Merhaba arkadaşlar, şuan Suzuki İnazuma sahibiyim, Yamaha Xmax 250 Abs almayı düşünüyorum. İki motosikleti kullanan arkadaşlar var mı? İnazuma'yı sattığıma pişman olur muyum? Her iki motorun +'ları ve -'leri nelerdir? Teşekkürler herkese.
Merhaba arkadaşlar, şuan Suzuki İnazuma sahibiyim, Yamaha Xmax 250 Abs almayı düşünüyorum. İki motosikleti kullanan arkadaşlar var mı? İnazuma'yı sattığıma pişman olur muyum? Her iki motorun +'ları ve -'leri nelerdir? Teşekkürler herkese.
Tam benim konum. u an Suzuki GW 250 F kullanıyorum. Aklımda hep bu soru var. Kullandığım motordan çok memnunum aslında. Ama şu zincir bakımı ile uğraşma işi bana zor geliyor niye ise. Diyorum al bir tane Xmax, zincir filan düşünme. Konuyu takibe aldım, bakalım neler söylenecek bu konuda.
Xmax ler icin sert diyorlar ama yamaha dan test isteyin bi deneyin bakalim
Kullanım amacınıza bağlı..
İkisi aynı tipte motosiklet değiller.. biri scooter, biri normal motor...
bagajım olsun, vitesle uğraş miyim, beni rüzgardan tozdan sudan biraz daha iyi korusun, ağırlıklı şehir içi kullanıyorum, binmesi inmesi pratik olsun derseniz scooter tercih edilir...
Inazumayı eğitim aldığım yerde kullanmıştım.. dedikleri gibi konforlu ve dengeli bir motor ..biraz tüketimi fazla gidişine göre lakin nedenide ağırlığı .. ama çift silindirli... titreşimsiz bence güzel motor .. (tipi eh işte... )
XMax de daha fazla titreşim alırsınız ancak hacimi nedeniyle çok rahatsız etmez sanırım... performansları aşşa yukarı benzer olur ama kullanım deneyimi çok farklı tabiki..
Scooter rahattır, pratiktir ve dediğiniz gibi zincir yağlama gibi işlemlerle uğraştırmaz..
Ancak tek silindir otomatik bir motor sürüş zevkinize bu saatten sonra ne kadar hitab eder o tartışılabilir..
İnazuma daha iyi motor ama senin canın değişiklik istiyor,al gitsin x Max onunda tadına bak bence
İnazuma'nın çok rahat bir motosiklet olduğunu duymuştum. Bu " rahatlık " konusundan yola çıkarsak yine rahatlığı ile öne çıkan Burgman 200 kulağa daha mantıklı geliyor. Bu geçişlerde ki denge çok önemlidir. Örnek; R25'in titreşimsiz olduğu söylenir. PCX'den inip bir gün kullandım ( 100 km ) bana çok rahatsız ve titreşimli gelmişti. Bu sebeple " bırakacağınız motosiklet sizi en çok hangi konuda tatmin ediyorsa, yeni geçeceğiniz motosiklet de bunu size garanti etmelidir " diye düşünüyorum.
@uqur497, evet arka süspansiyonlarının sert olduğunu duymuştum. Teşekkürler.
@atoprak, doğru ikisi farklı tarzlardaki motorlar, aslında inazumadan çok memnunum ancak değişliklik istediğimden oluyor sanırım. Teşekkürler.
@gadd, dediğiniz gibi şimdiye kadar hep 2 silindir motosiklet kullandım, hatta scooter kullanmadım diyebileceğim şekilde az kullandım. Xmax alırsam İnazumadan sonra inşallah tatmin eder. Teşekkürler.
@Felis Leo, İnazumanın kalitesi gerçekten ortada, sadece biraz ağır ve yakıtı fazla gibi geliyor, yaktığının hakkını vermediği kesin. Xmax'ı deneme fırsatım olmadı henüz. Teşekkürler.
@DKN, Şuan motosikletimi ilana bile koymadım ancak kafamdaki fiyattan daha yukarısını verecek 2 müşteri kapıda hazır bekliyor, cbf 500 ile takas düşünen o arkadaşın da geçerli bir sebebi vardır diye düşünüyorum. Teşekkürler.
