Hayirli olsun, eski kasa cbf 500 kullanicisi olarak imrenerek bakiyorum. Abs li, enjeksiyonlu yeni motor istiyor insan, alabilecek olsam direk buna gecerim, ustundeki cc lerle benim de isim yok gayet yeterli alet.
90-110 bandinda kullanan biri olarak yakitta da baya avantaj edilir, bizim ki 4-4.5 larda geziyor bu hizlarda.
oo kardeş hayırlı olsun, sevindim seçtiğin makinaya.. az çok forumu dinlemişsin..
Kardeşim,en ideal motor 40-50 beygir aralığında olan motorlardır.Her işini görür,yolda üzmez.
Fazlası fantazi,eksiği zayıf kalır.Er 6 abs bununla aynı fiyat,ama ben de olsam cbr 500'ü tercih ederdim.Tam kullanıcı dostu,ekonomik ve yeterli güce sahip.
Motorunun hayrını gör,gaza gelme.
İlk bakım için 162 tl ödedim. 3 litre yağ, yağ tapası yağ filtresi balata spreyi vs. İşçilik maliyeti alınmadı
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------
Ben 540 km de rodajını kimin yaptığını bildiğim birisinden 21500'e aldım. Bu fiyatına rağmen bence oldukça fazla albenisi var. Tüm modelleri yakından incelemenizi öneririm farkı göreceksiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------
Sizlere yüzde yüz katılıyorum. Bu motosikleti uzun yıllar sorunsuz bir şekilde binebilirim. İlk motosiklet olabilir mi bilemem çünkü hayatında hiç motosiklete binmemiş trafiğe çıkmamış birisi bu motoru aldığı gibi yatırabilir. Cebi zarar görür, önermem. İhtiyacım olan herşeyi tek motosiklet karşılıyor ve bu beni fazlasıyla mutlu ediyor. Yakıt ekonomisi, seriliği ve verdiği güven nedeniyle gezmediğim şehir kalmasın istiyorum. [COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:43 ----------
En son ortalama 90 km hızla 3 lt yaktım ve şu ana kadar maksimum 3.5 ltyi gördüm
Bu motosikleti foruma danışmadan aldım. Hatta hiç araştırmadım. Bir abimizin sözüne itimat ederek aldım ve inanılmaz mutluyum.
Şayet foruma sorsaydım alacağım cevaplar:
Helvan nasıl olsun?
Bu para çok ben olsam .... alırdım.
Kardeş sen delimisin 250 km cbf tecrübesinden sonra bu motor alınır mı!
Kesin troldür beyler dağılın!
motosikletin eksi yömlerini yazarken fiyatını yazmammışın fiyatı tam bir handikap uygun verseydi honda eminim bir çok arkadaşımız tercih ederdi
Motorunuzu ilk aldığınızda takip etmiştim sizi. Hayırlı olsun. Paylaşımlarınız gayet samimi ve bilgilendirici. Kazasız belasız sürersiniz inşallah.
Haksızlık yaptığımı düşünmüyorum. Zaten foruma haksızlık yapsam ya da bireyleri aşağılasam (seviyesiz yorum yapsam) şu an bile taşlanırdım. Doğrucu Davut? Neye göre? Evet yapıcı eleştiriler var fakat laf olsun diye yazan da bi hayli fazla ne yazık ki ve bu da bir zaman sonra can sıkıcı. Bu arada nickiniz lanetli bir isim. 3 dumlupınar denizaltısı da hizmet dışı kalmıştır. Bahriyede bu isim gemiye vermek adına kullanılmaz. Keyifli forumlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:05 ----------
Şahsen bu motosikleti 21500 tlye 540km'de ikinci el (sıfır ayarında) aldım. (Hala bu fiyata bu temizlikte satan yok) Evet belki de 25500 vermezdim bu motosiklete fakat benim gibi cahillik edip A ehliyet yerine yeni sistemde A2 ehliyeti alıp da bu tarz güçlü motora sahip olmak isteyenin malesef daha iyi başka bir alternatifi yok. (35 KW sınırı) Motosikletin bu manada bir rakibi yok çünkü 35 kw güç sınırında rakip olarak Yamaha XT660Z haricinde yüksek cc bir motosiklet yok. XT660Z bir endro ve benim motosikletimden daha pahalı... Bu durumda benim motosikletim güç sınıfında (tür olarak muadili olmadığından) diğer motosikletlere oranla oldukça ucuz... ;) MT07nin sıfırı 20000 lira bile olsa alamazdım çünkü ehliyetim buna yetmiyor...
