Honda CB500F 1400 km sonrası ilk deneyimlerim.
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Öncelikle motorunuz hayırlı uğurlu olsun birkaç sorum olacak size malum cbf 150 tüy siklet ve çok hafif bir motor ondan sonra kilo 190 olunca zorluk yaşadınız mı? 120 130 km hızlarda rüzgar sorun yaşatır mı?
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
-
Yeni motorun hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmak nasip olsun inşallah. Ayrıca paylaşım için de teşekkürler. Keşke bir iki de foto koysaydın.
Şiddetle tavsiye etmeni anlayamadım. Neticede çok fazla kullanmadın ve yazından anladığım kadarıyla çok fazla motosiklet tecrüben yok. Verdiğin bilgilerin geneli cbf 150 ile kıyaslanarak ortaya çıkmış. İki motoru kıyaslamak doğru olmaz. Netice oalak kendine ugn motoru bulman ve çok memnun olmana sevindim.
İlerleyen zamanlarda da paylaşımlarının daha net ve doğru olacağı kanaatindeyim.
Sele konusuna gelince, En iyi seleye oursan da sürekli olmadığı müddetçe toto rahatsızlığı hep vardır. Yani sürekli sürüş yapıyorsan toto buna alışır ve rahatsız olmazsın. Dikkat edilmesi gereken nokta alışkanlık. 1 ay rüekli binsen 1. hafta sonunda alışmış olacak ve ağrı hissetmeyeceksin.
-
keremkrmn adlı üyeden alıntı
Öncelikle motorunuz hayırlı uğurlu olsun birkaç sorum olacak size malum cbf 150 tüy siklet ve çok hafif bir motor ondan sonra kilo 190 olunca zorluk yaşadınız mı? 120 130 km hızlarda rüzgar sorun yaşatır mı?
Benim boyum 183 kilom 77. Rüzgar motoru savurmuyor çünkü motosiklet 190 kilo. Dururken de ağırlığını hissetmedim. Tabi cbf kadar hafif değil ama dengesizlik yaratacak kadar ağır değil. Yükünüzü motosiklete taşıtmayı becerebiliyorsanız asla sıkıntı yaşamazsınız. Ben artçılı da bindim hiçbir sorun yaşamadım. Hatta bu konuda cbf daha dengesiz ve kararsız diyebilirim rahatlıkla.
Hızla orantılı rüzgar konusunda da şunu diyebilirim. Naked motosiklet olduğu için önünde siperlik vs hiçbirşey yok. Olan varan rüzgar sizinle. Motosiklet zorlanmadan 150ye çıkabiliyor özellikle 110dan sonra deliriyor. (5000devir sonrası) Kaskınız iyiyse ekipmanınız iyiyse rüzgar hususunda sorun yaşamazsınız. Ben yazın rüzgar yemeyi seviyorum. Full ekipman yakıyor, serinlemek gerek
-
Yavaş gitme mevzusu 3 5 bin daha yap, 120 150'lere çıkar merak etme
-
Siz böyle kendinizi bildikten sonra 1000rr lada başlayabilirsiniz İyi günlerde kullanın tekerinize taş deymesin inşallah..
-
Sinan Er adlı üyeden alıntı
Yeni motorun hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmak nasip olsun inşallah. Ayrıca paylaşım için de teşekkürler. Keşke bir iki de foto koysaydın.
Şiddetle tavsiye etmeni anlayamadım. Neticede çok fazla kullanmadın ve yazından anladığım kadarıyla çok fazla motosiklet tecrüben yok. Verdiğin bilgilerin geneli cbf 150 ile kıyaslanarak ortaya çıkmış. İki motoru kıyaslamak doğru olmaz. Netice oalak kendine ugn motoru bulman ve çok memnun olmana sevindim.
İlerleyen zamanlarda da paylaşımlarının daha net ve doğru olacağı kanaatindeyim.
Sele konusuna gelince, En iyi seleye oursan da sürekli olmadığı müddetçe toto rahatsızlığı hep vardır. Yani sürekli sürüş yapıyorsan toto buna alışır ve rahatsız olmazsın. Dikkat edilmesi gereken nokta alışkanlık. 1 ay rüekli binsen 1. hafta sonunda alışmış olacak ve ağrı hissetmeyeceksin.
Teşekkür ederim. Batıl inancımdan ötürü resim koymuyorum. Tabiki de cbfle kıyasladığımı söyledim. Artıları bana ve çevremdekilere göre çok fazla o yüzden şiddetle tavsiye ederim dedim. Tecrübemin olmadığını zaten belirttim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:39 ----------
Muhammett adlı üyeden alıntı
Siz böyle kendinizi bildikten sonra 1000rr lada başlayabilirsiniz
İyi günlerde kullanın tekerinize taş deymesin inşallah..
