Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

ruhsattaki sınıf yanlışlığı

REKLAM ALANI

Merhabalar;
    Forumunuza yeni kayıt oldum Zonguldak Ereğli'de ikamet ediyorum
    Yamaha Neos 50 aldım B ehliyetim var B ehliyeti kullanabiliyor dedi satan kişi ama birkaç araştırmadan sonra
    kullanamayacağımı öğrendim sebebi ise ruhsatta motorsiklet sınıfıda L3 yazıyor ama trafik yönetmeliğinde 50cc altı motorlar ve gücü 4 kv altında olan motorlar L1 veya L2 olması gerekiyor aynı motordan arkadaşımda var onun ruhsatta motorlu bisiklet ve sınıfı L1 yazıyor. benim motorun ruhsat tescil tarihi 2015 arkadaşın tescil tarihi ise 2016 bunlara dayanarak bir sorum var

motorun ruhsatını yenilediğim de 01.01.2016 da yürürlüğe giren yönetmelik ile sınıfı L1 e döndürülebilir mi? yoksa ruhsatta neyse o değişmez mi?
    şimdide teşekkür ederim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    dostum bir trafik takipçiden EK1 formu doldur (ek 1 de araç sınıfı doğru yazılmış olsun) ve trafik tescile git. Ruhsatın yanlış basıldığını anlat. Senden yeni ruhsat parası isteyecekler ama sakın verme. Bu senin suçun değil onların suçu. Israr ederlerse BİMER'e durumu yazacağını söyle ve bu durumdan dolayı senden ücret aldıklarına dair yazı iste. Unutma ki bu şekilde aracın muayeneden de geçmez.

çok teşekkür ederim
    motorum bu şekilde muayeneden geçti şimdi ruhsatı değiştirsem muayene geçersiz olmur mu?

Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı emrahgul67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok teşekkür ederim
    motorum bu şekilde muayeneden geçti şimdi ruhsatı değiştirsem muayene geçersiz olmur mu?

Geçersiz olmaz. muayneden nası geçtiğini merak ediyorum şuan. Benim 2010 yılında gt250R ım araç sınıfı yanlış yazıldıgı için agır kusurla kalmıştı.

Valla bilmiyorum ama motorla ilgili pek bir bilgisi yok buradakilerin tekrar teşekkür ederim ilginiz için
    bu arada pazartesi motorun satışını alacağım hazır ruhsat değiştirilirken sınıfı da değiştirebilir miyim?

Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Rica ederim, ek1 belgesini 10- 15 tl ye dolduruyorlar. Bir şansini dene derim

işlem tamamdır herkese teşekkür ederim
    nasıl hallolduğunu kısaca anlatıyım zaten basit bir işlem
    trafik şubeye gidip durumu izah ettim motorun ilk tescil olduğu yerden "tip onay kağıdı" nı istediler orada yazan sınıfı direk sistemden düzeltip yeni ruhsatı taktim ettiler.
    herkese iyi forumlar.

Aracınız muayeneden geçtiğine göre sistemde sınıfınız doğru görünüyor , yani, araç muayenesinde size en son verdikleri evrakta yazan sınıf doğrudur. O evrağa bakın eğer ruhsattaki sınıfla aynı ise aracınız a1 ehliyet ister. farklı ise hiç ruhsatı değiştirmenize de gerek yok ruhsatta yazan önemli değil , sistemlerde geçen önemlidir .

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)