Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İlk artçı ve kısa boy

REKLAM ALANI

Merhaba, boyum kısa ayaklarımı yere koyduğumda parmak ucuyla motoru tutuyorum.

Bir arkadaşım var sürekli binmek istiyor ama artçılı daha önce sürmediğim ve yukarıdaki sebepten ötürü cesaretim yok. Riske atmak istemiyorum arkadaşımı. Ama eninde sonunda artçı almak zorunda kalacağım, artçı da motora binince ve ayakların tam olarak yere basmamasından dolayı ışıklarda dururken, durma anlarında falan sorun yaşar mıyım?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    uqur497 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Honda CBR 125R
    Kardesim madem böyle düşünüyorsun artçı alacaksan eğer kendi ağırlığından daha hafif birini al yoksa daha fazla zorluyor artçılar

BalkanRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    Bak simdi cok artci aldim ama hepsi hafifti gecen hafta bi arkadasin isi cikti acil ben 80 kilo ama o 100 kilo uzak biyer degildi ama duruyoruz isiklarda boyum 1.85 olmasa ayagim yere tam degmese devircem motoru o yuzden ayaktan destek cok onemli hafif birini alirsin problem olmaz ama agir birini tasirken ayagin kayarsa toplayamasin yatirirsin

Alıntı uqur497 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardesim madem böyle düşünüyorsun artçı alacaksan eğer kendi ağırlığından daha hafif birini al yoksa daha fazla zorluyor artçılar
    Alıntı BalkanRider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak simdi cok artci aldim ama hepsi hafifti gecen hafta bi arkadasin isi cikti acil ben 80 kilo ama o 100 kilo uzak biyer degildi ama duruyoruz isiklarda boyum 1.85 olmasa ayagim yere tam degmese devircem motoru o yuzden ayaktan destek cok onemli hafif birini alirsin problem olmaz ama agir birini tasirken ayagin kayarsa toplayamasin yatirirsin
    Benden hafif birisi. 60 kilo falan.

MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    artçıya söyle düzgün inip binsin. yoksa inip binerken de düşebilirsiniz. (tecrübe)

isimbulamadı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600F
    Yokuşlarda durmak zorunda kalırsan özellikle dikkat et, hatta durmamaya çalış.

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Artci olma konusunda kadınlar candır.Birde motor da denge konusunu bilen insanlarıda bu gruba dahil edebiliriz.Ancak 130 kg artci alan birisi olarak dengeyi bilmeyen ve üstüne üstlük ağır olan artci seni yere yapıştırır.Hafif insanlarla başla.

Yarın sabah yollar boşken deniycem. Arkadaşım hafif biri 60 kilo civarı, motor cbr 250 bu arada

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı Schiffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yarın sabah yollar boşken deniycem. Arkadaşım hafif biri 60 kilo civarı, motor cbr 250 bu arada
    herkesin bildigi uzere boyum 1,60, gayetcene kısayım benden kısası yoktur sanırım forumda

Artçı almanın ozelliklerini sana anlatayım,
    1- kesinlikle senden hafif olmalı, 60 kilolar gayet iyi,
    2- artçı alacagın kişiye aynı motor kullanan bizler nasıl eğitim almışsak eğitim vericeksin, depodan tutunmayı ogrenecek,
    sana yaslanmıycak senden destek almıycak, hızlanmalarda senin gobegini tutar, frenlerde bacakları ile seni sıkar elleri ile depodan destek alır,
    3- gitcegin yer çok onemlidir eger boyun kısa ise, acıbadem yokusunda misal zart diye kalmıcan, devamlı dur kalka girmicen bi yer olcak, ilk artçı aldığın dönemlerde, duz e-5 trafigi gibi bi akıcılıkta gitmek en mantıklısı,

Artçı düzgün oturursa arkanda hissetmiyceksin bile emin ol, 2 kız arkadasım var birisi diğerinden kilolu artcı alıorum hissetmiyorum bile duzgun oturmayı bldiginden dolayı,

4-inerken ve binerken eliyle sırtına dokunup ınıp bincegini haber vermeli, artcılar kendince motorun arkasına atlar, zart die arkandan hoplar iner boyumuz kısa oldugu için bu konuda da bilgi vermelisin,

Bu şekilde başlarsan, arkanda artçın bu işi bilirse senle butunleşirse, o soyledigin endişelerin minimuma iner, ama boyumuz kısa bu her daim dezavantaj o yuzden 1,90 adamlara gore daha dikkatli olmak zorundayız...

(dun racinge 3 saat artçıydım, suren arkadaşım gayet keyifli dur kalklar, hız yapıp, ani fren yaparken (beni hissetmediginden) şu an hala elimin içi depoya resmen girdiginden arıor, olayın ıkı tarafını da bilen kişi olarak tavsiyem budur )

burakcvck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XSR 700 Xtribute
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkesin bildigi uzere boyum 1,60, gayetcene kısayım benden kısası yoktur sanırım forumda

Artçı almanın ozelliklerini sana anlatayım,
    1- kesinlikle senden hafif olmalı, 60 kilolar gayet iyi,
    2- artçı alacagın kişiye aynı motor kullanan bizler nasıl eğitim almışsak eğitim vericeksin, depodan tutunmayı ogrenecek,
    sana yaslanmıycak senden destek almıycak, hızlanmalarda senin gobegini tutar, frenlerde bacakları ile seni sıkar elleri ile depodan destek alır,
    3- gitcegin yer çok onemlidir eger boyun kısa ise, acıbadem yokusunda misal zart diye kalmıcan, devamlı dur kalka girmicen bi yer olcak, ilk artçı aldığın dönemlerde, duz e-5 trafigi gibi bi akıcılıkta gitmek en mantıklısı,

