Vurdu gol oldu... Tvsciler basmis gene benim ailemde bobrek tasi var hocam maalesef yolda giderken duser tvs kullanirsam biz almayalim pulsarcilar olarak...
Ybr mi kaldı arkadaş ya. Zibilyon tane alternatif varken veriyorsunuz o paraları.
125, 150 cc.. Bunlar geçiş motorları. Üzerinde durmayı öğrendikten sonra ilk fırsatta elinizden çıkarmak isteyeceğiniz makineler.
Ben alırım 4-5 sene binerim dersen eyvallah. En iyisini al ama yine de 125 cc makineye 6230 lira verilmez be.
10 bin km ybr kullandım daha sonra 10 bin km kawasaki ninja 250r kullandım. Arkadaşımın pulsarını denemek maksatlı bir günlüğüne aldım kullandım ve 1 hafta sonra ninja 250r'ı satıp sıfır Bajaj pulsar 200ns aldım. 2 ay oldu alalı ve şuan 5 bin km oldu çok memnunum yakıt, performans, şekil her ihtiyacımı karşılıyor. Yeterli olmuştur sanırım Kulaktan dolma bilgilerle yazan sizsiniz. Ayrıca apache önerip pulsara titriyor demenizde komik olmuş gerçekten
Scooter 100cc (35k) - Vitesli 125cc (14k) - 250cc (54k) - 600cc (6k)
ikinci el ybr al. satarken neredeyse sıfır zararla hatta ikinci elin durumuna göre aldığın paradan fazlasına bile satabilirsin. almadan önce iki motorun da forumdaki başlıklarını iyice oku. hangisi daha az sorunlu, daha az arıza çıkarıyorsa onu al. motora yeni başlamışken akünün akması, vidaların düşüp parçaların titreşimden ses çıkarması iyice motordan soğutmasın seni.
Yil olmus 2016 hala ybr diyen var.
Sene olmus 2016 hala yibir cibif aldirtiyoruz millete.. bi bitmediniz...
Samimi olarak soruyorum yibira 6232 TL, cibifa 6200 TL verecek kadar zengin misiniz?
O konuyu hic anlamiyorum ben bunca sene motor alirken hep nasil rahat ederim diye bakarak inceleyerek butceme en uygununu secmeye calistim. Rahatimi zevkimi ikinci plana atip garantisi olmayan bir gelecek planiyla motor secemem. Bana sacma geliyor acikcasi. Ben neden para harciyorum rahatim icin zevkim icin, ben para kazanmak icin motora para harcayamam. Yatirim yapacaksam bunun daha karli yollari mevcut.[COLOR="Silver"]
Bende 150 ns, arkadaşlarımda ise ybr ve cbf var. Ybr 2013 model, şuan 18 bin kmde sübap sesinden başka bir sıkıntısı yok. Gerçekten sağlam motor. Cbf iki aylık 150ns ise1 aylık. Arkadaşım cbf'i aldığının ikinci günü vites pedalı düştü, sol sinyalle ön kısa farlar çaktı. Şuan 4500 kmde ve eksantrik arızasından dolayı motor açılacak. Moreli bozuk bir şekilde parça bekliyor. Motor yapıldıktan sonra ise satmayı düşünüyor. Motor almadan önce iyice bir araştır öyle al. Ybr ve 150 ns arasında kaldıysan da git ikisinide bir canlı gör, test etme imkanın varsa test et. Ben şuan 2000 kmdeyim ve çok memnunum.
NOT : Bahsettiğim cbf in arızasını, cbf 150 kullanıcıları başlığında detaylıca anlattım. En son sayfada mevcut. İsteyen ordan da okuyabilir.