Teşekkür ederim. Açtığım konularda sizlere elimden geldiğince seviyeli ve samimi olmaya çalışıyorum.
Arkadaşlar;
2014 sonu 2015 çıkışlı Cb500 F modeli kullanıyorum. Motosikletimin kilometresi 34.000 km. Aktif bir sürücüyümdür. Yaz kış demeden motosikletimi kullanırım. (Çok soğuk ve yağışlı havalar hariç)
Kullanmış olduğum motosikletim şuana kadar herhangi bir arıza vermemiştir. Bu zamana kadar 6.000 km. de yağ ve yağ filtresini değiştirdim. 24.000 km. zincir ve 30.000 km.' de fren balatalarını değiştirdim.
Bir sonraki bakımda lastiklerimi değiştireceğim. Üzerinde ki orijinal lastikleri 36.000 km. kullandım diyebilirim.
Agresif kullanmamak şartıyla bir depo benzin ile 400 km. yol yaptım. Bunu da sosyal medya da facebook üzerinden fotoğraflarını paylaştım. Fakat biraz hızlı sürdünüz mü 300-320 km. ye kadar düşebiliyor.
Motosikletimi ekstra olarak yan korumu demirleri, ön cam, ışıklı elcik, sis farları ön çamurluk ve arka çanta yaptırdım. Motosikletin kullanımı oldukça rahattır. Çoğu arkadaşlarım motosikletimi sürdükten sonra sanki GS sürmüş gibi oldum diyor.
Bu motosikleti her türlü amaç için kullanıyorum. İşe gidip gelirken, markete pazara giderken gezilere giderken kısacası aklınıza gelen hemen hemen her şey için kullanıyorum.
Hızla işim yok ama merak edenler için yazayım bu motorların son sürati 188 km. (1) km. dahi üstüne çıkamazsanız. Oğlumda R25 var. Bir keresinde yol ve trafiğin uygun olduğu yerde azıcık yarıştık ve Uzun mesafede beni geçti.:-)
Şimdilik aklıma bunlar geliyor. Cb550 f kullanıcıları arasında sanırım en uzun km. benimkidir....
Tekeriniz düz bassın Sevgiyle kalın.....
hayırlı olsun bana da bi arkadas onermisti forumda cb500f . ama benim naked'a karşı olan önyargım ve zayıf olmam (1.80 boy, 70 kilo ) nedeniyle ağır bir motor olduğu için vazgeçmiştim.
motoru cbf150yle kıyaslamak bence de yanlıs. zaten 1400 km motoru herşeyiyle tanımak için çok az bi süre. bence fırsat geçtikçe başka naked motorları da deneyin, en olmadı satın alcam ayağına yamaha bayisine gidip bi mt07 sürün.
tekrardan hayırlı olsun, kazasız belasız.
Çok beğendiğim bir motosiklet hatta 250cc den sonra geçilebilecek çok ideal bir model ama gel gelelim MT 7 ile aynı fiyatdan satılması piyasasını öldürüyor. 18 20-21 arası bir rakamdan satılıyor olsa ciddi satış rakamları yakalayabilir ama bu rakamlara satılmaya devam ederse yakında kimse adını bile hatırlamaz.
Sitede 2018 modelini kullanan var mı?
Pekiyi, yakında kasa değişimi olacak mı, bilginiz var mı? Bir de 500f ile 500r arasında oturuş farkı var mı?
Cb500f daha dik bi oturusa sahip.hatta ben honda konsukta gidon yukseltme taktirdim.gidonun ayarini da yaptirip yakinlastirma da yaptirdim.nerdeyse enduro gibi oldu.
Aslında Honda'nın getirmediği CB500X modeli var.
Harika alet, NC'ye benziyor, küçük cc, ekonomik.
NEden gelmez anlamam.
Merak edenler için link :
https://www.google.com.tr/search?q=h...h=754&dpr=1.25
Hamdım, piştim, hala hamım.
Motoru arkadaşa ben satmıştım. Şimdilerde scootera geçiş yaptı tekrar pek sevemedi.
Bende nc750x e alışamayıp cb500f e geri döndüm. Bende bundan sonra cbr650f e geçmeyi düşünüyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)