Bence ailene ölümü göster, sıtmaya razı et.
Şöyle yap: Onlara Hayabusa, CBR 1000 RR Fireblade, H2R, YZF-R1 almak istediğini söyle. Kararlı ol. Ailen bu sefer "Bu oğlan bu motor sevdasından vazgeçmeyecek, bari şuna bir 600'lük alalım" der. Bu kıyağımı da unutma.
“Dava adamı olmak için, önce adam olmak lazım. Dava öğretilir ama adamlık öğretilmez. “ Alparslan Türkeş
parayı ailen basacaksa en ufak bir şeyde babana başvuracaksan hiç uğraşma... ss motora hiç bulaşma birtane mondial superboy al, öğren her tip apaçiliği yap, bunları yaparken böyle bir motorda satacağın zaman edeceğin zarar da aklına gelmez... İçin rahat olur.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
herhalde ben bizimkilere bırakın 1000cc leri 600lük göstersem bile bu iş biter yani bidaha sözünü bile edemem :D
geçen babama cbr 125 in motor gücünü gösterdim inanamadı kendiside.Alacağım motoru çok yüksek bişey felan sanıyodu heralde
bu arada ailem zaten karşı bu durumda onlardan 5 kuruş bile alamam kendim çalışıp almak zorundayım herşeyini
Önce bir doğru düzgün okuluna gir, ondan sonra ne yapacaksan yap. Şimdi çalışıp 3-5 kuruş kazanıp 125'lik dandik bir motor alıcam diye kafanı sınava değil motora verirsen, burada arada yakındığını gördüğümüz 200cc üzeri motora binecek ekonomik durumu hayatı boyunca toplayamayacak kişilerden olma ihtimalin yüksek olur.
Motosikletler bir yere kaçmıyor okuluna gir önce, sonra üniversitede al bir motosiklet, sonra düzgün bir işe girersen zaten bütün motorlar senin istediğini al bin. hem de kimseyi ikna etmeye de ihtiyaç kalmadan.
30 yaşındayım 10 senedir uğraşıyorum edemedim daha hocam, benden yana sıkıntıları yok tek tek korktukları şey evde durmayacağımı biliyorlar bende aileme şart koştum 1 sene içinde beni evlendirir seniz motor almaktan vaz gecerim yoksa 2 tekerlikle evlenecem dedim scooter almama izin var 110 cc gecmeme kaydıyla. utandım bunları yazarken :(
Türkiyede yapılan hemen hemen her sınava girmiş biri olarak sana tavsiyem sınava hazırlanırken sınavla arana girebilecek bütün engelleri ortadan kaldır pc oyunları motosiklet kız arkadas vs. vs. vs...
motor almayı düşünüyorsan cbr125 gibi biey alma; o motor bir düşerse yere yatarsa masrafı üzer... Bi grenajı kırılsa motor için parayı zar zor çıkaran baban bir plastik parcasına 200 tl gibi bir parayı vermez. Ben olsam ben de vermem. Al bi 125cc CG tipi bir motor; tepe tepe kullan. Üniversiteye başladığın zaman daha büyük motor alırsın ss tipli... Hem sürmeye tam alışmış da olursun.
Köyde ben de mondial mg125 kullanıyorum. Sürttüm derdi yok! Acaba lastiğe bişey mi batar derdi yok! motordan düşsem en fazla koruma demiri yamulur bir hasar görmez. CG nin lastiklerini kaydıra kaydıra dönüyorum, lastikler bıraksa zaten 85 kg lik motor... Yani her türlü kontrol altında İstanbula dönene kadar cbr'ye binmek yok.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Ben ilk kaskla dolaştığımda babam çok fena sinirlenmşti alıp parçalıyacakdı kaskı kaçtım sjajs ondan sonra deli gibi hergün kaskla dolaştım sonra alıştılar deli falan demeye başladılar kaskla dolaşmaktan sıkıldım geçenlerde. Kavga ettim motoru alırsam parçalıyacağını fln söyledi bende şuursuzca ağzıma geleni söyleyip evi terkettim 1.5 haftadır eve gitmiyorum geçen annem geldi o beni eve dönme konusunda bende onu motor alma konusunda ikna etmeye çalıştım fakat ikimizde başarısız olduk
Ulan ailemle iftihar ettim şuan, 2 gözyaşına aldırmıştım ben
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)