Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Giderek apaçileşiyorum, patlamaktan korkuyorum

REKLAM ALANI

Merhabalar,

26 yaşındayım yaklaşık 10000 km ybr'nin ardından 5000 km'dır mt-07 abs kullanıyorum. Kucuk bir anadolu şehrindeyim. Normal şartlarda çok oturaklı, çok sakin bir insanımdır. Belli isim gücüm var, otomobil kullanırken falan müthiş dikkatli sakin kesinlikle hız sınırlarını geçmeyen, sinirlenmeyen, korna çalmayan hatalı sollama yapmayan mutlaka sinyallerini falan veren fln bir insanım. Cok yakin bir zamana kadar Motosikletle de şehir içine girmiyor, yüksek devir yapmıyor saçma sapan hareketlerde bulunmuyordum. Kısa mesafe şehir dışı küçük günlük turlar yapıyordum. Bu arada her zaman full ekipman giyerim. Zamanla virajlara ve hıza karsi muthis bir tutku oluşmaya başladı bende. Son 500 km'dir falan da özellikle aksiyon olsun diye apaçık olsun diye şehir içinde gazlamaya başladım. Vitesleri falan şıkır şıkır degistiriyorum ışıklardan kalkarken yanlıyorum, hafiften makas atıyorum vb. Bazan çok saçma sapan hareketlere bile giriyorum. Ve bunlardan ciddi manada zevk almaya basladım. Önceleri Caddeden geçen 600'luk racing'lerden hiç hoşlanmazken simdi sesini duymaya başlayınca hemen cama koşuyorum.

Kendimi kontrol edebilirim diyordum aslında ama ısrarla apacilik yapma isteği artıyor. (Bu arada ozellike son birkaç haftadır eksilik hissettigim icin trafige kapali alanlarda ozellikle dusuk hizlarda temel şeyleri de pratik yaptigimi da belirteyim. Eğitim vb almadım hiç). Bir gün saçma bir şekilde patlayacağım diye korkuyorum . Ne yapmam gerekiyor acaba motora ara mi vermeliyim? Ya da sizde de aynı düşünceler oluyor mu? Etrafımda hiç motorcu arkadaşım yok, o yüzden tecrübeniz için de teşekkür ederim.
    MotorKafa bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MoRFy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 600 - BMW R25/3
    Yapman gereken tek şey arzularını bastırmak vazgeçmek istemediğin bir şeye tutun ve nefsini körelt. içindeki canavarı serbest bırakma ve kesinlikle bişey olmaz ya ne olacak gibi bir düşünceye kapılma. Ben bu şekilde dizginlemeye çalışıyorum kendimi...

Motosikleti
    Forza 250
    Alıntı Uçan Kar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,

26 yaşındayım yaklaşık 10000 km ybr'nin ardından 5000 km'dır mt-07 abs kullanıyorum. Kucuk bir anadolu şehrindeyim. Normal şartlarda çok oturaklı, çok sakin bir insanımdır. Belli isim gücüm var, otomobil kullanırken falan müthiş dikkatli sakin kesinlikle hız sınırlarını geçmeyen, sinirlenmeyen, korna çalmayan hatalı sollama yapmayan mutlaka sinyallerini falan veren fln bir insanım. Cok yakin bir zamana kadar Motosikletle de şehir içine girmiyor, yüksek devir yapmıyor saçma sapan hareketlerde bulunmuyordum. Kısa mesafe şehir dışı küçük günlük turlar yapıyordum. Bu arada her zaman full ekipman giyerim. Zamanla virajlara ve hıza karsi muthis bir tutku oluşmaya başladı bende. Son 500 km'dir falan da özellikle aksiyon olsun diye apaçık olsun diye şehir içinde gazlamaya başladım. Vitesleri falan şıkır şıkır degistiriyorum ışıklardan kalkarken yanlıyorum, hafiften makas atıyorum vb. Bazan çok saçma sapan hareketlere bile giriyorum. Ve bunlardan ciddi manada zevk almaya basladım. Önceleri Caddeden geçen 600'luk racing'lerden hiç hoşlanmazken simdi sesini duymaya başlayınca hemen cama koşuyorum.

