Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Giderek apaçileşiyorum, patlamaktan korkuyorum

REKLAM ALANI
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hızlı kullanıyosan hızlı düşünüyosundur. hızlı düşünen insanda zekidir. yapıcak bişey yok

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    2. evreye geçmişsin hayırlı uğurlu olsun.

1. evre çok dikkatli sürücem ben apaçi değilim trafik kurallarına uyucam.
    2. evre ben artık ustayım yanlamar tek tekerler makaslar vs.
    3. evre bir nüsibet 1-2 senelik motora binmeye ara.
    4. evre gerçek motorculuk. yeri geldiğinde apaçilik yeri geldiğinde tın tın tın.
    5. evre enduro alıp uzun yolculuklara çıkmak. son nokta bu galiba.

Motosikleti
    F850 Gs
    Içindeki seni özgür birak

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    O yapmak istediğiniz hareketi, tek teker, yanlama, diz değdirme, kask değdirme (kask değdiren de var ), hah, işte o hareketi başarılı bir şekilde yaptığınızda,

kimse madalya takmak için bekliyor olmayacak.

Bolu yolunda geçen aylarda kaza yapan bu forumdan bir arkadaşımızın kazasıyla ilgili bir yorum hep aklımda kalmış:

"Viraja girmeden önce basit bi ayak freniyle hızını düşürseydi, alabilirdi" ...

Viraja girmeden önce, hızımın yüksek olduğunu düşünüyorsam, bu cümle geliyor aklıma...

Ha, yatıp yatamayacağımızı denemek istiyorsak, kaysak da bariyerlere patlatmayacağımız, etrafı futbol sahası kadar geniş pistlerde denemek lazım...

MotoGP'ciler bile o sürüş stillerini trafikte hayatta denemezlerdi...

Tabii elbette bu 3 teker bisiklet biner gibi de sürelim demek değil... Hakkını vermeye çalışmak lazım elbette; "şartlarınız" dahilinde ama ... Çevre şartları, kişisel tecrübeniz, yol durumu, motorun durumu vs...

Çevresel şartlarınızın farkında olmak; bütün meselenin özü bu ...
    SweentLy ve french press bunu beğendiler.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Dikkat cekme istegi icindesin, birilerinin seni farketmesini istiosun..
    french press bunu beğendi.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    z1000e kesik.
    konu açılış tarihi geçen yıl, adam şimdiye dek bilimum maymunluğu yapmıştır.

ayrıca geçen sene prim almayan başlık, bu sene tutmuş sebebi ne ola ki?

Not: Bu mesaj yazılırken forum (konu ) tarihi 2015 görünüyordu. Ne oluyo lan

caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Gazla gitsin bidahamı gelecez dünyaya motorun tadını cıkarmadıktan sonra peehh :D Önemli olan gazlanacak yerı ve zamanı bılmek , heryerde gazlamanın sonucu belli

Hondolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu halinle eğitim alma bence, eğitimden bir hafta sonra ölümsüzlüğünü ilan edebilirsin. Şaka bir yana vaktin gelince öleceksin, keyfine bak aynen devam et dostum. Mt07'yi efendi efendi sürmek için almadın sonuçta.

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Ufak bir kaza yapman yeterli olacak tabi ölmezsen şimdi b.köy acilden senin gibi bir arkaşımin yanindan geldim sana tavsiyem kendine başka fantaziler bul;)

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Mt7 ve apaçilik..

Yakında patlaman büyük olasılık.Hazırlanmaya başla kazaya.Havada uçuşu aklına getir, yere düşüş anını, düştükten sonra pişmanlık, acı, bilimum bütün duyguları aklına getir.Tabi bu iyi senaryo, birde bunun kötü senaryosu var, sakat kalmak ve ölüm gibi.

Eğer bunlara değecek bir şeyse yaptığın, yapmaya devam et.Ancak değmeyecek birşeyse, motoru küçült, gerekirse 150 lik al.Kendini bir tokatla, ister fiziksel ister psikolojik...

Bi tane xmax 250 abs al
    Zaten motordan sogursun
    Hondolog, Jemand ve french press bunu beğendiler.

RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    Bol bol kaza videosu izle

Yiğit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf r125
    En iyi apaçi ölü apaçidir.

kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dikkat cekme istegi icindesin, birilerinin seni farketmesini istiosun..
    Yok canım sen de... Adrenalin seviyor olamaz mı? Elbette dikkat çekmek için biniyoruz motosiklete, yeri geliyor apaçileşiyoruz ama paket halinde gelen duyguların küçük bir miktarı bu sadece.

