Otobüs şoförünü haklı gören arkadaşlara cidden şaşırıyorum.. Orada motosiklet yerine başka bir araç olsaydı otobüs bu hareketi yapmazdı..
Sağ şerit bomboş oradan git diyenler var.. Adamlar gitmeleri gereken hızda gidiyolar, yolun hızını otobüs şoförü değil kanun belirliyo, bu mantığınıza göre hareket edecek olursak f1 arabalarından alıp 400 le sol ve orta şeridi kapatalım bi de üstüne sağ şeritte 200le giden araçlara sinir olalım bu mudur ? Her şeyden önce eğer otobüs şoförü gitmesi gerektiği hızda gitmiş olsa (diğer makasları vs.. yazmıyorum) bu olay gerçekleşmezdi.. Motor ne de olsa orta şeride geçsin, motor ne de olsa sağ şeride geçsin, tali yola girecek ya da çıkacak araçlar da ; motor bu ne de olsa diye dibinden kırarak tali yola girsinler ya da motor bu ne de olsa kaybolur ya da içimizden bile geçebilir şeklinde düşünerek gözünün içine baka baka yola atlayan tipler var.. Algı hep aynı ''Motor ne de olsa'' eyvallahta bu da illaki bir yer kaplıyor ve illaki bir yerden gidecek.. Size katılmam için bu yolda sol şeridi yasal hız limitinin (altında) işgal etmeleri gerekir ve ben böyle bir şey göremiyorum.. Sol şeritten neden ilerleyemiyor otobüs ? Genellikle önündeki yol vermiyor ve bu normal değil mi
Yol vermesi gereken sol şeritteki araçlara hiç kimsenin hiçbir sözü yok siz gidin orta şeritte yasal hız limitlerini aşmayan motorculara takılın..
Abi radara yakalandım -> hızlı gitmeseydin...
Abi tali yoldan çıkan araca giriyodum ya da girdim -> sağ şeritten gitmeseydin..
Abi önümdeki araç birden durdu arkadan girdim direk -> Takip mesafeni artırsaydın ya da daha yavaş gitseydin..
Aşırı hız yine can aldı, motosikletler çok tehlikeli, şeytan işi bıdıbıdıbıdı..