Yukarıda bana yazanlar pulsarın kronik sorunlarınıda bi yazsınlar öyle yorum yapsınlar her hafta pulsar arıza konusu görmekten sıkıldık stop etme konusu jant kırılma titreşim aynaların yetersizliği vs.. Ben tvs kullanıcısı olarak ybr öneriyorum ayrıca yukarıda pulsar diye yırtınanlar ybr ve pulsar zaten aynı segment değil Adam parasına göre motor almak istiyor kaldıki pulsar yakar 15 kuruş ybr yakar en fazla 11 kuruş sorunsuzluk ve yakıt Ş. İçi kullanma yönünden ybr yada cbf hepsinden öndedir sınıfında param var diyorsan cbr 125 yada ikinci el cbr 250 derim kimse ayranına ekşi demez ben motor alırkende öyleydi Apache şöyledir böyledir en iyisidir diyorlardı aldık kullandık artçı ile ön kalkıyo gaza yüklenince, titreşim zaten kronik farlar yetersiz, tankstrapperi en çok yapan motosikletlerden biri oturuş pozisyonu kısa sürede bel Ağrı'sı yapıyo kimse bunları söylememişti bana pulsarda aynı sekilde herkes sallıyo şimdi pulsar şöyle böyle eminim ki sahibindene Baksan az km de en cok satışa çıkarılan motosiklet pulsardır, karar sizin
51000 km YBR125 kullandım
12500 km Bajaj Pulsar 200NS kullandım (bir hafta önce çalındı)
Eğer bulunmaz ise tekrar Bajaj Pulsar 200NS alacağım.
Açtığım bir konuda ikisi arasında ki kıyaslamalarım var bakabilirsiniz(Servis maliyeti, servis diyaloğu(Gayrettepe Motorser'e ve Oktay Usta'ya gittim) , ilk sahip olma maliyeti vb çok uygun motorda).Arkadaşın yerinde olsam Bajaj Pulsar 150NS alırdım (200NS , 200 cc için güçlü bir motor)
Sizin kulaktan dolma olmayan bilgilerinizin kaynağını alabilir miyiz ?
Ben olsam ikisini de almam motor dediğin uçar, bunlar yürüyor. 20 bg altı motosiklet değil bence. Güçlü diye 200 ns neden alınmasın ki alışana kadar gazı yedire yedire açarsın.
150 ns 150 cc 17 hp daha ne olsun arkadas ben 3000 km kullandim butcem sikintili ogrenciyim bu hafta cbf 150 alacam param olsa dusunmeden alirim titresim kalite ve tutus cook iyi 200 ns te iyi de ruhsat sigorta felan 9000 kusur lira yapiyo o yuzden 150 ns le 200 ns arasinda bayagi bir fiyat farki var
yebereyi büyük bi şaseye koyup grenajları büyütseler az daha konur yine yibere alınır ama bisiklet bile yanında daha büyük arkadaş.. 150 ns de ucuz sayılmaz, az daha koysan araba alırsın. en azından 1 lira düşürmeleri lazım
ybr 125 cbf 150 tvs rtr 150 bunlar kötü olsa kuryeler kullanmaz istanbulda gördüğüm motorların çoğunluğu özellikle cbf150 bu motorlardan oluşuyor .kendi kullandığım tvs içinse kullandıkça daha çok seviyorum 8500km oldu yağ ve hava filtresi 30tl kendim değiştirdim yağınıda zincirinide kendim gerdiriyorum bu rutin bakımlarının dışında başka bir sorun çıkartmadı çıkartıcağını zannetmiyorum çünkü kurye tanıdığım 80000km 1.5 senede yaptı sadace rutin bakımlarla ybr nin 110000km yapanını gördüm .yinede çinli lere saygım sonsuz tamirciye gide gele beni motorcu yaptılar onları seviyorum hepsinin ayrı hatıraları var mondial mash kanuni leopard mondial z one 180 satığıma sevindiğim motorlar sıfır aldığım halde kanuni ve mash e çıkardığı sorunlar yüzünden 2 ay sonra yolda kalmadan binebildim sizin için bu tarz motor alcak iseniz hero carizma r derim şu anda bu modeli f/p olarak görüyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)