Yeniden merhaba arkadaşlar. Bugün çok acayip bir gün oldu benim için. Daha önce pcx125 kullanıcası olan bir abimle (o da forza almayı düşünüyordu) Honda bayisine gidip önce FORZA sonra yeniden PCX (mecbur kaldım) test ettim. sonra Yamaha NMAX test ettim. Sonuçlar:
Forza:
Tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. test motorunda tur camı ve bir topcase vardı. 0-70 bana çok hantal geldi. Performansı CB500F'e yakın olur diyenler olmuştu ama alakası yok. Sele konforu mükemmel! Ama gel gelelim serilik konusunda bana çok hantal geldi. Ben 270 küsür cclik bir motordan daha fazlasını beklemiştim. Önce bizim abi test etti indi dedi ki bunun serilik konusunda pcx 125ten çok fazla farkı yok. Dedim abi olur mu öyle şey ver şu anahtarı. Bi aldım gezdim ettim hakaten de öyle... Bir düzlük buldum orada bastım ıkına sıkına max100 gördü düzlüğün sonunda. (Daha sonra PCX ile aynı düzlükte 90 yaptım.
) Bir iki tur attım uzunca (20 dk test zamanı veriyor Ataşehir DRD motor. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum! Mutlaka gidin.) Sonra orada bir de çok hor kullanılmış test motoru pcx 125 ile test yaptım. İlk testimde hiç beğenmediğim motorun serilik konusunda forzadan çok da farkının olmadığını görünce zaten nihai kararımı verdim. FORZA benim için bitmiştir...
Oradan çıktık ve ben beğenmediğim PCX'e sempati duymaya başladım. Sonra gittik Yamaha Tuna otomotive. Sağolsunlar yardımcı oldular NMAX test ettik. NMAX'ın ABS frenleri hakikaten çok güzel çalışıyor. Ben devreye soktum şahane. Motor stabil gidiyor akıyor resmen. Ama sanki motorun canı 60-65ten sonra bitiyor o böyle bi cansızlaşıyor hafif bayır aşağı isteksiz bi 90km/h gördüm. İlk kalkış çok seri ama sonrası pek gelmiyor gibi geldi bana. Bi de PCX'in ön konsolu bana daha çok hitap etti şahsen.
Bugün öneriler doğrultusunda Daelim S3 ve Kymco'ya da bakmak istedim ama vaktim olmadı ne yazık ki. Acaba test motoru varmıdır bilmiyorum. Onların da işte servisleri beni korkutuyor. Daelim S3ün seriliği dillere destan. Kymconun da japonları aratmayan kalitesi.
Bir de Burgman 200 var tabi listemde
Ama daha oralara gelemedim. Burgmanda test motoru olacağını hiç düşünmüyorum. Şayet forumdan bir arkadaşım yardımcı olmazsa sanırım burgman almaya da çok sıcak bakmam. Forzayı şeş kaza almış olsaydım nasıl satçam diye düşünürdüm. Konfor haricinde gerçekten memnun kalmadım çünkü.
PCX 150'yi çok tavsiye ediyorlar ve servis kalitesi ve 2. el piyasası yüzünden Honda almayı düşünüyorum. Acaba uzun yol yapılır mı SIKILMADAN uzun yıllar binebilirmiyim endişesi var içimde.
Sonuç olarak Daelim S3 Advance ve Burgman 200'ü çok merak ediyorum, ama test edemezsem gidip PCX150 alacağım.
Bakalım neler olacak?..