Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

100cc ile toplamda 440 km yol yapacağım gelişmeler bu konu altında

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    bu kadar alet edatata gerek yok diyenler sanırım hiç çinli motor kullanmadılar.geçen gün karbüratör temzilemek için grenajları söktüm manifoltun vidası düşmüş kendi kendine..aynalar gevşiyor zincir dişlileri gevşiyor egzoz gevşiyor vsvs. kardeşim sen yinede dikkatli ol bu arada top speed denemesi yap
    byyacut bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    byyacut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDIAL
    Ufak bir olay yaşadık ama inşallah sabaha karşı yola çıkacağım.
    Bu olay'da hem bana hemde sizlere ders olsun demekki neymiş trafikte sizi sıkıştıran üstünüze süren el kol yapan adamları takip edip yakalamıyormuşuz :(

TamGazDevam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 08' / HONDA CIVIC VTEC 1.6 04'
    Kardeşim her şey güzel bi sorun gözükmüyor. Tavsiye verecek olursam kendine eczaneden bi kulak tıpası alman. Ben +100 km yola çıkacağım zaman rüzgar sesinden kulaklarım çok ağrıyor. Egzoz sesinden çok rüzgar geliyor emin ol. Hayırlı yolculuklar tekerin düz bassın..
    fazil bunu beğendi.

Motosikleti
    MONDIAL
    Alıntı TamGazDevam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim her şey güzel bi sorun gözükmüyor. Tavsiye verecek olursam kendine eczaneden bi kulak tıpası alman. Ben +100 km yola çıkacağım zaman rüzgar sesinden kulaklarım çok ağrıyor. Egzoz sesinden çok rüzgar geliyor emin ol. Hayırlı yolculuklar tekerin düz bassın..
    Teşekkürler,
    Kulak tıpası için bir fikrim yok ama olurda çok rahatsız olursam yol üstünde alırımda riskli değilmi ?

Machair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018
    Gezini sağ salim bitir sonra gel de İzmir tayfası olarak buluşalım. Motor marka model yaş iş güç önemli değil, maksat muhabbet.

Gideceğin yolda aslında kısa bir yol, gözünde büyütme. Zümer'in dediği gibi pozitif düşün ama Machair gibi her olasılığı planlayıp evden çıkmadan B planlarını bitir. Böyle yaparak kendimi başta yoruyorum, evet. Ama hem sorun çıkmasına engel oluyorum hem de sorun çıkarsa önceden düşünülmüş alternatiflerden birini uygulayıp hızlıca ve üzülmeden yoluma devam ediyorum.
    CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km

Motosikleti
    MONDIAL
    Alıntı Machair adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gezini sağ salim bitir sonra gel de İzmir tayfası olarak buluşalım. Motor marka model yaş iş güç önemli değil, maksat muhabbet.

Gideceğin yolda aslında kısa bir yol, gözünde büyütme. Zümer'in dediği gibi pozitif düşün ama Machair gibi her olasılığı planlayıp evden çıkmadan B planlarını bitir. Böyle yaparak kendimi başta yoruyorum, evet. Ama hem sorun çıkmasına engel oluyorum hem de sorun çıkarsa önceden düşünülmüş alternatiflerden birini uygulayıp hızlıca ve üzülmeden yoluma devam ediyorum.
    İzmire geri döndüğüm zaman çok isterim tanışmak sohbet etmek,
    Şimdiden kafamda hesaplıyorum işte lastik patlarsa ne yapacağım jantı sökeceğim lastiği sıyıracağım vs vs ona göre lazım olan aletleri yanıma aldım hepsi tamam şuanda akşam motoru hazırlayacam eşyaları sabitliyecem zincirimide yağlayıp depomu fulledikten sonra yola çıkabilirim

Machair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018
    Gözünü seveyim o motora modifikasyon falan yapma. Klasik motor sevdiğim için CG serisi hoşuma gidiyor ama motorları öyle bir hale sokuyorlar ki benzin döküp yakasım geliyor. Orijinal kalsın, inan bak öyle daha güzel.
    byyacut bunu beğendi.
    CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Alet edavat olarak:
    1-Ucu değişebilen tornavida (bol uçlu,alyan da olan)
    2-Ayarlı anahtar (2 tane)
    3-Kablo bağı
    5-Elektrikçi bantı
    6-Lastik tamir takımı
    Çok yer tutmaz, çok ağırlık yapmaz.
    Tek başına ciddi onarımlar yapmak için yetmese de doğru kullanımla çok büyük ihtimal en yakın tamirciye gidecek kadarlık ilk müdahaleyi yapmada yeterli olur. Ben almamıştım şahsen alet edevat ama tabi ki temkinli olmakta fayda var.