Değinilmiş evvelden yinede tekrar edeyim.

MT 07 ve Apaçilik , üzücü haberi okuyup 3-5 dakika üzülüp kritiğini yapıp , hemen ardından redfoo new tang dinleyip, kaldığımız yerden devam ederiz hepsi bu, gerisi sana kalmış artık.

kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Peki neden böyle yapıyorsun?

Bence en önemlisi yaptığın anda farkediyormusun?

Girilmeyecek araya girdin, viraja girdin, makas vs, bi araca yaklaşmaman gereken hızda tam da dibine kadar sokulup uzaklaştın diyelim.. o durumdan iki saniye sonra ''yapmasaydım iyiydi' diyebiliyor musun. Yoksa aynen devam edip yorulduktan sonra ya da bi molada mı ''ulan patlayacam bi yerde bu gidişle'' deniyor..
    O an farkedip kenara çekebiliyorsan 'dur bi saniye' deyip durulmalı, yok moladan sonra ya da yada o tatmin sağlandıktan sonra aklın başına geliyorsa sıkıntı orada başlar kendini dizginleyemediğinden dolayı, çünkü adrenalin de 'bi daha mı gelicem dünyaya' yap gitsin fikri de sona yaklaştırır..

Bunu yaptıran şeyin 'yapabiliyorum- iyiyim' düşüncesi ve devamını sağlayının da alınan keyif olduğunu düşünüyorum. Bence uyabilirsen, kendine katı sınırlamalar koy; atıyorum şu hız geçilmeyecek, bugün en fazla iki atraksiyon yapabilirim gibi, o durumlardan hemen sonra kendine verdiğin söz aklına gelir ve sakin sürüşü devam edebilirsin limiti doldurduk deyip!, apaçilik olarak hangi hareketini değerlendirdiyorsan bunu da sınırlarını çok fazla zorlamadan yapmak gerektiğini ve ne kadar zorlarsan patlamaya o kadar yakınlaşırsın fikrini kafada oturtmayı dene..
    He kendimi dizginleyemiyorum dersen kesinlikle cc küçült ya da ara ver derim çünkü neden yaptığını kendine anlatamayacaksın motosikletin üstünde. Bence çözüm birazda kişisel . Neden yaptığını biliyorsan çözüm daha kolay olur hatta bence bunu kendine tanımlaman gerekiyor zira tek bir cevabı da yok, haliyle herkes kendine göre doğruları yazacak burda sonuçta.Dağıldı konu uzatmayayom fazla sanırım beni dizginleyen ya da aksini yaptıran (kafa dağıtılacak zamanda) o değerli kişi oluyor.( Gaza gelip zorlarken ciddi kazam var Allah korudu.).Kazadan sonra sevdiklerinin yüzünü kötü görmek neredeyse kazadan daha beter..Düşün bunu ve de kötü bir kaza geçirebileceğini benimset kendine, yanlış anlama ama bence o kaza korkusu da pek yok sende, sadece hatalı şeyler yaptığının farkına varmışsın henüz..

Cc düşürmek en mantıklısı. Öbür türlüsü sigara paketiyle dolaşıp sigarayı bırakmaya çalışmaya benziyor.

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    Alıntı resources adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bi tane xmax 250 abs al
    Zaten motordan sogursun
    hahahahhaha

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Bknz : IKARUS sendromu.

Google'da aratırsanız bu durumun aslında tecrübe kazandıkça hemen herkesin başına geldiğini görürsünüz. İlk aşamaya gelmişsiniz , durumun farkındasınız. Şimdi bu saçma aşırı özgüven duygusunu frenleme zamanı ,aksi halde malesef bir yerde patlamanız çok olası.

Unutmayın ; yaşlı ve hızlı sürücü yok. Ya çok hızlı ve ölüler, ya da yaşlı Yıllar sonrası için tercih sizin.

Tekeriniz düz bassın... Kazasız belasız inşallah.

Geçen gece temde 150 ile gidiyorum. En sol şeritteyim önümdeki arabaya sellektör yapıyorum çekilde geçeyim diye, bir yandanda algılarım full açık tetikteyim. Önümdekinin önüne sağ şeritten bi p.c taksici bir fırladı. O 2 sn refleks süresinde karın boşluğumda öyle bir enerji belirdi ki korkudan anlatamam sana. Yanlış bir hareket yapmasamda ilk defa yaşayınca korkuyormuş insan. Oysa ki arabada olsan frene dokunur küfür eder devam edersin.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)