Kendimi kontrol edebilirim diyordum aslında ama ısrarla apacilik yapma isteği artıyor. (Bu arada ozellike son birkaç haftadır eksilik hissettigim icin trafige kapali alanlarda ozellikle dusuk hizlarda temel şeyleri de pratik yaptigimi da belirteyim. Eğitim vb almadım hiç). Bir gün saçma bir şekilde patlayacağım diye korkuyorum . Ne yapmam gerekiyor acaba motora ara mi vermeliyim? Ya da sizde de aynı düşünceler oluyor mu? Etrafımda hiç motorcu arkadaşım yok, o yüzden tecrübeniz için de teşekkür ederim.
    250 cc bir motor alın kendinize ya da scooter de olabilir, mt-7 insanı gaza getiren bir makina bence 2. motor olarak çok çok fazla bir alet. SS makinalar hoşunuza gidiyorsa R25 alın, kendinizi imha etmeden önce, sonrasında da mümkünse bir eğitim alın. O da olmadı motora biraz ara verin.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

Motosikleti
    Henüz yok. Olunca, ucuz bir Çinli olacak...
    Bir psikiyatr ile görüş, o sana gereken tavsiyeleri (belki de ilaçları) verir. Korkacak bir şey yok (umarım), her gencin başına gelebilir.

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Alıntı Uçan Kar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,
    Bir gün saçma bir şekilde patlayacağım diye korkuyorum . Ne yapmam gerekiyor acaba?
    Memleket ekonomisi kötüye gidiyor. Helva malzemeleri stokla. Geride kalanlar fazla masraf etmesin.
    KTM DUKE 250 ABS - 2016

coldboy35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yüksek devirleri zorlarsan zamanla o motorunda sana yetmediğini fark edeceksin.

Sakin kullanmaya devam et, bu şekilde apacilik yaparsan kaza yapma ihtimalinin çok fazla olduğunun farkında ol.

Herşeyi geçtim kendi can güvenliğini düşünmüyorsan sevdiklerini düşün.

İnsanlar birşeyler sahibi olmak için büyük emekler sarf ediyor sende bunlardan birisin.

Motoruna iyi bakk, kendini tehlikeye atma..

///MPOWER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 250R
    kaza videoları izle
    oxus ve Stunt bunu beğendiler.
    "The Ultimate Riding Machine"

berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Doğal arabada hiç hız yapma hissi olmazken, 600rr'da bende kendimi tutamıyorum. Sesi, oturuş pozisyonu, vs. onun bir racing olması insanı sakin sürdürmüyor.
    https://www.youtube.com/channel/UCG8V2OFsRDyxuCrAklq8aBg

Bence bos zamaninizda ya da bu apacilik duygusu geldiginde youtubetan falan motosiklet kaza videolar izleyin. Yani neler neler oluyor sehir ici sehir disi her an her sey ciktigini her seyin bir tehlike oldugunu ve mumkun olduğu kadar guvenli surmenin ne kadar onemli oldugunu anliyorsunuz

Emreköktürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 X
    Hız göstergesinin üzerine hayatta kime değer veriyorsaniz ufak bir resmini koyabilirsin, bindiğiniz motoru değiştirmeden arkadaşınızdan veya bir yerlerden temin edebileceğiniz 125 cc ve altı makina ilede haftada bir iki gün geçirin bence ,bunu şuna benteze biliriz belki , parfüm test ederken burnunun koku alma özelliğini sıfırlamak için kahve koklarlar, bu ufak cc de belki sizde bu dürtüyü azaltır .
    Son olarak sizde işe yarar mı bilmem ama yakınlarınız mezarlığı yaşadığınız yere yakınsa ziyaret edin dua etmek bana her zaman iyi gelmiştir .Allah yardımcınız olsun dikkatli olun

cagiran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    1- Kaza videosu izle
    2- Geride kalanları düşün
    3- Psikiyatr
    4- Scooter

Not: Hepsi söylenmiş
    weirdo1 bunu beğendi.

fedos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Öneren oldu mu göremedim .
    Bence Piste çık .
    Yolda düzgün kullan .

Ben herkesin aksini söyleyecem. Trafiğe kapalı alana git her gün boş zamanında apaçiliğe çalış teker yap stopie yap drift yap yap hepsini yap.

Belli bir süre sonra üstünde ustalaşıcaksın bu hareketlerin nerde ne olduğunu anlayacaksın ondan sonra yollarda durduramayacağın için kendini devam ediceksin yapmaya.

