Motor hırsızlığı hakkında
Reklamlar
-
Konuyu yanlış yere açmış olabilirim öyleyse kusura bakmayın.
Ben 23 yaşındayım motor tutkum 16 yaşlarından beri var. Şu an arabam var ancak motorda almak istiyorum ancak güvenemiyorum malum motor hırsızları piyasada çok fazla. Sitede oturuyorum geceleri 2-3 kadar güvenlik görevlisi aktif olarak gezerler site içerisinde. Ancak güvenemiyorum genede. Sizce ne yapmalıyım almalı mıyım?
Reklamlar
-
Hocam sitenin otoparkı varsa kapalı bırakabilirsin, tekerlere kilit, sağlam bir zincir, birde kilitli naylon alırsan bir şey olacağını sanmam.
-
Geceleri endişe içinde uyuyacağına hiç motor alma, daha iyi.
-
Ben facebook'da veya burda motoru çalınanlardan 7-8 tanesine yazdım, motor çalındığı esnada ne gibi güvenlik donanımlarınız vardı diye. 1 tanesinden de cevap gelmedi yahu! Belki şimdi yazan olur bilemem.
Sokaklarda sıklıkla görüyorum, adam kapatmış kontağı bırakmış gitmiş. 1 disk kilidi, 1 de bağlama kilit olsa çalınması gerçekten çok zor. Ben bakkalada gitsem hiç olmazsa disk kilidimi hep takarım. Süre de tutun isterseniz, takması ve dönüşte çıkartması 1 dakika almıyor gerçekten.
-
Az satilan motorlardan alirsaniz kolay kolay calinmaz. Mesela 54 model bir BMW R25/3 calinmaz kolay kolay.
Ama son model Yamaha R25 alirsaniz, calinma ihtimali yuksek.
-
Kuru ağırlığı 400 kilo olan bir motor alın. Şaka bi yana sağlam bir disk kilidi ve kesilemeyecek kadar sağlam bir zincir.
-
Alırsam motor Alarmlı disk kilidi zincir kilit alıcam yanında. birde sanırım gps takip şeyi varmış oda düşünülebilir.
-
Kasko yaptır rahatla birtanede zincir bağla oh mis
-
Kasko en mantıklısı.Ben xmax e disk kiliti kısa çelik kilit aldım.Siyah branda aldım.İçim rahat etmedi gittim Gps takip cihazı taktırdım.Yine de kafama takıldı Muafiyetsiz kasko yaptırdım.Arkadaşta pcx var sokağa öylece bırakıyor.Hiçbirşey bilmiyorsanız SPY5000 çift yönlü alarm alın.(Başı boş bırakanlara söylüyorum.)
-
18 Temmuz 2016, 00:49
disk kilidi sanıldığı gibi çokta güvenli değil levye yardımıyla biraz uğraşarak çıkartabiliyorlar benim cbf te 2 kilit bide alarm vardı nasıl yapmışlarsa artık ilk alarmı devre dışı bırakmış sonra kilit direksiyonu kırıp düz kontakla götürmüşler yani geçen hafta da arkadaşımın motoruna aynısını yaptılar herşey tamam tam kontak yapıcaklarmış akü zayıf olduğu için ilkte çalıştıramamışlar uğraşmayıp bırakmışlar( oda bajaj boxer)
-
18 Temmuz 2016, 01:42
Yeriniz sağlam değilse naparsanız yapın motor çalınır.Disk kilidi,direksiyon kilidi,kalın zincir falan kar etmiyor.Şarjlı taşlama aletleri var,kaliteli bir taşlama ucuyla 1 dakika sürmeden zinciri keser alırsınız,zaten zinciri kesmeye gerek yok,asma kilitlerin açılması çok basit.125-150 cc arasındaki motorlar kg olarak hafif olduğu için 2 kişi tutup kamyonet tarzı bir arabaya rahatça yükleyebilir,siz istediğiniz yerini kilitleyin.Bu şekilde motor almak insanı paranoyak yapar.Hiç motoru çalmasalar bile bir bakarsınız,göstergeleri,koltuğu v.s... söküp götürmüşler...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)