Artçı düzgün oturursa arkanda hissetmiyceksin bile emin ol, 2 kız arkadasım var birisi diğerinden kilolu artcı alıorum hissetmiyorum bile duzgun oturmayı bldiginden dolayı,

4-inerken ve binerken eliyle sırtına dokunup ınıp bincegini haber vermeli, artcılar kendince motorun arkasına atlar, zart die arkandan hoplar iner boyumuz kısa oldugu için bu konuda da bilgi vermelisin,

Bu şekilde başlarsan, arkanda artçın bu işi bilirse senle butunleşirse, o soyledigin endişelerin minimuma iner, ama boyumuz kısa bu her daim dezavantaj o yuzden 1,90 adamlara gore daha dikkatli olmak zorundayız...

(dun racinge 3 saat artçıydım, suren arkadaşım gayet keyifli dur kalklar, hız yapıp, ani fren yaparken (beni hissetmediginden) şu an hala elimin içi depoya resmen girdiginden arıor, olayın ıkı tarafını da bilen kişi olarak tavsiyem budur )
    Benim anlamadığım artçı olup depoya mı uzanıyorsunuz, ne uzun bir depoymuş öyle o..

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    awsımın hızlanırken göbeğini tutar lafına çok güldüm nasıl bi önyargı oluşturuyosak türk erkekleri olarak..

konuya dönelim artçılı sürmedikten sonra iki teker ruhumu taşısa ne olur bi bardak su taşıdığını düşün, dökmeden sürmeye çalış.. artçınada sadece oturmasını söyle virajlarda ters tarafa falan sarkmasın yeterli

127 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motoru dik tutman gerekmez dostum. Honda kursunda öğretilen birşey vardı motora her zaman soldan binip soldan inin diye yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca durduğun zamanda buna alışmalısın. Sol ayağını yere tam daya sağ ayağın arka frene basılı olsun. İki ayağını aynı anda yere değdirmek yerine tek ayağını tam değdirmek daha mantıklı.

Motosikleti
    MT 07
    Alıntı burakcvck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim anlamadığım artçı olup depoya mı uzanıyorsunuz, ne uzun bir depoymuş öyle o..

depo farkını üsenmedim yuklıyım dedim

Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    awsımın hızlanırken göbeğini tutar lafına çok güldüm nasıl bi önyargı oluşturuyosak türk erkekleri olarak..

konuya dönelim artçılı sürmedikten sonra iki teker ruhumu taşısa ne olur bi bardak su taşıdığını düşün, dökmeden sürmeye çalış.. artçınada sadece oturmasını söyle virajlarda ters tarafa falan sarkmasın yeterli
    yok dknyy ole olmuor o işler.. özgür bırak falan, nc de arkasına kızın bir anda binmesiyle gecen dun dusen arkadasıma bu konuyu gostermek isterim 700 tl servise odeyince ozgur olmursun malesef:(
    artçılıgın ozellikle racelerde, inişte kalkışta her motorda onemli olduğunu dusunuyorum, neyse yakında xmaxe gececeğim arkada uyumayı planlıyorum ))))
    burakcvck bunu beğendi.

trancexp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 &MT125
    hocam artçı olunca motor daha bi çöküyor kafadan 2-3cm zaten çöküyor motor dert etme arkada fazla kıpraşmasın inerken binerken dikkat etsin sıkıntı olmaz.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yok dknyy ole olmuor o işler.. özgür bırak falan, nc de arkasına kızın bir anda binmesiyle gecen dun dusen arkadasıma bu konuyu gostermek isterim 700 tl servise odeyince ozgur olmursun malesef:(
    artçılıgın ozellikle racelerde, inişte kalkışta her motorda onemli olduğunu dusunuyorum, neyse yakında xmaxe gececeğim arkada uyumayı planlıyorum ))))
    onları biz gerçek motosiklet sürücüleri ile aynı kefeye koyma ön yargı da iyi birşey değildir.. uzun seneler race kullandım
    something123 bunu beğendi.

Motosikleti
    MT-25 ABS
    http://i.hizliresim.com/DJN1Wv.jpg
    http://i.hizliresim.com/1dQbBj.jpg

depo farkını üsenmedim yuklıyım dedim

Kol farkıda varmı ahecsgsv
    İlk sürüşümü artçılı yapmış biri olarak sana tavsiyem yok

Motosikleti
    MT 07
    Alıntı KaskReis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kol farkıda varmı ahecsgsv
    İlk sürüşümü artçılı yapmış biri olarak sana tavsiyem yok
    kişi farkı tabiiki vardır, güç, kadın, erkek farkı...

Motoru ayak pencesiyle tutan kişi ile, tam basan kişi arasındaki farkı anlatmak zor yaşamayan kişiye,abartmaya gerek yok ama zordur malesef...
    Teknik, tecrube bunlarda ayrı olaylar,

Son soz olarak, motor kullanan kadar iyi bilinçli bir artçı, güvenli sürüşe en buyuk etkidir, kendiniz ve artçınızın guveni için nasıl binilip inilmesi ve nasıl bir pozisyonda oturması gerektigini anlatmalısınız,

Biraz daaha ertelemeye karar verdim, riske hiç gerek yok. Zaten ekipmansız artçı almayı düşünmüyorum.

Teşekkürler tavsiye için, biraz daha tecrübe kazanıyım ben.

okan kükner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Avenger Street 150

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)