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Mevzu dediğiniz gibi kendini bilmek ve hayatta kalmak. Unutmadığım şey bu motosiklete bindiğimde ttafikte hayatta kalmaya çalıştığım. Bonus olarak da gitmek istediğim yere varıyorum. 5 dakika geç olsun sıkıntı yok.
-
Hayırlı olsun kazasız belasız diyorum. Resim de görmek isteriz
-
Erdost adlı üyeden alıntı
Yavaş gitme mevzusu 3 5 bin daha yap, 120 150'lere çıkar merak etme
Sanmıyorum... Otomobille yaklaşık 100000 km deneyimim var onunla bile sollama haricinde 110u geçmiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:47 ----------
oluroyle adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun kazasız belasız diyorum. Resim de görmek isteriz
Batıl inancım gereği resim atmıyorum. Nasip olur da yüzyüze görüşürsek ancak o zaman görebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkür ederim
-
11 Temmuz 2016, 11:58
Bu makina şahsen benim beklentilerimin altında kaldığı için pek kesmedi beni.
Biraz hantal kaldı bana kilolu da değilim 68 kilo 1.79 boy.
Ben sevmiyorum "Abi felanca devirden sonra alet kuduruyor" muhabbetini.
O Felanca devire kadar ne halt edecez peki..?
Marşa bastığın andan itibaren tüm güç hazır bekleyecek, seçmeyecek devir şuydu buydu..
MT7 ye binince işte bu dedim.
Makina bu yönden tatmin ediyor beni.. G kuvveti.. Anlık ivmelenme..
75 Beygirin ürettiği 68 Nm lik tork her daim sağ avucunun içinde.
Gitmeye gidiyor durma ?? ABS var dediler o modeli aldık.. Süper oldu.
Her devirde kudurmuş köpek gibi, sürekli saldırgan bu yüzden 35 yaş altı için sıkıntı zaten..
-
11 Temmuz 2016, 12:17
-
11 Temmuz 2016, 12:22
Yakıtı boşver de
Vergi ayı geldi canım sıkıldı bak şimdi.. :(
1000 lik makina ile aynı parayı ödeyecez yine..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
11 Temmuz 2016, 12:29
ZümeR adlı üyeden alıntı
Yakıtı boşver de
Çok gezdiğim için yakıtı malesef es geçemiyorum. Ben vergi olarak bir alt dilimdeyim. sizin 6 aylık verginiz benim senelik vergimden bile fazla. Herşeyin bedeli var. Ama motosikletinizi merak ettim. İstanbuldaysanız mutlaka buluşup incelemek isterim
-
11 Temmuz 2016, 14:09
Güle güle kullanın kazasız belasız. Bakım maliyeti nedir? İlk rodaj bakımı için ne ödediniz?
-
11 Temmuz 2016, 14:43
Kendini bilen adamın başlangıç motoru olabilecek bir motosiklet almissiniz. Uzun yıllarda bıkmadan ve sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Honda bu motora herşeyden biraz eklemiş sivri bir yanı olmayan fakat zevkli bir motor yapmış. Hem ulaşım için hem de spor surus için ideal bir motor.
-
11 Temmuz 2016, 14:51
Çok güzel anlatmışsın. Manetler hala ağrı yapıyorsa sünger taktırabilirsin. Biraz da debriyaj telini gevşetirsen sorun çözülür.
Bu arada yazdıklarını not aldım, ileride işeme yarayabilir.
Teşekkürler.
-
11 Temmuz 2016, 15:02
yorumlar şahane Motor harika.Fakat sanıyorum Yurdumuzda hak ettiği yeri bulamayan ender güzel motorlardan .
Acaba Honda indirim mi yapsa, Ya da bir yıl hiç zam yapmasa sorular sorular ...
-
11 Temmuz 2016, 15:14
Ileri kısmet olup cc büyütmek istediğimde aklımda olan bir model cb500f. Bence bir çok kişiye son motor olabilecek uzun yıllar ve km kullanılabilecek bir motor. Kazasiz belasiz kullanın nice nice uzun yollara inşallah.
-
11 Temmuz 2016, 15:22
ZümeR adlı üyeden alıntı
Yakıtı boşver de
Sorma .... Bende 700 lüklerle aynı vergiyi ödüyorum.
-
11 Temmuz 2016, 15:33
Öncelikle hayırlı olsun.
ABS, Dunlop lastikler falan iyi hoşta Er6n in 23500-24000, Mt 07 nin 23000 olduğu memlekette 25.100 tl nedir?
Ciddi almayı düşündüğüm motor ama ederinin 22 den fazla olmadığını düşünüyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)