İKİNCİ EL MOTOSİKLET DEVRİNDEN SONRA İŞLEMLER
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar ben bir tane cbr 250 aldım noterden geçici belgeyi verdiler şimdi benim ne yapmam gerekiyor? Bir de bu aracın vergisini Nasıl yatırabilirim?
Reklamlar
-
sigorta yaptıracaksın elinde ki satısla ondan sonra ruhsat cıkacak.. 15 gün icinde sigrta yaparsan ruhsatın eve gelir.. sonrasında yaparsan gidp emniyetten sen kendin alırsın..
vergiyi de herhangi bir banka dan gerceklestirebilirsin.. internet bankacılıgı, cep bank vs en kolayı bu =)
-
nvrmnd adlı üyeden alıntı
sigorta yaptıracaksın elinde ki satısla ondan sonra ruhsat cıkacak.. 15 gün icinde sigrta yaparsan ruhsatın eve gelir.. sonrasında yaparsan gidp emniyetten sen kendin alırsın..
vergiyi de herhangi bir banka dan gerceklestirebilirsin.. internet bankacılıgı, cep bank vs en kolayı bu =)
anladım teşekkür ederim peki ruhsat çıkarırken para veriyormuyuz ve motosikletin vergisinin olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz ve ne kadar olduğunu. sigorta yaptırdıktan sonra ruhsat için bir işlem yapmama gerek var mı?
-
para vermiyorsun... dedigim gibi herhangi bir bankanın internet subesinden plakanı girerek vergini kontrol edebilirsin...
-
nvrmnd adlı üyeden alıntı
para vermiyorsun... dedigim gibi herhangi bir bankanın internet subesinden plakanı girerek vergini kontrol edebilirsin...
çok teşekkür ederim iyi akşamlar
-
aliberkgngr adlı üyeden alıntı
anladım teşekkür ederim peki ruhsat çıkarırken para veriyormuyuz ve motosikletin vergisinin olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz ve ne kadar olduğunu. sigorta yaptırdıktan sonra ruhsat için bir işlem yapmama gerek var mı?
Ruhsat çıkarmak için sigorta zorunluluğu yok ruhsatını al koy cebine sigrota çıkarmakta aceli davranma.Sigorta piyasası çok kötü.Ama yanılıyorda olabilirim hatırladığım kadarıyla yazdım .
-
redmap adlı üyeden alıntı
Ruhsat çıkarmak için sigorta zorunluluğu yok ruhsatını al koy cebine sigrota çıkarmakta aceli davranma.Sigorta piyasası çok kötü.Ama yanılıyorda olabilirim hatırladığım kadarıyla yazdım .
Yanlışın var. Sigorta çıkarmadan adınıza olan ruhsatı teslim alamazsınız.
Ruhsat çıkartırım sigorta düzelince yaptırırım mantığında olan aracın devrini alsın evinin önüne bağlasın sigorta yaptırana kadar beklesin sonra ruhsatı alsın binsin.
-
redmap adlı üyeden alıntı
sigorta yaptırmadan ruhsat çıkartılamıyor...
-
vergi ve trafik cezaları ödenmeden satış yapılmıyor zaten, vergisi çıkmaması lazım. sadece sigorta yaptıracaksın.
-
23 Temmuz 2016, 20:24
Plaka değişikliği varsa EK-1doldurtup, sigortasını yaptırıp eski plaka ile emniyete müracaat edeceksin. Bu durumda sadece şoförler cemiyetine plaka ücreti ödersin.
Plaka değişikliği yoksa 15 gün içerisinde sigorta yaptırıp emniyetten ruhsatını alablirsin. Sigorta yaptırılan aracın ruhsatı 15 gün içinde elden alıaz ise ikamet adresine gönderilir. Postacı posta ücretini alır.
1- Alıcı üzerine sigorta yapılmadan sistem ruhsatı basmaz.
2- Plaka değişikliği halinde 30 gün içinde müracaat edilmez ise eski plaka üzerine tescil yapılır.
-
23 Temmuz 2016, 20:31
motorun vergi ve fenni muayene borcu varsa noterden satış alamazsın.
satışını aldıgına göre borcu yoktur.trafik sigortanı yaptır ister 15 gun bekle ruhsat 15 gune kadar adresıne gelsın
yada trafige gidip al.masraf çıkmaz yanlız adresıne gelirse aps üçreti ödersın.
-
23 Temmuz 2016, 20:40
Anladım herkese teşekkürler plaka değiştirmediğim için sıkıntı olmaz plaka için en yakın Zaman'da uygun bir sigorta bulup yaptıracağım herkese tekrar teşekkürler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)