emniyet önünden geçerken içeri çekildim :)
-
Herkese hayırlı günler bu gün evden ptt ye motorla gideyim para yatırayım dedim kask eldiven ve montu giydim ptt önnde park yer pek olmuyor bende geriye park ettim ptt ye girdim işimi hallettim dışarı çıktım emniyetin önünden geçerken (ptt ile emniyet yan yana arasından bir yol geçiyor) emniyette dışarda duran polis bana bakıyordu bende ona baktım kolay gelsin dedim sonra olaylar saçmaladı
Polis : Gel bakayım buraya
Ben : Efendim
Polis : Kimliğini ver
Ben : Buyrun
Polis : Sen nerelisin buralımısın burdamı okuyorsun
Ben : Evet Lüleburgazda okuyorum
Polis : Lüleburgazda ne okuyorsun
Ben : Meslek yüksek okulu
Polis : o montla terlemiyormusun geç bakayım içeri
Ben : Terlemiyorum tamam
Polis : içeri girdik aç bakayım montunu
Ben : Bişey demeden açtım içlerine filan baktı
Polis : Motormu kullanıyorsun büyükmü
Ben : evet ama küçük sonuçta 100 gidiyor araçlar takmıyor bizi üstümüe kırıyorlar filan dedim
Polis : İyi ozaman içerde istersen su var iç
Ben : Yok teşekkürler dedim çıktım
Reklamlar
-
Bu aralar emniyet birimleri teyakkuzda. Arkadaşın dediğine göre metrobüslerde 6 polis varmış bugün, bavul çanta vs araması yapıyorlarmış.
-
bızlerın guvenlıgı ıcın calısıyorlar askerlık yapan arkadaşlar bılırler. üniformayı giydiğin andan ıtıbaren sıvıl olan herkes potansıyel bır dusmandır. kımsenın ne oldugunu bılemezsın. adam işini yapıyor netıcede yardımcı olmak lazım, zaten arkadaşta gerektıgı gıbı davranmış.
-
Bu aralar terör eylemleri yüzünden polis özellikle,sıcak havalarda,mont-paltonun iç kısımlarına bomba ve silah gizleme olasılığına karşı kalın ve uzun giyinenleri arıyor.Polisi genel olarak pek sevmesemde bence polis yapılması gerekeni yapmış.Bu konuda polisi destekliyorum.
-
bu havada mont giyersen bakar
-
yine zaafiyet, ya sen gerçekten bombalı bir şahıs olsaydın oraya kadar sokulmuş eylem yapacak ne olacak dı, gel bakalım dediği anda patlatacakdı kendini. madem şüpheli gördün ne bileyim daha profesyonel yaklaşılması lazım diye düşünüyorum
-
Tutumunuz çok doğru ve yerinde olmuş. Arkadaşlar emniyet birimleri işini yapıyor. Kendilerine bugünlerde destek olalım.
-
murat 60 adlı üyeden alıntı
bızlerın guvenlıgı ıcın calısıyorlar askerlık yapan arkadaşlar bılırler. üniformayı giydiğin andan ıtıbaren sıvıl olan herkes potansıyel bır dusmandır. kımsenın ne oldugunu bılemezsın. adam işini yapıyor netıcede yardımcı olmak lazım, zaten arkadaşta gerektıgı gıbı davranmış.
Yalan yanlış saçma bilgiler vermeyin insanlara. Sivil olan herkes potansiyel düşmandır diye bir olay yok. Hem nasıl bi cumle bu ya, savaş hukuku mu uygulanıyor şu an ülkede? Fazla cod oynamışsın sanırım.
-
iambomba adlı üyeden alıntı
Yalan yanlış saçma bilgiler vermeyin insanlara. Sivil olan herkes potansiyel düşmandır diye bir olay yok. Hem nasıl bi cumle bu ya, savaş hukuku mu uygulanıyor şu an ülkede? Fazla cod oynamışsın sanırım.
Askerlik yapmamışsınız ya da ailenizde bir polis yok. Biraz cahil kaldım bu söylemlerinize. Oyun pek oynamam uzun zamandır gözlem yapmayı seviyorum. Masumların alnında ben masumum yazıyor herhalde, ben göremedim? Ve de polisler okuma yazma bilmiyor olacaklar ki masum vatandaşın alın yazısını göremiyorlar. Vay adi polisler iyiyle kötüyü ayırt edemiyorlar hı!.. Halbuki mesleğe çıktıklarımda onlara insan tipleri ve tehlike durumları usb bellek ile yüklenmişti. Onlar Android! Tavsiyem biraz sokağa çıkın, gözlem yapın, mümkünse kollu kuvvetle sohbet edin. Sokaklarda özellikle İstanbulda call of dutyden fazlası var...
