aslında 250 değil 500rr yapsalar ne iyi olurdu.
Açıklama böyle
Bu modellerin bazıları sadece uzak doğu pazarı için üretilenler. Mesela r15 demişsiniz sadece asya için üretildi,Avrupa ve diğer yerlerde r125 var zatenAynı şekilde M slaz da mt125 varken niye satılsın,cg160 yok demişsiniz cbf150 var ya daha niye gelsin bu cbr150r'da aynı.... biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Diğer saydığınız modellere gelirsek xre 300 vergi dilimine takılacak sen düşün artık fiyatını temiz mt07 veya nc700 bulunur o paralara. Bilip bilmeden ölçüp biçmeden yorum yapmayalım alınmayın kızmayın gerçekten bilgi kirliliğine neden oluyor.
Cbr250rr'a gelince en az 1500-2000 tane satacak motorun gelmeme ihtimali SIFIR.
Vergi yuku vs. az oldugu icin ABD'ye baktim. CB500F 6000, MT07 7000 dolar. Atla deve degil diyebilirsin ama en azindan benim gibi CB500F'i cok begenen, "2nci motorum, 75 bg olmasa da olur" diyen bir aliciyi Honda'ya yoneltmeye yeter.
Dedigim gibi Honda'nin Turkiye'deki fiyatlandirma politikasinin arkasinda marka gucu, servis aginin genisligi gibi dogrudan satilan malla ilgili olmayan etkenler var.
Ağustos ayında üretime geçeceği duyurulmuş bazı sitelerde doğrumu acaba. Bu motor kaç beygir olacak bilenleriniz varmıdır.?
Ay yesinler senin bilgi dağarcığını, cg160 la cbf150 yi, ve mt125 ile mslaz ı aynı motor yaptın ya, cahilliğimden öldüm brader ben. r3 ün türkiye ve benzer vergi dilimleri olan ülkeler için r25 i çıktıysa xre nin 250 cc sini sunmak çok zor ya.
o zaman boşverelim biz teaser ları falan , benzinden çok yağ yakan cbf e devam edelim binmeye.
Iste benim de CB500F alasim var, tasarimini cok begeniyorum, 47 beygir de yeter de artar bile ama tasarimini begenmesem de teknik anlamda cok iyi bir motor oldugunu bildigim, piyasasi daha guclu (bu sebepten her kose basinda gordugun) MT07 ile ayni fiyattan almak mantikli gelmiyor. Sanki ederinden 3000 TL fazladan istiyorlar gibi.
CBR250R'da da ayni durum var ama o baslangic motoru oldugundan herhalde, insanlara (ornegin) 13500'e Ninja250SL varken 14750'ye CBR almak mantikli geliyor (yedek parca ucuz, servisler kaliteli ve yaygin vs.)
Ikinci ucuncu motor olarak CB500F ve CB650F istiyorum ama ilki MT07'ye ikincisi de Z800'e fiyatlar dusunulunce cok fena tosluyor.
İlk zamanlar 4 silindir deniyordu,olsun 2 silindir de yeter.2 silindirden 35 beygir çıkarsa öpüpte başınıza koyun ama abs olması güzel.
Arkadaşlar otomotiv - motosiklet piyasasındaki gelişmeleri takip edin. Artık 250 cc 4 silindirlileri göremezsiniz. Maliyet - Yakıt- Emisyon vb. durumlardan...
2 silindirli olacak yüksek ihtimal. 600 cc lerde yakında 3 e inecek diye tahmin ediyorum. 3 silindirde artık çok verimli makineler üretilmeye başlandı..
Asıl merak ettiğim husus şu 250 rr gelse ne olacak.. Peynir Ekmek gibi satılan R25 le yolda gördüğüm arkadaşlar motorun üzerine yatıp canını çıkarmakla meşguller. Arkadaş bu SS görünümlü 250 cc lik motosikletlerin bir canı var. Bunlar tapagaz gitmek için yapılmadı. Şekil güzel şehir içi heyecan motoru ama otobanda atraksiyon yapmayın 1.0 turbo motorlu bir araba yer sizi..
Memlekette sanki yok var.. Çukurdan asfalt yamalarından geçilmiyor. Bu RR SS merakı da nedir? 17 bine dogru duzgun bir enduro yada hiç olmadı naked motora binmek çok daha mantıklı değilmi? Şekil diye saçma sapan motorlara avuç dolusu para vermek neyin kafası.. ? R 25 forumunda düşen düşene.. Sonra masraf çok pahalı??? E adam bunun için yapmış motoru..
