Dişli değiştirdim ama hızım artmadı!
Reklamlar
-
Motosikletimin orjinal dişlisi 14/45 idi
15/45 olarak değiştirdim. 14 dişli ile 5.vites 8200 dolaylarında 100 yapar o hızı geçmezdi.
15 dişli ile 7600 de 100 yapıyor gene 100 ü geçmiyor.8200 devir çevirse ne güzel 110 u bulacaktım hesabım neden tutmadı?
Not:Max güç 7800 devirde veriyor...
Reklamlar
-
Kardesim param var ama mutsuzum diyekonu acan sen degilmiydin ? Para varsa ve artik cc yetersiz geliyorsa 200 250cc ye gecersin antin kuntin islerle ugrasmazsin
-
demekki motorun gücü yetmiyor
-
caglar48 adlı üyeden alıntı
Kardesim param var ama mutsuzum diyekonu acan sen degilmiydin ? Para varsa ve artik cc yetersiz geliyorsa 200 250cc ye gecersin antin kuntin islerle ugrasmazsin
Artık mutluyum param yok
-
7800'de 100 km hız yapacak şekilde ayarlarsak bir ihtimal 110 yapabilir. Önü eski haline getirip arkayı 43 yap ama bence uğraştığına değmez. Elindeki motor YBR 125, Yamaha en iyisini düşünmüştür.
-
Dişli değişimi ile hız artmaz, bende inazumayı arka dişliyi 46 dan 37 ye indirdim sadece aynı hızları daha düşük devirde yapıyor son hız aynı
-
İnazuma hız göstergesi için veriyi dijital okuyor. Ön dişlinin altında manyetik sensör sayaç var.
Sen dişliyi değiştirip binersen kadrana değil GPS e bakman gerekir süratini öğrenmen için.
Kısaca:
Veriyi ön tekerden okuyan KM-Saatlerinde güncel hızı görürsün.
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
ZümeR adlı üyeden alıntı
İnazuma hız göstergesi için veriyi dijital okuyor. Ön dişlinin altında manyetik sensör sayaç var.
Sen dişliyi değiştirip binersen kadrana değil GPS e bakman gerekir süratini öğrenmen için.
Kısaca:
Veriyi ön tekerden okuyan KM-Saatlerinde güncel hızı görürsün.
Bi Mt 7 miz yok ki küçük hesaplar peşinde koşuyoruz...
-
Ybr bende olsa el ayak işlerine sağa sola gitmeye kullanırım tabi büyük cc de olacak )
-
26 Temmuz 2016, 09:54
şimdi yaptigindan az gosteriyor hızın veya normalde fazla gösteren gösterge gerçek gps hızını göstermeye başladı...aslında sen eskiden hiç 100 km hiza cikamiyordun birde ön dişli büyütme isleminden sonra top speed son vitesten bir oncekinde denenmeli..büyütme isleminden sonra son vites ekonomi yapar ama hız yapmaz..arkayi 2 diş buyutseydin son viteste devrin ve hızın bir miktar artabilirdi..o motorda ne kadar artış olur kestiremiyorum ama yakıt tüketimin de baya artacaktır..
-
26 Temmuz 2016, 09:58
motoru değiştirsen sorun çözülcek gibi
-
26 Temmuz 2016, 10:05
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
şimdi yaptigindan az gosteriyor hızın veya normalde fazla gösteren gösterge gerçek gps hızını göstermeye başladı...aslında sen eskiden hiç 100 km hiza cikamiyordun
birde ön dişli büyütme isleminden sonra top speed son vitesten bir oncekinde denenmeli..büyütme isleminden sonra son vites ekonomi yapar ama hız yapmaz..arkayi 2 diş buyutseydin son viteste devrin ve hızın bir miktar artabilirdi..o motorda ne kadar artış olur kestiremiyorum ama yakıt tüketimin de baya artacaktır..
14 dişliyle 4.vites 10 bin devirde 100 yapardı geçmezdi
15 dişliyle 4.vites 9.5 bin devir çeviriyo gene 100 ü geçmiyor. Rüzgarı delemiyo herhalde 100 den sonra 😄
-
26 Temmuz 2016, 11:37
bilirkişi adlı üyeden alıntı
14 dişliyle 4.vites 10 bin devirde 100 yapardı geçmezdi
15 dişliyle 4.vites 9.5 bin devir çeviriyo gene 100 ü geçmiyor. Rüzgarı delemiyo herhalde 100 den sonra
motosikletin hacmi yetmiyor demekki bu ybr ler için 170cc silindir kapak seti var bildiğim kadarıyla orjinalliği bozarım sıkıntı yok dersen bi düşün derim. ama bence ybr yi böyle kullan dokunma ona
-
26 Temmuz 2016, 13:45
Elektrik mühendisliği okuyosun ama bu soruyu bize mi soruyosun kardeş Fizik derslerinde hiç görmedin mi güç, tork, hava sürtünmesi gibi şeyleri.
-
26 Temmuz 2016, 13:52
Yüklenmeyin arkadaşa , para olsa daha iyiyi daha hızlıyı almayacakmıydı sanki. Mevcut şartlarda birşeyler yapmaya çalışıyor belliki.
Yapacakların
1 arka dişliyi 36 ya indir
2 lastikleri yazlık michelen ayarı kaliteli taktır
3 bujileri iridyumla
4 yağı alt seviyelere çek
5 benzini 97 oktan al
Ve 120 yi rahat gör
-
26 Temmuz 2016, 13:55
4.maddeyi anlamadım hocam
-
26 Temmuz 2016, 14:09
uridyum buji tak diyor fakat ben 12 hp driftle 110 115 anca gidiyorum 10 hp ybr 120 mi yapıcak
-
26 Temmuz 2016, 14:25
Bu hayal gücü ile siz Roman yazın bence arkadaş motorun şanzıman devri belli gücü belli iridyum 4 silindir haricinde sadece psikolojiktir. 200 yapsa ne olacak bırak 200.ü 150 yapsa ybr ile o hıza nasıl dayanacaksın
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)