-
15 Temmuz 2016, 13:04
babamın rütbesi yarbay ve hayatımın tamamını lojmanlarda yaşayarak geçirdim. Sadece istanbul değil de gerçek Anadolu'ya çıkmanızı öneririm. Bir kolluk kuvvetinin her zaman temkinli olması ile kendi vatandaşına canlı bomba, öcü gibi bakması farklı şeyler. 1 sene askerlik yaparak anlayamazsınız tabii ki fakat insanları kolluk kuvveti personelinden korkutmayın. Yazdıklarınızın saçmalığına bakmadan inanan insanlar olabilir. Konuyu açan arkadaş da sizin gibi düşünseydi kaçabilirdi ve başına durduk yere iş açabilirdi. Son kez söylüyorum hiçbir sivil vatandaş potansiyel bir canlı bomba, terörist olarak görülmez askerler arasında.
-
15 Temmuz 2016, 13:05
Evet. En azından ülkenin bir bölümünde savaş hukuku uygulanıyor. Ya da adına ne dersen de. Sen hiç gazete okuyup TV seyretmiyorsun sanırım. Ayrıca en azılı düşmanların el üstünde tutulduğu bu ülkede sivil veya resmi fark etmez; tanımadığın, kimliğinden emin olmadığın herkes potansiyel düşmandır. Bazıları yasal olarak düşmanlık eder, bazıları adam vurup bomba patlatarak.
-
15 Temmuz 2016, 13:15
etarhan adlı üyeden alıntı
Evet. En azından ülkenin bir bölümünde savaş hukuku uygulanıyor. Ya da adına ne dersen de. Sen hiç gazete okuyup TV seyretmiyorsun sanırım. Ayrıca en azılı düşmanların el üstünde tutulduğu bu ülkede sivil veya resmi fark etmez; tanımadığın, kimliğinden emin olmadığın herkes potansiyel düşmandır. Bazıları yasal olarak düşmanlık eder, bazıları adam vurup bomba patlatarak.
Şu laflara da tavım. "sen hiç bilmem ne yapmamışsın herhalde, tv bakmamışsın herhalde." Sen baktın da noldu allah aşkına?
Ayrıca sizlerin kafasına göre ülkeyi komple kapatıp gitmemiz herhalde. Anlamanız gereken olay şu: "Masumiyeti kanıtlanana kadar herkes suçludur." değil, "Suçu kanıtlanana kadar herkes masumdur." olacak. Bir kolluk kuvveti personeli, kendi vatandaşına potansiyel terörist gözüyle bakamaz. Şu an Avrupa'da "bunun adı Hassan, kesin teröristtir." önyargısı ne kadar yanlışsa sizin dediğiniz de bi bu kadar yanlış.
-
15 Temmuz 2016, 13:42
İyi yapmış. Geçenlerde çevik kuvvet müdürlüğünün önünde bir arkadaşla buluşacaktık. 5-10 dakika bekledikten sonra içeriden ekip çıkıp beni sorguya çekti. Burada bekleme kameralardan gördük terör eylemleri olabiliyor uzaklaş dedi gittim ben de.
-
15 Temmuz 2016, 14:02
iambomba adlı üyeden alıntı
Anlamanız gereken olay şu: "Masumiyeti kanıtlanana kadar herkes suçludur." değil, "Suçu kanıtlanana kadar herkes masumdur." olacak. Bir kolluk kuvveti personeli, kendi vatandaşına potansiyel terörist gözüyle bakamaz. Şu an Avrupa'da "bunun adı Hassan, kesin teröristtir." önyargısı ne kadar yanlışsa sizin dediğiniz de bi bu kadar yanlış.
bu ülkede herkes doğuştan terörist ve hırsızdır. emniyet güçlerine terörist olmadığını, vegi dairesine hırsız olmadığını ispatla yükümlü olarak doğuyorsun.
-
15 Temmuz 2016, 14:09
azıcık güvenlik ile ilgili bir eğitim almış olanlar durumu pek yadırgamayacaktır. ha belki usül yanlış olabilir, ama fikir doğru, temmuz ayının ortasında montla gezen biri illaki dikkat çekecektir. herkes motora nasıl binilir bilmek zorunda değil.
-
15 Temmuz 2016, 14:17
diyarbakırdan selamlar olsun herkese. kim ne derse desin. onlar bizim güvenliğimiz için var. allah devletimede kolluk kuvvetlerinede zeval vermesin... allah yer ve yardımcıları olsun...
-
15 Temmuz 2016, 14:22
Selamlar görevlerini yapanlar baştacıdır...
-
15 Temmuz 2016, 14:27
adam serinlemen için sana iyilik yapmış gibi
-
15 Temmuz 2016, 15:31
Arkadaşlar ben polise beni neden çevirdi diye kızmadım ki başıma ilk defa böyle bişey geldi paylaşmak istedim
-
15 Temmuz 2016, 15:39
adam sana zarf atmak suretiyle sorgulam a yapıyor.sende saçmaladı diye yazıyosun
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)