@Gökhan_Aygün, Evet inazuma üzerine rahatlıkta ben de bu sınıfta motosiklet tanımıyorum, scooter'a geçmek istersem başka model scooterlere de bakmalıyım ancak xmax'in tasarımı gerçekten hoşuma gidiyor. Teşekkürler.
inazuma'yı 10-15 km kadar kullandım, xmax 250 absm var.
Öncelikle X-Max'in frenlerinden konuşmalıyız her şeyden önce. Xmax'in frenleri çok ama çok kaliteli. Benim gs 500'ün frenlerinden falan 10 gömlek üstündür. ABS'yi devreye sokmadan çok rahat duruyorsun. Hatta ABS'li niye aldım ki? dedirtti.
Xmax o kadar rahat ki, kız arkadaşım Aydın'dan Manisa'ya Salihli Festivaline giderken uyuyakalmış. İntercomdan kendisine bağlanıp, geç cevap verdiğinde anladım. Bayadır uyuyormuş. (Topcase var)
En sevdiğim tarafı, örneğin markete falan gireceksin, tüm eşyalarını motora yükleyip standart kıyafetlerinle kask taşımadan içeri giriyorsun. Mükemmel bi his bu.
Sol şeridi kapatıp giderken öndeki araçlar büyük motor geliyor gibi hemen kenara çekiliyorlar, farları falan çok yeterli.
Gece yolculuğu yapmak çok keyifli xmax ile yol bilgisayarının ışığı falan çok güzel görünüyor. Ben gece yolculuk yapmayı Xmax ile sevdim açıkçası.
Lâkin, ön cam yetersiz. Beni rüzgar manyağı yapıyor ön cam. boyum 1.80. ayrıca selenin ucuna oturmam gerekiyor şehir içinde , yoksa ayağımı yere koyarken rahat koyamıyorum motor ağır sıkıntı çıkabilir diye biraz ucuna oturuyorum.
XMaxin başka bi kötü yanından bahsedicem. Arkaya 70 kilo birisi otursun, virajlara altını değdire değdire giriyorum ip gibi giriyor hiç sıkıntı yok lâkin arkada artçı olmayınca, viraja tam yattığımda arka ufak ufak kayıyor, titriyor, ön ile arka amörtisör birbirinden ayrı kalıyor arkada artçı olmayınca. o biraz korkutucu oluyor. bunu defalarca yaşadım.
inazuma'ya o kadar kısa kmde yorum yapamam ama seçecek olsam bugün, xmaxi seçerdim.
@Gökhan_Aygün, Evet inazuma üzerine rahatlıkta ben de bu sınıfta motosiklet tanımıyorum, scooter'a geçmek istersem başka model scooterlere de bakmalıyım ancak xmax'in tasarımı gerçekten hoşuma gidiyor. Teşekkürler.[/QUOTE]
Açıkçası ben bu Maxi Scooter işini 2 - 3 aydır çok yoğun araştırıyorum. Motorun tipinden ziyade işletim maliyetleri ve bakım periyotları da ( aylık 2.500 km yaptığım için ) benim için önemlidir. Tabii ki en önemlisi konfor ve çok rüzgar almamak. Şuan bakım aralığı en uzun olan ve bagaj hacmi en geniş olan maxi scooter Burgman 200 olarak duruyor. Bir de X - Max ile alakalı şöyle bir ironi yaşıyorum. Örnek ; Şuan motosikletimi Burgman 200 almak için satılığa çıkarttım ve açıklamaya şunu yazdım " Burgman 200 ya da Forza 300 dışında takas düşünmüyorum ". 2 günde 2 tane X Max sahibinden takas teklifi geldi ki biri ABS'li olan. Peki neden ? Sanki saklanan bir şeyler var.
X EVO yu bi düşün, sym falan hiç gerek yok, xmax zaten bizim ülkede nedense çok abartı, çok popüler anlamış değilim.
Su anda sehir ici kullanmak icin maxiscooter alacak olsam 2. El guzel bir beverly 350 alırdım. Bir incele derim. Bu arada xmax sahibiyim. Xmax güzel motor 2. Seçeneğim yine xmax olurdu.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)