Anlayamadığım bir şey var, yolda çevirme olmasından neden çekindin. Eksik evrak vs durumları mı var?
    byyacut bunu beğendi.

Motosikleti
    MONDIAL
    Alıntı Machair adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gözünü seveyim o motora modifikasyon falan yapma. Klasik motor sevdiğim için CG serisi hoşuma gidiyor ama motorları öyle bir hale sokuyorlar ki benzin döküp yakasım geliyor. Orijinal kalsın, inan bak öyle daha güzel.
    Zaten o yapılan modifikasyonlar yüzünden bu motorlara böyle bakış açısı çıkmış, benim öyle bir amacım yok motorum aldığımdan beri aynı tamamen sıfır orjinal ayrıca sürekli servisinde bakım yapılıyor kurcalarsam garanti iptal

Alıntı cenkyenmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alet edavat olarak:
    1-Ucu değişebilen tornavida (bol uçlu,alyan da olan)
    2-Ayarlı anahtar (2 tane)
    3-Kablo bağı
    5-Elektrikçi bantı
    6-Lastik tamir takımı
    Çok yer tutmaz, çok ağırlık yapmaz.
    Tek başına ciddi onarımlar yapmak için yetmese de doğru kullanımla çok büyük ihtimal en yakın tamirciye gidecek kadarlık ilk müdahaleyi yapmada yeterli olur. Ben almamıştım şahsen alet edevat ama tabi ki temkinli olmakta fayda var.

Anlayamadığım bir şey var, yolda çevirme olmasından neden çekindin. Eksik evrak vs durumları mı var?
    Yolda çevirme olmasından çekinme derken ? Evraklarım tamamen full vizem bile 2019a kadar var ehliyet sigorta ruhsat her şey tam

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:56 ----------

Bismillahirrahmanirrahim,
    Allah yolumuzu açık etsin haydi bakalım sabaha karşı çıkıyorum yola bekle beni 440km içinden geçicemm

iskender123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 150c
    Alıntı snappy x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu kadar alet edatata gerek yok diyenler sanırım hiç çinli motor kullanmadılar.geçen gün karbüratör temzilemek için grenajları söktüm manifoltun vidası düşmüş kendi kendine..aynalar gevşiyor zincir dişlileri gevşiyor egzoz gevşiyor vsvs. kardeşim sen yinede dikkatli ol bu arada top speed denemesi yap
    Cup la 3.viteste 90 yaparsan oyle oluyo kardesim ,benim gibi hirpalayan yoktur ama hala tek civata düşmedi .komple elden bi gecir ama sağlam sık bifaha olmaz zannimca

TamGazDevam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 08' / HONDA CIVIC VTEC 1.6 04'
    Alıntı byyacut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler,
    Kulak tıpası için bir fikrim yok ama olurda çok rahatsız olursam yol üstünde alırımda riskli değilmi ?
    Yani motosikletin üstündeyiz her türlü riske açığız bi yerde. Sadece bi öneri dediğim gibi. Pişman olacağını zannetmiyorum.

Motosikleti
    MONDIAL
    Alıntı TamGazDevam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani motosikletin üstündeyiz her türlü riske açığız bi yerde. Sadece bi öneri dediğim gibi. Pişman olacağını zannetmiyorum.
    bakalım yarın göreceğiz neler olacak selfie çubuğumu yanıma aldım sizlere çook güzel manzaların resimlerini atmaya çalışacağımm

Dr. Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R 25
    hadi bakalım sevgili kardeşim selametle git gel
    byyacut bunu beğendi.

Motosikleti
    MONDIAL
    Klavye ingilizce klavye yazim hatalari icin ozur dilerim,
    Diyecegim sey sudur ki bir daha bu motosikletle uzun yola cikmam galiba yol cok uzun surdu bir turlu bitmedi ha eglencelimiydi derseniz evet eglenceliydi bi ara yanimdan 8-9 motorcu grup halinde gecti onlara katilmak istedim ama 130-135 de kaldim yetisemedim bile :D
    sormak istedigim sey sudur benim ben buraya gelirken ortalama 80kmh ile geldim geri donerken cok mola vermiyecegim ortalama 90-100 ile geri donsem bir sorun yasarmiyim sizce..

