Motosiklet sigortasında ki kaçamak bir yöntem.
Reklamlar
-
Öncelikle herkese merhabalar. Yaklaşık 1 ay önce sıfır olarak teslim aldığım hero karizma R ile aranıza katılmıştım. Motosikleti almadan önce yaklaşık bir kaç aylık araştırma yapmıştım. Bu süreçte çevremde çok motosiklet sürücüsü olmadığından sigorta konusunda yanlış bilgilendirildim. Bana sigorta hakkında söylenen 700-800 TL tutar ne olacak ki sanki dendi. Sigortacılara da sormak aklıma gelmedi açıkcası. Motosikleti aldığım ilk gün ilk işim bir sigortacıyı aramak oldu ve ilk şokumu o an yaşadım. 2 bin küsür TL dedi üstelik indirim de yaptırdık dedi. Motosiklete 6500TL vermiş birisi olarak bi an duraksadım ve içimden geçirdiğim küfürler eşliğinde o bana bilgi veren yakınlarımı yaad ettim.
Yaklaşık 1 ay kadar motosikleti sigortasız kullandım tabi kaçak göçek ve sanki bir vatan haini edasıyla, üstelik yanlışlıkla lüks bir araca dokunsam bile başıma geçecekleri düşünerek motosiklet keyif olmaktan çıkıp işkence olmaya başladı. Bu 1 aylık süreçte alabildiğim en ucuz sigorta fiyatı 1600 TL idi. Bu araştırmalar sırasında birde bana yanlış bilgi olarak motosikleti teslim alırken kesilen fatura adresim olan İSTANBUL/BAĞCILAR adresinden başka adreste sigorta yaptıramayacağım şeklinde oldu.
Neyse bu işinde yanlış olduğunu da anlayınca çevremdeki sigorta konusunda en ucuz illeri araştırdım ve Kırklareli en ucuzlarından bitanesiydi. Motosikletime atladığım gibi kuzenimin yanına kırklareline gittim, ikametimi nüfus müdürlüğünde kırklareline aldım. Ardından malum sigorta sitesinin çağrı merkezi numarasını aradım. Sigortam kırklarelin de yapıldı ve 525 TL tuttu. Ardından hemen emniyete koşturdum ve bir şekilde plaka mı da aynı gün içerisinde çıkarıp aynı gün içinde tekrar geri istanbula döndüm. Bu yaşanan olay sırasında sadece sigortaya 525 TL git gel toplam yakıt 60 TL masrafı yaptım. Plaka işlemleri haricinde, üstelik bir güzelde gezdim toplam masrafım 600TL yi geçmedi. Bu işten karım 1000TL birde gezmek oldu.
Not: Bilgi amaçlıdır. Tekeriniz düz bassın, iyi forumlar.
Reklamlar
-
-
motoru vukuati olmayan bir pederin utune yapip benim gibi 230 liraya yaptirmakta mumkun.
-
Seçim zamanı da gidip orada oy kullanacaksiniz heralde.
-
Evet bunu da söylediler. Ama hep sonradan söylediler . Galiba iyi araştıramadım fatura bir kere benim adıma kesildi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:39 ----------
20 gün sonra ikametimi aldırabiliyomuşum.
-
Jemand adlı üyeden alıntı
motoru vukuati olmayan bir pederin utune yapip benim gibi 230 liraya yaptirmakta mumkun.
siz yine pahalı yaptırmışsınız 112 tl ye yaptırdım
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
-
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
siz yine pahalı yaptırmışsınız 112 tl ye yaptırdım
motor da pek ucuz degil ama?
-
Şöyle bir sıkıntınız olabilir, ben öğrenciyken rahatsızlandığım bir an sağlık ocağına gittim bana ikametgah adresimi oraya aldırmadığım için bakmamıştı doktor böyle bir durum başıma gelmişti bilginiz olsun.
-
Acillerde değil aile sağlığı merkezlerinde o sıkıntı yaşanıyor diye biliyorum.
-
21 Temmuz 2016, 15:33
imiş ikamet olayı bende izmite aldırayım ev var orda
-
21 Temmuz 2016, 15:35
Jemand adlı üyeden alıntı
motor da pek ucuz degil ama?
sigorta ile motorun pek alakası olmuyor risk faktörü yaş yaşadığın şehir benim bildiğime göre hata olduysa kusura bakma
-
21 Temmuz 2016, 15:37
Plakanız Kırklareli üstüne mi? Oranın plakasıyla başka şehirde gezmek hoş değil gibi.
-
21 Temmuz 2016, 15:41
Ikametimi alın deyince almazlar. Ya size ait dogalgaz, telefon, elektrik faturasi olacak ya evinizin tapusu olacak yada kefiliniz olacak.
Ayrıca bundan sonraki emniyet islerinda oraya gitmeniz gerekecek.
-
21 Temmuz 2016, 15:44
Mertrocker adlı üyeden alıntı
Plakanız Kırklareli üstüne mi? Oranın plakasıyla başka şehirde gezmek hoş değil gibi.
Nasıl bi hoşnutsuzluk oluşabilir ki ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:42 ----------
osiosborn adlı üyeden alıntı
Ikametimi alın deyince almazlar. Ya size ait dogalgaz, telefon, elektrik faturasi olacak ya evinizin tapusu olacak yada kefiliniz olacak.
Ayrıca bundan sonraki emniyet islerinda oraya gitmeniz gerekecek.
İkametimi alın dedim aldılar. Kuzenim orada öğrenci onunla birlikte gittik ve onun ikametine yaptırdım kaydımı tekrar diyorum ikametimi 20 gün sonra tekrar istediğim yere alabiliyormuşum. Sigorta açısından sorun olmayacağı konusunda araştırma yapıyorum şu an ikametimi tekrar aldırıcam istanbula
-
21 Temmuz 2016, 15:57
sigorta ile motorun pek alakası olmuyor risk faktörü yaş yaşadığın şehir benim bildiğime göre hata olduysa kusura bakma
motorla doğrudan alakalı. Eğer kazaya fazla karışan bir marka model sahibiysen risk faktöreünden doları bu da fiyatı etkiliyor.
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
21 Temmuz 2016, 16:10
İkamtgahı buyuk ihtimal emniyet 1 ay içinde kontrol edecek, muhtara bilgide vermen gerek. İkametgah değişimi çok önemli ve üzerinde durmanız gereken ve emniyetin bu hareketlere çok dikkat ettiği bir husustur.
-
21 Temmuz 2016, 16:23
Sigorta olmadan motor satılabilir mi? Geçtiğimiz aylarda satılabildiğini öğrenmiştim, şimdi sigortacı satılamaz diyor, ayrıca başka araç varsa motorun sigorta primi diğer aracın sigorta primine eklenir diyor. Biri beni kekliyor mu?
-
21 Temmuz 2016, 19:18
motorla doğrudan orantılı diye biliyorum. 600cc bir makina ile 125 cc bir makinanın kaza riski aynı değildir.
-
21 Temmuz 2016, 19:47
Ben 1400 tlye yaptırmıştım ybr mi.Heralde gelecek sefer daha farklı bir yol izlicem arkadaş gibi.Kafiyeli oldu
-
21 Temmuz 2016, 22:18
Benim ogretmen arkadasim var beş senedir istanbulda. ikameti ankarada hicbise olmaz ya
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)