Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Neden tüm markalar 600 cc ve üzerinde 10 bin lirayı bulan zam yaptı?

REKLAM ALANI
    Morphin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR650F
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...01821027/detay

http://www.autotrader.ca/a/Honda/GL1...rup=10_15_1316

Fiyatlar normal. Kendi mesleğim için konuşuyorum türkiyede yıllık 12 bin $ alırken kanada da bu 50-75 bin $. Bu arada harley davidsonlar bile türkiye ile aynı fiyata satılıyor. Esas sorun arabalarda.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...68395767/detay

http://www.autotrader.ca/a/Ford/Must...O&orup=5_15_10

Aynı arabanın fiyat farkına bak
    R6 12 bin Dolar.. = 36 bin TL
    Bu fiyatlara daha sonra KDV falan gibi ek bir ücret ödeniyor mu ?

Şaka gibi lan. Amerika'da olsam muhtemelen mühendis olarak 4-5 bin dolar civarında bir maaşım olur. 3 ay gibi bir sürede R6 alabiliyorum.
    Ülkemde ise 3 bin TL'den hesaplarsak 16 ay yemeden içmeden para biriktirmem gerekiyor. Adaletini seveyim dünya...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    simurgg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    O Kanada fiyati, ABD'de daha da ucuz: https://www.yamahamotorsports.com/su.../models/yzf-r6

Bu arada 2 sene once 1 dolar 2 lira iken simdi 3'u gecmis, hala da dagitici firmalari sucluyorsunuz ya fiyat artisi icin, aklim almiyor...
    braveguy bunu beğendi.

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Kanada için konuşuyorum fiyatların tek eksisi sigorta yaptırırken çıkıyor. 27 yaş altı bekar birine muscle car sattıklarında 6 aylık sigortası 1-1.5k $ civarı çıkabiliyormuş. Yani bizdeki sigorta fiyatları ucuz kalıyor.

Adamlara zaten çin malı araç giremiyor galiba. Hyundai dışında ssangyong gibi garip markaları da almıyorlar. Yine motosiklette çin üretimi 2. el göremedim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    TVS 150>Pulsar NS200 ve CBR500R
    1 )2008 deki mortge kirizin den sonra dünyada dolaşan dolar miktarı 4 kat artı bu da uzun vadde de emtia enflasyonu oluturacaktır. Bu para bir şekilde dağılacak..
    2 ) 2008 de kur 1,3 seviyelerinde iken 3 leri geçti TL dolar karşısında eridi..%57 deger kaybetti
    3 ) Son 10 yılda memur maaşları %46 artarken Özel sektör %28 gibi bir rakamda kaldı(2015 yılı rakamlarıdır).
    4 ) Gsmh degerlerimizde azalış var,
    5 ) lorenz egrisinden uzaklaşmada artış var , yani fakir daha fakirleşiyor zengin daha zengileşiyor.

Çok sevdiğim sık sık yazdıgım bir hadiseyi bu vesile ile tekrar yazayım ;
    Mekke fetih ediliyor Efendimiz sahebelerden birisine diyor ki git kabenin anahtarını getir. (kabenin anahtarı müşrik olan kabe bekcisinde)
    sahibi gidiyor istiyor müşrik olan zat anahtarı vermiyor.
    Git bir daha iste diyor adam yine istiyor yine vermiyor,
    Efendimiz bu sefer o sahibiye bana HZ.Ali yi çagır diyor,
    H.Z ali buyur ya resul diyor, olayı anlatıyor, ............
    ....... Hz ali anahtarı istiyor tabi adam yine vermiyor..HZ .Ali kılıcı ile bogazına çöküp zorla anahtarı alıyor...
    HZ. Ali anahtar ile gelirken efendimiz yanına varmadan Ya ali götür anahtarı geri ver diyor ,

Hz. ali bir şey diyecek ver gelince anlatırım diyor,
    Hz ali anahtarı verip geri geliyor soruyor ne oldu diye,
    Sen gitiğinde ayet geldi "Emaneti elhline veriniz diye""o adam da bu işi en iyi yapan kimse ondan geri ona ver dedim diyor,

Sonra arkadan o adam geliyor ya muhammet önce anahtarı aldın sonra geri verdin diyor niye böyle yaptın merak ettim diyor,
    Sen müşriktin anahtarın sende kalamsının dogru olmadıgını düşündüm, ama sonra ayet gelince sana geri verdim diyor..

Bunun üzerine o adam da iman ediyor,bla ...bla......

Diyecegim o ki bizim emanet elinizi vicdanınıza koyun düşünün ehil kişilerde mi düşünün yukarda rakamları verdim...
    Ve bu işden herkes allah katında mesul oldugunu unutmayın...

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Türk ticaret ahlakı deniyor buna... Günümüzün herkesin göremediğini gören, kapitalist sistem hayranı gençlerimiz "serbest piyasa kardeşiiim" diyorlar.
    Morphin bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Hocam dolar 2 liraydi, simdi 3 lira. Yurtdisindan getirilen malin fiyatinin degismemesini beklemek ne ahlaki?
    braveguy bunu beğendi.

SessizGezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki address
    Şuraya makine süper ama hocam beğendim
    uzaklar yolcusu.

Motosikleti
    CBR650F
    Alıntı SessizGezgin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şuraya makine süper ama hocam beğendim
    Makine güzel ama 25 bin verilmez. Max ederi 20. 10 yıllık makine, Allah bilir km'si düşürüldümü düşürülmedi mi..

Şuan ielts kasıyorum 6.5 aldım mı birde 1 senelik okul parasını biriktirdim mi ilk iş kanada da 2 yıllık okul kaydı. Teknisyen bile 50 bin $ alıyor yıllık şaka gibi. 6 ay çalıştıktan sonra kesin dayanamayıp krediyle alırım şunu

http://www.autotrader.ca/a/Ford/Must...O&orup=4_15_88

Kız arkadaşımla birlikle çalışıyoruz bu iş için o da gelirse şunu da ona ittiriveririm herhalde

http://www.autotrader.ca/a/Jeep/Wran...orup=17_15_106
    Kanada doları, ABD doları farkını hesaba kattık mı ? Brütü 50 bin dolardır o tahminen, nete geçince vergiyi, emeklilik primini, kirayı, yemeği, içmeyi hesaba katıp bir daha bakmalı en iyisi. Yoksa Kanada'da ford mustang'den geçilmezdi. Kanada'da uçak teknisyeni olup TR'ye temelli dönen bildiğim için inandırıcı gelmedi bu hesap.

ABD'de yazılım mühendisi için araştırmıştım, 80 bin dolar brüt, eline geçen para 5500 dolar aylık, bizdeki gibi devlet emekli maasi baglamiyor. Kendin ayni SSK payi gibi emeklilik için 15% ayırsan, kirası, diğer giderlerini katınca hayat standartı anlamında düşüş yaşayacağımı ortaya koydu. TR'de de nitelikli insan bu seviyede maaş bulabiliyor kuşkunuz olmasın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

Dedim de şu son cümleme kendim de inanmadım şimdi , benzer maaşlar var ama sayıca çok az diyebiliriz.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    evet işte bende onu diyorum ama anlamak isteyen yok sanırım. ürünlere zam gelsin eyvallah, vergileride tavan yapın tamam, ama neden kazanç aynı oranda artmıyor? çünkü birileri sizin alım gücünüzü düşürmek istiyor çeşitli sebeplerden ötürü. işte bunun temel olarak iki sebebi olabilir.

1) birilerinin gözünü para bürüdü ve zengin olmak için başkalarının parasına da göz dikti.

2)ülke kazancı düşüyor, üretim-ihracat zayıfladığı için ülke daha fakirleşti ve paramızın değeri düştü, bu yüzden ürünler daha pahalı ve maaş aynı.

cebinde paran azalıyor motor pahalılaşmıyor diyebilirim. yurt dışı fiyat isterse 100 bin dolar olsun. adamın gelir ve gider oranına bakmadıktan sonra fiyatın önemi yok.

benim gelir gider oranıma göre asgari ücret ile bırak r6 almayı yuva kurmam bile söz konusu değil.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı simurgg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam dolar 2 liraydi, simdi 3 lira. Yurtdisindan getirilen malin fiyatinin degismemesini beklemek ne ahlaki?
    Sadece bu konu için söylemedim. Doların tabi ki etkisi var ama asıl neden tüm sektörler için yukarıda yazdığımdır. En güzel örnek de Hindistan'da 7 bin TL olan Royal Enfiel motorlarının biz de tek bir tane satamamak pahasına 7 bin € etiketle piyasaya sürülmüş olmasıdır. Para hırsı öyle gözlerini bürümüş ki fiyatı düşürmeyi kendilerine yediremiyorlar. Yurtdışında sudan ucuz olan internet, cep telefonu vs, bizde ateş pahasına satılıyor. Operatörlerde utanmak diye bir şey yok. Bunlar neden Avrupa'da yok ? Çünkü orada etik diye bir şey var. Adamlar bile bile kazıklamaya utanıyorlar, yapmıyorlar. Çünkü bu yanlış...

Motosikleti
    BMW R1250R
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kanada doları, ABD doları farkını hesaba kattık mı ? Brütü 50 bin dolardır o tahminen, nete geçince vergiyi, emeklilik primini, kirayı, yemeği, içmeyi hesaba katıp bir daha bakmalı en iyisi. Yoksa Kanada'da ford mustang'den geçilmezdi. Kanada'da uçak teknisyeni olup TR'ye temelli dönen bildiğim için inandırıcı gelmedi bu hesap.

ABD'de yazılım mühendisi için araştırmıştım, 80 bin dolar brüt, eline geçen para 5500 dolar aylık, bizdeki gibi devlet emekli maasi baglamiyor. Kendin ayni SSK payi gibi emeklilik için 15% ayırsan, kirası, diğer giderlerini katınca hayat standartı anlamında düşüş yaşayacağımı ortaya koydu. TR'de de nitelikli insan bu seviyede maaş bulabiliyor kuşkunuz olmasın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

Dedim de şu son cümleme kendim de inanmadım şimdi , benzer maaşlar var ama sayıca çok az diyebiliriz.
    Bu arkadaşların recruit kısımları international olduğundan direk $ olarak yazıyor olabilirler diye düşünüyorum ancak dediğiniz gibi cad da olabilir. Yine de en düşük ücreti söyledim yoksa 75-90k arası verenler de var.