Gezi konusuna gelince gayet guzeldi eglenceliydi beni yolda karsiladilar bi semaver yaptik etrafi gezdik guzeldi yani yakit konusuna gelince toplamda 24 liralik yakit yakmis motorum 252 km yazdi yanlis yola girmemden dolayi ayrica sehir icindede gezdim toplamda 1 gunde aralikli olarak 1 2 saat aralikli olarak 350 km yaptim bu gece 4 gibi tekrar yola cikicam izmire sizce bu sefer nasil gitmeliyim 90-100 idealmidir 100cc lik motor icin

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------

Şükürler olsun gezim sağ salim bitti şuanda evimdeyim yeni geldim,
    Yorum atan cevap yazan konuma zaman ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim sizlerin sayesinde bilinçli bir şekilde doğru ve düzgün bir gezi yaptım gerçekten çok eğlenceliydi ama anlaşılan benim acilen daha düzgün ve daha güzel bir motosiklet almam lazım )

hattoi, fz6_fazer, sey_47 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Tebrikler, küçük cc için çok güzel bir gezi olmuş. Eğlenceli olduğu kesin, yorucu muydu?
    Bende bu hafta sonu 110cc cub'tan bunalıp cbf150 düşünmeye başladım. Henüz araştırıyorum, bu hafta kararlaştıracam ama şu ana kadar ki görüşlerime göre tavsiye ederim.

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Yanında götürdüğün,alet edavat olmazsa olmazlarından,yolda ne ile karşılaşacağını bilemezsin,titreşim fazla yoksa 2günde 400 km hiçbirşey
    Benzin göstergesi olmaması gıcık,uzun yola birdaha neden çıkmayacaksın? Bir günde 550 km yol yaptığımı bilirim

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    100cc lik motor 50 lira ile 500km çok iyi..
    O yolu 700 lük makine ile 120 ~ 140 bandında gitseydin 100 lira lık yakıt masrafın olurdu.

Büyük cc çok yakar tezini çürütelim..

Bu arada yanına aldığın avadanlığa ihtiyaç olmaması güzel olmuş..
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

Motosikleti
    MONDIAL
    Uzun yola tekrar çıkmayı artık düşünüyorum çünkü giderken ben çok zorlandım ortalama 75-80 kmh ile gittim çok uzun sürdü titreşim vardı tabikide, ama benim çıkmama düşüncem en ufak rüzgarda sağa sola savrulmamdı tabikide çok çok eğlenceliydi

Geri dönerken 90-120 yaparak döndüm o yüzden geri dönüşüm biraz keyifli oldu top speed konusuna gelince yokuş aşağı bir yol bulduğumda denedim artık yalansa ibrenin yalancısıyım yokuş aşağı ibrenin bana gösterdiği 160kmh idi artık ne kadar doğru bilemem :D

Yol yorucumuydu derseniz illaki yorucuydu ama şöyle giderken çok yoruldum geri dönüşte kulaklıkla müzik açtım gps'e bakmadım bile hızlı hızlı geldim ve çok rahat bir şekilde dinlendim

Atmayı unuttuğum fotoğraflar..
    Karpuz kavun bile yükledim motora :D

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Guzel bir gezi olmus. Ben de haftasonu o yollardan gectim, ruzgarliydi biraz. Erken cikmak da sicaga kalmamak acisindan cok onemli. Sicakta tam takim motor kiyafetiyle, motoru atip kacasi geliyor insanin.

Tedbirli olmak iyidir bu arada, yaniniza aldiginiz seyler bu sefer ise yaramasa da bir gun ise yarayabilir. Bu arada TamGazDevam'in kulak tikaci tavsiyesini ben de tekrarlamak isterim. Yorgunluk olarak cok farkettiriyor. Tehlikesi de oldugunu sanmiyorum. Bir deneyin birdahaki sefere.

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    125 cc ile iki gunde 1500 km yaptım. bıraksalar bir bu kadar daha da giderdim. sanıldığının aksine 100 km'de bir mola vermedim, yorgunluktan ölmedim, motor arıza çıkarmadı, lastik patlamadı. eskidendi o küçük cc uzun yola gelmez lafları. motor 2014 salcano wolf 125. bu arada güzergah ankara-istanbul-izmir-muğla-marmaris
    2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)