin. Dusmediysen ön lastik kaymamış demektir. 15000 km dır lastik değiştirilmemişse yeni bir çift lastik almanın vakti gelmiş demektir.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    On amortisor kecelerini incele boru uzerinde yag varmi bak yani amortisor yag kaciriyormu bak..

feti_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    ön olsa duramazsın arkadır diye uzaktan sallayasım geldi : )

Lastik değiştirerek en iyisini yapmışsın. Bende 1 yıldır pilot Street kullanıyorum gayet de memnunum
    iyi günlerde eskit

Romedon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-636,Bajaj PULSAR 200 RS
    Alıntı feti_can adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ön olsa duramazsın arkadır diye uzaktan sallayasım geldi : )

Lastik değiştirerek en iyisini yapmışsın. Bende 1 yıldır pilot Street kullanıyorum gayet de memnunum
    iyi günlerde eskit
    ön teker öyle bi kayıyor ki ben geçen zor toparladım

Motosikleti
    Yamaha MT-125
    Ön tekerdir ya zaten böyle toplanmayacak şekilde ve hızda girmiyorum viraja yine de kayıyor lastiklerim zaten taş gibi niye böyle anlamış değilim hava basıncı yada lastiğin kendi hamurundan diye düşünüyorum bu gün de arka tekerim kaydı hafif yukarı ve sağa doğru olan bir virajda gazı açtım biraz direk arka kaydı. Arka fren sıktım gene kaydı.. İnşallah yeri öpmeden değişecek lastikler

CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500
    Beyler, ön teker kayınca valla bakın düşersiniz. Birkaç kez kurtardıysanız çok hem de çok usta bir sürücüsünüz demektir. Sürekli ön teker kayıyor ve kurtarabiliyorsanız youtube'ye koyun, baya bir takipciniz olur, millet ağzı açık seyreder. Stuntcı olursunuz, iyi para kazanırsınız.

Genellikle acemiler virajda altından halı çekiliyormuş gibi bir hisse kapılıyorlar, sanki motosiklet hem önden hem de arkadan kayıyormuş gibi hissediyorlar. Bunun nedeni tekniklerinin ve deneyimlerinin yetersiz olması. Aklın oyunundan ibaret. Ecnebilerin survival reaction dedikleri hayatta kalma güdüleri böyle bir hisse sebebiyet veriyor.
    essegesse bunu beğendi.

Romedon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-636,Bajaj PULSAR 200 RS
    Alıntı CrazyBullet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler, ön teker kayınca valla bakın düşersiniz. Birkaç kez kurtardıysanız çok hem de çok usta bir sürücüsünüz demektir. Sürekli ön teker kayıyor ve kurtarabiliyorsanız youtube'ye koyun, baya bir takipciniz olur, millet ağzı açık seyreder. Stuntcı olursunuz, iyi para kazanırsınız.

Genellikle acemiler virajda altından halı çekiliyormuş gibi bir hisse kapılıyorlar, sanki motosiklet hem önden hem de arkadan kayıyormuş gibi hissediyorlar. Bunun nedeni tekniklerinin ve deneyimlerinin yetersiz olması. Aklın oyunundan ibaret. Ecnebilerin survival reaction dedikleri hayatta kalma güdüleri böyle bir hisse sebebiyet veriyor.
    2 kere ön kaydı eminim bundan lasitklerim naylon makinanın stünde gelen lastikler.hatta babadan dönerken gören biri '' senin ön fena kaydı iyi toparladın '' dedi. olay nasıl desem halı çekme gibi değil de motor sola doğru yatıkken sadece önünün sağa doğru kayması şeklinde oldu.Tabi aşırı süratli değildim 50-60 aasında oldu bu olay.Hafif kumlu zemin idi.

Motosikleti
    Yamaha MT-125
    Alıntı Romedon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 kere ön kaydı eminim bundan lasitklerim naylon makinanın stünde gelen lastikler.hatta babadan dönerken gören biri '' senin ön fena kaydı iyi toparladın '' dedi. olay nasıl desem halı çekme gibi değil de motor sola doğru yatıkken sadece önünün sağa doğru kayması şeklinde oldu.Tabi aşırı süratli değildim 50-60 aasında oldu bu olay.Hafif kumlu zemin idi.
    Benimde aynı şekilde oldu

halo1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX636R
    bende michelin pilot street var. tecrübelerime göre bu lastik biraz serin havalarda daha iyi tutuyor. ankarada ilkbaharda hava 15-20 derece iken müthiş bir performansı vardı çok iyi tutuyordu. ama yazın 40 derece sıcaklığın altında izmirde pek de memnun değilim. ama tabi ki de memnun değilim derken fren yapınca viraja girince falan tutuyor sıkıntı yok ama biraz sınırlarımı zorlayayım ayaklıkları sürterek hızlı viraja gireyim dersen ön arka hafif oynama yapıyor çok sıcak havalarda :D

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı atheras adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mt-125 motorumu yeni aldım 2. el olarak 15bin kilometrede ve sanırım lastikleri hiç değişmemiş 15000 kmdir aynı lastik. ufak kavşaklarda , virajlarda bile dönerken ön lastik kayıyor sanırım, ne olduğundan emin değilim ama böyle bi motor kafasını sallıyor. Panikle ne yaptığımı nasıl düzeldiğini benden mi motordan mı kaynaklı olduğunu bilmiyorum . Fren yapmıyorum dönüşlerde dönmeden önce hızımı azaltıyorum dönmeye başlarken hafif gaz açıyorum. Üç kez başıma geldi bu olay korkar oldum... Eğitim alacağım fakat burda eğitimler belli aylarda oluyor 1 ay sonra olacak eğitim ona katılacağım o zamana kadar beni düşmeden önleyecek bilgilerinize açığım . Teşekkürler
    bir an dejavu oldu diycektim ama ben bu mesajı dün gecede okumuştum şimdi aklıma geldi. hatta mt serisinin 125 lik versiyonu mu çıkmış dedim araştırdım hemen, 15 beygirmiş. lastikler oldukça kalın. sanırım ıslak ağırlık 138 kilo yani bir tvs apache ağırlığıylan aynı.

+ları çok olan ve pahalı bir motor. buna kalite marka lastik yakışır, böyle pahalı bir motor alıp lastikten kaçılması çok saçma olurdu.

Stunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    çok var sığmıyor :)
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    naylon dediğin lastik michelin pilot street fab. çıkışı

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:30 ----------

Alıntı CrazyBullet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ön lastik kaydiginda dusersin. Dusmediysen ön lastik kaymamış demektir. 15000 km dır lastik değiştirilmemişse yeni bir çift lastik almanın vakti gelmiş demektir.
    on lastik tamamen yolu bıraktığında bile kontra ile toplanabilir
    Feel the way

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)