Vites sorunum var ! 4'ten 3'e
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Abilerim ve Kardeşlerim sizlerden yardım istiyorum :(
Motosikletim 5 vites yolda giderken hiç bir sıkıntı yok ileriye geçişler tıkır tıkır ama yavaşlamaya başladığımda teker teker vites düşürürken 5-4-3 diye 4ten 3e bastığım zaman boşa geçiyor ama göstergede 3. vites gösteriyor 3 4 kez düşürmek için bastığımda 3. vitese geçiyor bu neden yapıyor olabilir motorum 1700kmde garantisi devam ediyor
Reklamlar
-
-
Marka modelimi söylüyorum ama lütfen o motor alınırmı diye küçük düşürmeyin bütçem kısıtlıydı
Kuba Çita 100R CDI başlangıç motoru olarak aldım paramı topladığım zamanda CBR 125 veya 250 alacağım
-
vites levyesine kararsız veya nazik davranma debriyaji çeker cekmez ani bas düşür vitesi boşa geçmez kolay kolay...debriyaj teli balatalari fazla ayiracak şekilde ayarlanmissa da yapabilir,maneti yarım çekerek dene hem viteslerin daha rahat geçer hemde boşa atmaz...vites seçicinin üzerinden yük kalktigi için boşa geçme oluyor bazı motorlarda sıkça yaşanır ama dedgim gibi levyeye sertçe basarsan aradaki boşluğa denk gelmeden bir alt vitese geçer.
-
vitesin boşa geçmesinin sebebi yukardaki arkadaşın söylediği gibi nazik davranman. haşırt diye basıcaksın pedala, acıma.
-
arkadaşım niye kendini ezik görüyosun? sen de "paran varsa motorcusun" mentalitesine kapılmışsın! gidip de altına aprilia çekecek değilsin ya..
-
Kardesim niye kucuk dusurelim? O motorda guzel bi motor, baslangicta ogrenmelik motor. İlla japon olmak zorunda degil ki?
Debriyajla ilgili bi sikinti yoksa arkadaslarin dedigi gibi daha sert bas. Kendi makinemde de basima geliyor yavas bastigimda bosa geciyor.
-
dostum yanlis bilmiyorsam aldigin motor cinlilerin en saglamlarindan olan cg serisi. az yakar isini gorur parcasi ucuzdur. kimsenin sirf senden cok parasi var diye seni kucuk gormesine izin verme.
-
byyacut adlı üyeden alıntı
Marka modelimi söylüyorum ama lütfen o motor alınırmı diye küçük düşürmeyin bütçem kısıtlıydı
Kuba Çita 100R CDI başlangıç motoru olarak aldım paramı topladığım zamanda CBR 125 veya 250 alacağım
ona şimdi bi 150cc silindir takacan var ya....
Edit: Herkes panigale ye binmk zorunda değil. Köyde mondial 125mg kullanıyorum.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
22 Temmuz 2016, 17:44
Merhaba arkadaşlar,
Motosikletim 5 vites yolda giderken hiç bir sıkıntı yok ileriye geçişler tıkır tıkır ama yavaşlamaya başladığımda teker teker vites düşürürken 5-4-3 diye 4ten 3e bastığım zaman boşa geçiyor ama göstergede 3. vites gösteriyor 3 4 kez düşürmek için bastığımda 3. vitese geçiyor bu neden yapıyor olabilir motorum 1700kmde garantisi devam ediyor
Dostum doğru şekilde vites düşürmek için şöyle yap.
5.vites 4000 devir gittiğini varsayıyorum debriyaj aragazı vites düşür debriyajı bırak dişliler otursun.
4 e düşceksin aynı işlem hızlı bir şekilde tekrarla aragaz ve debriyaj bırakmayı herseferinde tekrarlaki aragazda devrini alsın vites değiş debriyajı bırakki dişli otursun.
Bunları yaparsan sorun kalıcağını sanmıyorum ve motosikletin için en sağlıklı vites düşürme yöntemi budur.
-
22 Temmuz 2016, 17:44
-
22 Temmuz 2016, 17:52
shruikan adlı üyeden alıntı
zenginler ölsün!
Zenginler ölmesin fakirler zenginleşsin.Tabamvaydan selamlar!
-
26 Temmuz 2016, 15:49
-
26 Temmuz 2016, 15:58
iki teker dostum benim,senin yanına gelip aklınca hava atan ss lı ler ancak asfaltta dolanir..sen o motorla izmirin çiçek açan dağlarında da yazın eriyen asfaltinda da gidersin ;)
-
26 Temmuz 2016, 16:07
Takma altındaki ister mobilet olsun ister h2r olsun sen motor sever birisi olduğun sürece sende bizdensin
Sen şu videoya bir göz at : https://m.youtube.com/watch?v=mY4up_qsvWs
Senin olaya benzer bir olay
-
26 Temmuz 2016, 16:08
forumdaki japoncu arkadaşlar bütçesi olmayıp çinli alan kullanıcıları soğutuyor örneği burda maalesef
-
26 Temmuz 2016, 16:09
Merhaba arkadaşlar,
Debriyaj kullanıyor musun
-
26 Temmuz 2016, 16:40
Hondolog adlı üyeden alıntı
nasıl yani anlamadım, bu sıkıntıyı sadece 3.viteste yapıyor bazen 3. viteste kalıyor 2ye geçmiyor bile
-
26 Temmuz 2016, 16:47
Hondolog adlı üyeden alıntı
Kullanıyodur heralde yoksa şimdiye dişli mişli kalmamıştır ama hani aea nın debriyajsız vites değiştirme olayını bilmeden yapıyoda olabilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:45 ----------
nasıl yani anlamadım, bu sıkıntıyı sadece 3.viteste yapıyor bazen 3. viteste kalıyor 2ye geçmiyor bile
Vites değistirirken debriyaj sıkıyomusun diyor
-
26 Temmuz 2016, 18:07
Şaka yaptım dostum. Aldığın yere vakit kaybetmeden göster.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)