2014 yılında sıfır alınan scooter var bunu bırıne satacam faturası var bende onun uzerıne devredebılır mıyım acaba noterden4
o plaka ruhsat sigorta işlerini kendi halletsin
2014 yılında sıfır alınan scooter var bunu bırıne satacam faturası var bende onun uzerıne devredebılır mıyım acaba noterden4
o plaka ruhsat sigorta işlerini kendi halletsin
motor teknik olarak birinin üzerinde değil ki devir olsun. al kağıt kalem sözleşme yap sat geç.
Ruhsat,plaka çıkmadan noterde motosiklet devrdilmez.Fatura kimin üstüne kesildiyse ruhsat onun üstüne çıkar.Bir de yanılıyor olabilirim ama fatura tarihinden itibaren ruhsat çıkarmak için 6 ay gibi bir süre vardı sanırım.
Birikmiş vergi borcunu ve cezasını ödersiniz sonra plaka çıkarıp satarsınız.Daha 2 sene geçmiş çok bir para tutacağını sanmam ama vakit kaybederseniz üzerine daha çok faiz biner ve motor komple elinizde kalır.Zaman geçmemişken bence plaka çıkarıp satın.Sigorta zaten alıcıya aittir sizle ilgisi yok.Yaptırsanız bile atıyorum 2 gün sonra sattınız motoru,kalan sigorta parası size iade edilir o konuyu takmayın.Plaka çkarırken zaten mecbur sigorta yapacaksınız sonra geri alırsınız.
Devredilir. Fatura ile noter satışı yaparsınız. Ben belki motoru bahçemde kullanacağım neden trafiğe tescil etme zorunluluğum olsun ???.
Devredilmez, sen sigorta yaptır,plakayı çıkart aynı gün devret sigortadan paranı geri alırsın.
Havalimanında kullanılan taşıtlar veya arazide kullanılan cross lar bu şekilde satılıyor. Aynı şekilde trafikten çekilmiş bir araç da faturası veya çekme belgesi üzerinden devredilir. Bu benim tecrübem, belki değişmiştir. Evraklarınla notere gidip durumu anlat ve sor . garanti olsun . Sormak bedava.
Aracı trafikten çekebilmeniz için zaten plakası olması lazım,bütün vergi borçlarının ödenmiş olması lazım yoksa trafikten çekemezsiniz.Eğer çekilseydi herkes aracını senelerce sigortasız ve muayenesiz kullanırdı sonra trafikten çekip bütün borçlardan kurtulurdu ama yok öyle bir şey...
@m125znu arkadaşım maalesef başka çaren yok,ya plaka çıkarıp cezalarını ödeyip satacaksın ya da hurdası çıkana kadar dağda bayırda bineceksin.Öyle faturayla noterden devredilmiyor.Noterden herhangibirşeyi devredebilmen için onun kimliği lazımdır.Kimliği olmayan şeyi devredemezsin,alıp satamazsın...Motorun kimliği de plakasıdır.Plakasız motor ilanlarına baksaydın,satıcıların "noter satışı yoktur,yedek parça olarak veya trafiğe çıkmadan kullanılabilir" yazdıklarını görürdün.
Bazı araçlarda fatura ruhsat gibi aidiyeti göstermektedir. Mesela spesyal kros motorlarının birçoğu trafiğe uygun olmadığı için plaka çıkarılamaz, dolayısıyla ruhsatı olmaz. Bu tip araçlarda fatura devredilir.
Scooter icin işiniz karmaşık Ruhsat+plaka cikartman+evraklarla notere gidip satis yapman gerek..
Yeni satın alınan motosiklet kayıt suresi var ve 1 ay herhalde siz 23ay geçtiniz bunun elbet vergisi cezası olur açıkçası kendi aranizda sözleşme yapın sahit filan bulun 2 adet bilgisayar ciktisi ile imzalayin gerisi karsi tarafa kalmis..
Kaza yaparsa size gelirler ise ufak köyde trafiğe cikmadan kullanacağını sonra uzerine alip ruhsat plaka alacagini beyan etti sozlesme imzaladik sattim dersiniz zaten sozlesmede tarih yazar o tarihten sonraki olaylar sizi bağlamaz veya kayıp çalıntı diye başvurun o tarihten sonraki olaylar sizi baglamaz (sattiginiz kisi sehir disindan ise bu yontem mantıklı)
Hayir hayir yapilir cunku bazi pist,croos,stunt motorlarina cikarmiyorlar satis bu sekilde oluyor bi sikinti olmaz
spor aracı olarak geçen special cross ve atv ler, trafiğe çıkmayan tarım araçları, trafiğe çıkmayan iş makineleri vs ruhsatsız bir şekilde fatura ile satabilirsiniz.
daha önce trafiğe çıkmış aracı da trafikten çekip gerekli evraklar ile de ruhsatsız satabilirsiniz.
trafikten çekmek için de bütün borç, ceza ve vergilerini yatırıp, ruhsat ve plakalarını trafik tescil şubeye teslim edersiniz.
sıfır alınmış, faturası kesilmiş fakat hiç ruhsat plaka alınmamış bir araç için ne yapmak gerekir bilmiyorum.fakat mantıken gerekli cezayı ödeyip ruhsatı çıkartmanız gerekir.
ya da alıcıya fatura kesmeniz (işletme olmanız) gerekir, tabi bu sefer yeni alıcının ÖTV de ödemesi gerekir.
son iki paragraf fikir yürütmedir, kesin bilgi değildir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)