Çekiş sorunu var ve yağı benzin kokuyor yardim
Reklamlar
-
Oncelikle herkese selamun aleykum degerli arkadaslar. Honda wave 100luk cup motorum var. Motor cekisten cok dustu bazen pat pat diye ses yapiyo son zamanlarda yakit tuketimi cok artti ve yag degisimi yaptigimda yagin neredeyse benzin duzeyine gelecek sekilde benzin koktugunu farkettim. Bi kac arastirma yaptim sorun sekman piston olabilecegi soyleniyor. Sorun ne olabilir yorumlarinizi bekliyorum. Saygilar.
Reklamlar
-
hava filtresi karbüratör oraları bi kontorl ettir. motor benzini çiğ atıyor gibi geldi. bu çekiş düşmesi aniden olmuşsa piston segmandan değil karbüratör kaynaklı olabilir.
hava filtresi yerinden çıkmış bile olabilir dediklerine göre.
-
Cekis dusmesi zamanla zayifladi hocam. Bir de bu motor yagindaki benzin kokusunu anlamiyorum hocam degistireli bi kac gun oldu yine benzin kokuyo
-
benzin kokusu motordan geliyodur muhtemelen yağ benzin kokmaz benzin uçuçu madde. yağ yanık kokar. benzin kokusu başka yerden geldiği için karışıyodur burnuna.
-
Peki motorun benzini yaga karistirma olasiligi yok mu ? Ozellikle motordan uzak bir ortamda yag gosterge cubuguyla defalarca koklarim ciğ benzin kokuyor
-
egzozdan duman geliyorsa sıkıntı büyük demektir beyaz duman gelir ise büyük ihtimal motor kitler ve silindir seti alırsın 50 tl ye 50 tl yede takarlar sorun çözülür fazla korkma git serviste bi göster bakalım belki manifold falan çatlamıştır emme
-
Tamam hocam cok sagolasin ben sekman piston atilacagini falan dusunmustum insallah karburatordedir sikinti
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------
Simdi kontrol ettim siyah duman atiyo hocam
-
siyah duman zengin karışım demek hava filtreni kontrol et
-
hava filtresini değiştir ya da açık hava filtresi al hava yakıt karışımını ayarlattır.Bujiyi değiştir eğer sorunun çözülmediyse benzini değiştir belki koyduğun benzinde sorun olabilir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)