Fakat yaparken arabalara ve insanlara zarar veremeyeceğin yerlerde yap, 2 araba arasından geçerken teker yapma drift yapma geçince yap.

Apaçi olmayı desteklemem ama o içinde ki zevki çoşkuyu heycanı anlıyorum o yüzden onu bastırmanın seni üzmekten başka bir yararı olmayacak.

Üzerinde ustalaşıp kontrol ederek o gücü kullanmaya çalış hiç yoktan zevk alırsın.

Motor aşkını o zevki tutkuyu mt 07 ile kavramışsın yada kavuşmuşsun diyebiliriz şimdi içinde çok büyük bir ateş var onu kontrol etmeyi öğren üzerinde ustalaş.

Eskiden motorun m sinden anlamazdım şimdi yoldan geçen bütün motorları sesinden tanıyorum ve hangi egzosları kullandıklarını bile anlayabiliyorum.

Her egzosun kendine has sesleri tizleri falan var az çok hemen hemen hepsini anlayabiliyorum enteresan bir yetenek.

Kızı bile konuşurken sustuturum o sesi dinleyeceğim diye. Unutma Pro gösterici bu stuntçular var ya onlar bile günde 50 kez motordan düşüyorlar ama sınırları zorladıkları için. Sen sınırları zorlamadan yap apaçiliğini güvenli şekilde yap. Ustalaşınca o sınırdan biraz yukarı çıkarsın artık dahada çıkarsan düşeceğin sınırlara yaklaşmadan dur de o sana yeter zaten

Unutma düştüğünde elini parmağını kolunu omuzunu bacağını bileğini dizini kırabilirsin aylarca yatmak zorunda kalabilirsin teker yaparken beline zarar verebilirsin omur iliği, felç vs. Bunlar sadece test yaparken. Trafikte böyle bişi yaşasan üstünden araç geçebilir şarampole uçabilirsin bir insana çarpabilirsin birinin hayatını yakabilirsin.

Bunları hesaba katarak yap apaçiliğini insanların uzağında araçların malın mülkün uzağında yap yine seni görsünler egonu tatmin et, herkesh hayran olsun ama insanlara ve mallarına zarar verme.

Motosikleti
    Mondial 125-KT idi satıldı.
    Google amcaya "horrible motorcyle crashes" yazıp görsellere ve videolara göz atın bir daha da hız yapmazsınız hatta motoru bile bırakabilirsiniz.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Zamanında motosikletimin anahtarını başkalarına bile vermişliğim olmuştu kullanmamak adına. Sonra sattım, araya başka motosikletler ve zaman da girince o ego söndü gitti. Apaçilikler hep egodan, satıp daha küçük bi motosiklet alın

bindiregandi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    güvenli sürüldüğü sürece biraz atraksiyonun kimseye bir zararı olmaz.
    Jemand bunu beğendi.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    İstanbuldaysanız ve emniyet şeridine giriyosanız kaza yapmanız yakındır. Sürat her zaman tehlikeli olmayabilir ama emniyet şeridine girmeyin yada emniyet şeridi dışındaki araçlarla aranızda fazla hız farkı olmasın.

ByYlmzZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bir Süre Yok
    sizi aksiyona sürükleyecek herhangi bir durum ve duyguda size tavsiyem(eğer motordan vazgeçmek istmiyorsanız)kendinize önceden belirlediğiniz güzel ve insanların olmadığı bir yerde dilediğiniz her şeyi güvenli bir biçimde yapmanız.

kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Başkasına ve kendine zarar vermediğin sürece apaçileşmenin zararı yok. Hepimiz apaçiyiz, hepimizin içinde var apaçilik.. Işıklardan kalkarken yanlamak, makas atmak apaçilik değil. Bazen dozunu kaçırıyorum, otokontrol devreye giriyor kendimi topluyorum hemen. Kendimi bir yere çekip bi sigara bi çay içiyorum, diyorum ki bak ayarı kaçırdın kendine gel. Sonra tamam... Düzelemiyorsan motosikleti bırak.

Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL 650
    Kişinin kendini bilmesi kadar büyük bir erdem yok. Öncelikle tebrik ederim. MT 07 kullandığınız sürece bu duyguların artarak devam edeceğini ve hatta bağımlılık yapacağını düşünüyorum. Tarz değişlikliği yapın , mesela 400 cc lik scooter kullanın , ağır ama sağlam gidin

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)