Yeniden merhaba arkadaşlar. Kendime en uygun motosiklet kapsamında arayışlarım sürüyor..
Millet hep yazmış çizmiş daelim şöyle daelim böyle merak ettim İstanbuldaki x bayiyi aradım (rencide etmek istemiyorum isim verip, yazımı okuduktan sonra siz de ararsanız aynı muameleyi görür ve anlarsınız.) daelim S3 advance modelini test etmek istediğimi ve ellerinde test motoru olup olmadığını sordum:
Satıcı: Evet test motorum var.
Ben: Güzel öyleyse bugün gelirsem kullanabilirmiyim?
Satıcı: Immm olmaz çünkü sadece tanıdıklara test sürüşü yaptırıyoruz. (tanıdık? Yahu bu test motoru değil mi!?
)
Ben: Neyse ben geleyim madem en kötü sağına soluna bakıp incelerim.
Belki kullandırır diye bir ümitle gittim buldum bayiyi vardım motorun başına. Önce sağına soluna baktım sonra satıcıyla konuştum ettim. Özellikle motosikletin çok seri olduğundan bahsettikleri için geldim dedim.
Daelim S3 Advance
Bagajı diğer maksilere göre baya küçük. Nerdeyse segment düşüyormuş. Bir tane Large ebat kask aldı sonrası Allah kerim.. Küçük eşyalar için ufak gözler yeterli ebatta. Malzeme kalitesi ve işçilik (Hyundai arabam olduğu için söylüyorum) sert ve dokununca pek hoş his bırakmayan bir plastik. Çok özenli bir işçilik de yok gibi geldi bana. Tipi hoşuma gitti yalan yok. Anahtarsız çalıştırma olayına da bayıldım. Sisi bar ve ön tur camı da standart geliyormuş şahane.
Derken yeniden sordum dedim test sürüşü yapabilirmiyim. Dedi olmaz. Peki dedim siz sürün ben sizi yönlendireyim? Dedi o zaman olur. Arkasına bindim koyulduk yola.
Ön selesi baya rahat ama arka taraf bence baya kötü. Çünkü sele sanki daha uzun olacakmış da yarıda kesmişler gibi. Tam oturmak için adama arkadan yaslanmak gerekiyor. sisi bar baya geride kalmış çok ergonomik gelmedi bana. Arka oturuş pozisyonu yarı yatar vaziyette gittim. Yoksa dik oturmaya kalkar ve arkanıza yaslanırsanız poponuzun yarısı minderde yarısı da minderin bitiminde (biraz aşağıda) kalıyor. Süspansiyon konforu fena değil. Ağırlıktan dolayı çukurlarda bir iki kütletti.
Gelelim performansa...
Adama dedim ki yahu şunun performansını gösterirmisiniz bana? Bi basın da göreyim ivmelenmesini. Adam tamam dedi gazı yarım açtı 30 da gazı kesti. Sokaka aralarında gezdik 20-30la Işıklarda durduk bi daha yapabilirmiyiz bu sefer tam açalım lütfen dedim. Gazı tam açtı bu sefer 60da kesti. (yol vardı daha akıyor.) O yüzden performansından hiçbirşey anlamadım. Arkasına bindirdi sünnet çocuğu gibi gezdirdi
Sözde testimiz bitti dükkana döndük. Dedim bunun servisi sizmisiniz? Yok dedi burası sadece satış servisimiz falanca adreste dedi. İsterseniz motoru bakıma buraya bırakırsınız gezici bakım ekibimiz var burada da yaptırırız sorun değil dedi. Arkadaş sokağın ortasında tozun toprağın içinde motosiklet mi tamir edilir ya? Dedim içimden kurumsallık sıfır hatta yerlerde. Son kez dedim ben bu testten cidden hiçbirşey anlamadım ben nasıl alayım bu motoru performansını merak ettim onun bile yanıtını alamadım dedim adam yeniden olmaz dedi.
Felaket (facia) bir test oldu. Gitmeseymişim kesinlikle olurmuş. Tabi ben alışmışım, Ataşehir honda altıma forzayı 20 dklığına veriyor git gez istediğin gibi test et gel diyor. Bu da tanıdığına motoru verip bizi sünnet çocuğu gibi gezdirince ayarım kaçtı. Sıfırının liste fiyatından 250 tl indirdi.
Sonuç olarak motosiklet fena değil performansına asla bişi diyemem çünkü test edemedim. Alacaklara tavsiye edermiyim? Bilemedim... Sonuçta servisi yok ve kurumsal olmayan bir firmada muhatap bulunmaz, garantili motorun bakımı adam akıllı yapılmaz, arızası iplenmez çok riskli...
Ben daelimden bu satıcı yüzünden vazgeçtim. Almadan öncesi bile sıkıntıysa aldıktan sonrasını Allah bilir!
Esenlikle kalın...