Maalesef motosiklet bilincimiz yok..Görüntüde bir yere kadar..
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
sen bana 130+ üstü süratlerde, rüzgarın kafanı koparmaya çalışmadığı bi tane 250cc motosiklet göster, gidip onu alalım.
Aradığım kriterler aşağıda;
Karenaj istiyorum rüzgar yemeyeyim.
250cc istiyorum abilerine göre ekonomik olsun. şehir içi arada bir sağa sola,
biraz seri ivmeleme istiyorum,
son sürat yeter diyebileceğimiz seviyede olsun (180 civarı ) yapacağım yol işkenceye dönmesin.
Not: titreşimde olmazsa iyi olur, r25 bile, 1 saatlik yolda uyuşma yapacak kadar titriyor.
yukarıdaki kriterlere uyan tüm motosikletleri yaz bakim kaç tane motosiklet çıkacak? Sonra ahkam kes.
Yukarıda yazdığım sebepler yüzünden yeni bi motor çıktımı, Belki aradığımı bulurum diye seviniyorum ben.
Tüm mesajlar içkili olarak yazılmaktadır. Hoşunuza gitmediyse göz ardı edin.
Ne denilebilir ki?Ben gayet açıklayıcı konuştum. Mt125 ile M slazın ne farkı var biri 12.2 nm biri 14nm biri 15 bg öteki 16.2 bg 25cc bir motor farkı nasıl bir farksa gözlerim doldu. Artı mt125 parça kalitesi olarak m slazı ikiye katlar yine söylüyorum bu motor uzak doğu için üretildi.Neredeyse aynı iki motoru neden aynı anda aynı yerde piyasaya sürsün. Cbf ile cg160 arasında sanki uçurum var 9 cc bir hacim farkı Bu arada cg 160 ile ilgili kronik bir problem var yok biliyormusunuz? Belki cg160 daha sorunlu bir motor bir araştırın.
R3'e gelince çok satılan bir motor o yüzden motor hacmi küçültüldü.Xre 250 o kadar satabilecek mi? bu arada biz üretilen motorlardan bahsediyoruz üretilmeyen motorlardan değil...
valla bi araştırdım da xre300 250cc olarak gelse kesinlikle alacağım bir model olacakmış
Sizce A2 ehliyeti yeterli olur mu? Yoksa direk A ehliyeti mi ister? Ne düşünüyorsunuz?
Zevkler Ve Renkler Tartışılmaz ve sana kesinlikle katılmıyorum isterlerse 4 silindir yapabilirler hatta altın elbiseli adam bi ara sormuştu ve istepe göre değiştire biliriz demişti honda yetkilisi ayrıca R25 rahat olmaya bilir fakat MT-25 rahat Bütün motorlar aynı olur diye bi kanı yoktur
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:07 ----------
Bu motor içinse A ehliyeti yeterli deyil A2 almak zorundasın A2 ehliyeti gücü 35 KW yani 47 Beygiri geçmeyen motorları kullana biliyor Yani A2 yeterli
ABS görünüyor resimlerde ABS li gelecek belli ki. Biraz da keskin hatlar koymuşlarsa tamamdır. 19 olsa alınır. Muhtemelende ABS olduğundan 18 den aşağı gelmez.
Muhalefet etmek gibi olmasın ama
CBR 250 motor bloğuna sahip(tek silindir, az yakan, en az 26-27 hp) ağırlığı cbr 250 civarında şu mondial rx3 ün japon versiyonu 4 tane japon üreticiden biri ve birkaçı ürettide bizmi almadık.
şimdi ergenler R25 le başlayıp satış adetlerini, satıcıların dötünü tavan yaptırıyor ama hafif bozuk yolada giren, otoruşu bey gibi paşa gibi düzde 150 yi gören bi 250cc enduro yapılsa yaşı 30+ olup motora başlayamamış, arabadan motora atlayacak tayfa tarafından başlangıç motoru olarak satışlarda R25 i bile sollar TR nin en çok satan modeli olur. Yamaha r25 1500 adet satıyorsa bu model 3000-4000 satar. Çünkü bu profilin işi gücü para sorunu pek yok.
Böyle bir motor üretilmiyor çünkü sadece TR pazarı için bu model işlevsel(yakıti ÖTV).Dünya pazarında çok önemli değil. Japonlarda yıllık 4000 adetlik sinek gibi olan Bizim pazara motor üretemiyor. bunun yerine cb500X, NC750X gibi modeller var
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)