Bu arada kanada da pilot ve uçak ile ilgili mesleklerin maaşları en düşük ülkelerden. Pilot 28$/hr alırken bilgisayar müh 31$/hr alıyor mesela. Bizim ülkede bilg. müh 3 bin ile başlıyor yardımcı pilot 12-13 bine kadar çıkıyor(yedek planım pilot olmak ve kuzenim yeni pilot oldu oradan biliyorum).

TR de en az 5-6 sene deneyim gerekiyor elle tutulur maaşlar için. Tabi bu sürekli kendini geliştirir birşeylerin başına gelirsen yoksa 7 binde kalırsın.

Ülkenin nüfusu 34 milyon zaten dünyanın en büyük 2. ülkesi. Bize de yer vardır sanıyorum Birde bizdeki gibi kredi limitleri olmadığından sisteme girdikten sonra belli bir seviyede yıllarca ödüyorsun. 5 bin $ lık motosiklet için 120 ay ödeme planı öneriyorlar Kalan para da 2 müh olarak kız arkadaşımla bir seviyede yaşarız herhalde

Muscle arabaların seçilmeme sebebi dediğim gibi efsane sigorta fiyatları çıkartıyorlar. Ayrıca komple kar altında ülke onun yerine SUV tarzı veya çalıştırma,yakıt ve sigorta masrafları en ucuz aile arabalarını tercih ediyorlar. Birde amerikan arabalarının kalitesizliğinden yakınıyorlardı.

ABD de seçenekler arasındaydı son yıla kadar da Trump bu kadar destekçi bulduysa bize yer yok orada.. Kazanamasa bile bu kadar nefret içeren insan sayısı fazla(bknz: ingiltere de 10 yıl yaşayıp hala dışlanan türkler)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    ABD de yaşıyorum uzun süredir. Kuzeyde de, güneyde de yaşadım. Ayrımcılık münferit hadislerden ibaret. Büyük çoğunlukla şaşırtıcı derecede müsamaha ve destek gördüm hep. Ne yazık ki burada olan Türkler daha büyük problem.

Sıfır Superduke burada $17K. Arayınca $2K'ya kadar indirim bulmak mümkün. Vergi yüzde 7. 37 yaşında, bir senelik trafik sigortası $75. İkinci el fiyatları zaten evlere şenlik. 1.8 litre VTX cruiser'lar $3500-$4000 arası. Çok kullanmasam da zevk için alasım var.
    Morphin bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sadece bu konu için söylemedim. Doların tabi ki etkisi var ama asıl neden tüm sektörler için yukarıda yazdığımdır. En güzel örnek de Hindistan'da 7 bin TL olan Royal Enfiel motorlarının biz de tek bir tane satamamak pahasına 7 bin € etiketle piyasaya sürülmüş olmasıdır. Para hırsı öyle gözlerini bürümüş ki fiyatı düşürmeyi kendilerine yediremiyorlar. Yurtdışında sudan ucuz olan internet, cep telefonu vs, bizde ateş pahasına satılıyor. Operatörlerde utanmak diye bir şey yok. Bunlar neden Avrupa'da yok ? Çünkü orada etik diye bir şey var. Adamlar bile bile kazıklamaya utanıyorlar, yapmıyorlar. Çünkü bu yanlış...
    Turkiye'deki vergi yuku hakkinda fikriniz var mi? 250 cc ustu bir motosikletin fiyatinin ne kadari vergi? O orani dusun bakalim, fiyatlar yurtdisi seviyesine geriliyor mu yoksa gerilemiyor mu... (buna cevap gelmeyecegine emin gibiyim ama yine de icimde kalmasin diye yazdim).

Motosikleti
    BMW R1250R
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ABD de yaşıyorum uzun süredir. Kuzeyde de, güneyde de yaşadım. Ayrımcılık münferit hadislerden ibaret. Büyük çoğunlukla şaşırtıcı derecede müsamaha ve destek gördüm hep. Ne yazık ki burada olan Türkler daha büyük problem.

Sıfır Superduke burada $17K. Arayınca $2K'ya kadar indirim bulmak mümkün. Vergi yüzde 7. 37 yaşında, bir senelik trafik sigortası $75. İkinci el fiyatları zaten evlere şenlik. 1.8 litre VTX cruiser'lar $3500-$4000 arası. Çok kullanmasam da zevk için alasım var.
    27 yaşında yetişmiş bireyi evlatlık olarak almayı düşünür müsünüz acaba? Kendisi taze mühendistir.
    Morphin bunu beğendi.

Motosikleti
    CBR650F
    27 yaşında yetişmiş bireyi evlatlık olarak almayı düşünür müsünüz acaba? Kendisi taze mühendistir.
    25 yaşında bir mühendis olarak bende adayım.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)