Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

yağ bilmecesi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    mondial mt 125
    cahilliğimi mazur görün, bir türlü şu konuyu aşamadım ,her seferine tamirciye gidip yarım saat motoru soğutup, yağına baktırıp ,yağında sorun yok denmesinden bıktım. kendim bakmak istiyorum ama sorun şu ki tamirci bakamassın sen diyor, getir zaten para almıyorum diyor, ama zoruma gidiyor dediğim gibi adamı rahatsız etmiş gibi her seferinde.

sorunum şu ki şöyle bir yağ çubuğum var , yağ siyah bu siyah ben yağı nasıl anlıcam, bunun püf noktası nedir? dediğim gibi cahilim bu konuda kusuruma bakmayın. cevaplarsanız sevinirim. muhtemelen çok basittir cevabı

[IMG][/IMG]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Antalyanın neresindesiniz? Seriğe uğrarsanız öğretirim ufak tefek bakımlarını falan.
    Çubuğun siyah olması mühim değil, önemli olan kuru olması, çıkarınca iyice silin sonra takıp çıkarınca yağlı olan yer belli olur.

Motosikleti
    mondial mt 125
    Alıntı Alisilin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Antalyanın neresindesiniz? Seriğe uğrarsanız öğretirim ufak tefek bakımlarını falan.
    Çubuğun siyah olması mühim değil, önemli olan kuru olması, çıkarınca iyice silin sonra takıp çıkarınca yağlı olan yer belli olur.
    AİLEM SERİKTE BEN MERKEZDE YAŞIYORUM, SIK SIK UĞRARIM SERİĞE

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    çubuğun en alt kısmında aşağı doğru xxx şeklinde bir yüzey vardır

yağ bu yüzeyde olmalı

ilk olarak tıpayı açın ve mendil bez tarzı birşey ile silin sonra tekrar kapatın
    işin püf noktası motosikletiniz dik konumda olmalıdır var ise orta sehpaya alınız ve zemininde dik olmasına dikkat ediniz
    tıpayı tekrar açıp bakın yağ xxx şeklinde olan bölgede ise sorun yoktur

yalnız yağı ilk değiştirdiğinizde bu işlemi yapınki ara ara kontrol ederken yağda bir eksilme var mı yok mu bunuda kontrol edebilirsiniz.
    yağ seviyesi çubuktaki bu tırtıklı bölgenin üstünde veya altında olmamalıdır bazı çubuklarda en üst ve alt noktayı belirtmek için - şeklinde bir çizgide vardır

Motosikleti
    F850 Gs
    Bende deli oluyorum bu siyah yağ çubuğuna.. yukardaki arkadaslar soylemisler , elinde bez bulundur muhakkak Cikart çubuğu batir yağa , bak kontrol et. Işlemleri tekrarla farkedeceksin yağ seviyesini. Mecburen çubuğu silip tekrar yağa batırıp çıkarıp kontrol edip işlemleri tekrarlamak gerek yağ seviyesini anlayana kadar.

Cubuk üzerinde de seviye araligi belirli olmalı zaten.

Ben zor kavramistim. Silip silip bakıyorum . Yokkk yağ seviyesini anlamiyordum. 20,25 kere çubuğu sil dur.
    coldboy35 bunu beğendi.

Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Benim sıkıntım arabada. Bu işlere elim yatkındır arabanın motosikletin yağını filtrelerini kendim değiştiririm
    Nasıl bi çubuksa artık sildiğim halde takıp çıkarınca heryerine yağ bulaşıyor anlayamıyorum bi türlü.

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Yalnız ölçerken yerine vidalamayacaksınız yani ilk çıkardınız sildiniz yerine takmayacaksınız ,sağa doğru çevirip iyice sıkıp tekrar geri çıkarıpta bakmayın sadece o yuvaya oturtun o şekilde bakın.

coldboy35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende deli oluyorum bu siyah yağ çubuğuna.. yukardaki arkadaslar soylemisler , elinde bez bulundur muhakkak Cikart çubuğu batir yağa , bak kontrol et. Işlemleri tekrarla farkedeceksin yağ seviyesini. Mecburen çubuğu silip tekrar yağa batırıp çıkarıp kontrol edip işlemleri tekrarlamak gerek yağ seviyesini anlayana kadar.

Cubuk üzerinde de seviye araligi belirli olmalı zaten.

Ben zor kavramistim. Silip silip bakıyorum . Yokkk yağ seviyesini anlamiyordum. 20,25 kere çubuğu sil dur.
    baya güldüm..

Önceden bende çok sinir olurdum, bu motorumda çubuk yok camdan bakıyorum

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Yukarıdaki arkadaşlara ek olarak;

Motorun kitapcığını oku, yağ kontrolü yan ayakta mı yapılıyor yoksa dik konumda mı öğren. Her motorun orta sehpası yok, bazı çubuklar yan dururken yağı doğru gösterir. Dik dururken bakarsan yağ fazla gözükebilir.

Resimden anladığım kadarıyla çubuğun uç kısmı yassı, yukarıda arkadaşın dediği gibi xxxx olan kısım burası olmalı.

Yine kitapcığa bak, kontrol için çubuk yerine batırılıp çıkarılmalı mı yoksa vidalanıp geri açılmalı mı öğren. Gerçi çok fark etmez, çubuktaki yağ seviyesini yarım cm filan şaşırtır.

Çubukta yağ olduğu sürece sorun yok, fakat ucunda çok az yağ görünüyorsa acilen yağ eklenmeli. Tekrar ederse yağ kaçağı kontrol edilmeli.

En önemlisi de fazla yağ koymaktan kaçının, eksik yağ kadar fazlası da zarardır.

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Servisin hiç müşterisi yok demekki adam seni orda yarım saat oyaladığını kâr sayıyor ��

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)