evet ise zorunlu trafik sigortası yenilenmememiş motoru muayneden geçirmekte engel varmı.
cevaplar için teşekkürler. Sorulup cevaplandıysa kusura bakmayın...
evet ise zorunlu trafik sigortası yenilenmememiş motoru muayneden geçirmekte engel varmı.
cevaplar için teşekkürler. Sorulup cevaplandıysa kusura bakmayın...
Muayenesi olmayan motosiklet satılamaz.
Eğer zorunlu trafik sigortanin suresi bitmisse muayene yaptiramassin .ilk istedikleri belge o çünkü.yenilemen gerek. Muayene olmadan noterden satışta veremessin tabi
Sigorta yaptır, muayenesini hallet, sattıktan sonra sigorta miktarını gün hesabı kesip kalanı geri verme durumu oluyormuş. Bu konuyu araştır, forumda bir başlıkta anlatmışlardı.
motoru satmayı düşünüyordum 3 ay önce sigorta 550 çıktı inat edip yaptırmadım, muayne de bu sırada geçince bize girmiş sigorta... zevk almaya, yaptırıp geri almaya bakıcaz öyleyse
cevaplar için sağolun
Üstad önce sigortayı halletmen gerek ve geciktirdiğin için cezası var 92 liraydı yanlış hatırlamıyorsam..
Sonra muayeneyi yaptıracaksın.. Sonra noterden satış verebilirsin.. Noterde sana verdikleri araç satış sözleşmesiyle sigorta yaptırdığın firmaya gidip paranı alırsın, az bir miktar kesinti olabilir.. İşin o kısmını çok net bilmiyorum..
Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.
Lütfen kafadan sallama yapmayın muayenesi olmayan motor satılmaz ama sigortası bitmiş bi motor satılır. 2 ay önce motorsikletlerimden birini sigortası çok diye sigorta yaptırmadan noter yoluyla sattım. Bunlara fiyatlara göz yumanları ve fiyat yükselten sigortacıları kınıyorum burdan.
Sigortasız satış yapabilirsiniz fakat muayenesiz yapamazsınız, muayene yaptırmak içinde sigorta yaptırmanız gerekli aksi halde muayenede yapmıyorlar.
Kimse sigortası bitmiş motosiklet satılamaz diye bir iddiada bulunmamış ki zaten. Arkadaşın muayenesi de bitmiş. Muayenesiz satış olmaz. Muayeneyi yaptırabilmesi için mecburen sigortayı da yaptırması gerekiyor.
Sigorta ücretini satış belgesiyle sigorta yaptırdığınız yere giderek kesintiyle geri alabiliyorsunuz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)