Enduro/Cross/Adventure Doğa'da Egzoz Terörü
Reklamlar
-
Enduro/Cross/Adventure Motosiklet imal ediyorsunuz/lar , amacı doğa keşfi/gezinti spor olsun mantığı olan araçlara, kafa diken egzozlar imal ediyorlar, bunu anlayamıyorum.
Triumph Tiger 800xc , bu konuda harika zarif sesi ile mest ediyor , gerisi cücüğünden büyüğüne baktığım her model egzoz/ses teröristi.
Ve bu modeller ile doğa'ya gezi/spor/kamp...vs ne aklınıza geliyorsa çıkılıyor , ne hakkımız/nız var etrafı çiçeği böceği ürkütmeye anlayabilmiş değilim bu mantık hatasını.
Lütfen kimse çıkıp , işte maturun devirlenmesi .... salatası yapmasın, sene 2016 yahuu, dizel patlamalı araçları dahi kedi gibi miyavlatan egzozlar var, şu konuya ağırlık verilmeli.
Linc edin beni, atın beni denizlere, yalan dönya size kalsın..^^
Reklamlar
-
şimdi şöyle söyleyeyim krosscu fmf eksozlu biri olarak.
ben hastayım, ruh hastasıyım. eksozun sesini beni tedavi ediyor. duymazsam o sesi yataklara düşüyorum. o eksozdan ses gelmezse, ben duymazsam motora binmem. eyyorlamam bu gadar.
-
Allah şifanı tezden versin, duacınım
-
Bunu mu istiyoruz
-
redlion999 adlı üyeden alıntı
Kim atar diye düşünürken, bravo budur daha doğrusu ileride umudum var halaa , graphene süper kapasitörler ile beslenen uzun batarya performansı ve 2-3 dakikada full şarj özellikleri, bana hiiçte uzak değiller.
Umarım biran evvel çıkarlar piyasaya.
-
elektirikli pisiklet mi ne bu ? motor demem ben buna
-
Motor varsa ses de olacak,doğayı bunlar kirletiyor,amerika ve rusyanın kömür santralleri değil,şel in benzin felaketleri değil..
Editliyorum,sesten şikayetçi olunmuş
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:05 ----------
çiçek zaten ürkmez,böcek ürkse de birşey olmaz,zaten hayvanlar öyle yerlere pek yaklaşmaz sorun yok ;)
Belkide vardır
-
matrax33 adlı üyeden alıntı
elektirikli pisiklet mi ne bu ? motor demem ben buna
Siz diyemeden kacar gider zaten o. Tozunu yutarsiniz, eksos dumanini degil
Superduke'a en yakin rakip oydu. Fiyati da ayni zaten...
-
Kimisi jazz klasik müzik sever
Kimisi death metal sever
Egzoz işi de öyledir
-
11 Temmuz 2016, 08:13
egzoz sesinden nefret ederim ama özellikle tek silindirli motorun çıkardığı ses ruh hastası ediyor. yinede bu zamana kadar yüzlerce lira ceza yemiş birisi olarak hiç egzozlu birinin ceza yediğini görmedim. sanırım takmak gerekiyor
-
11 Temmuz 2016, 08:56
Birkaçyıl önce Honda SH 300i Scooter almıştım. Bilenler bilir bilmeyenler için de söyleyeyim. Motorun sesini duyamazsın. Saat gibidir. Ve çok iyi kaçar.
Sahibi 55 yaşlarında bir abimiz. Özel eksoz yaptırmış BösBös böğürüyor. Bildiğin Manyaklık. Bu ney lan. İnsan bu kadar mı düşüncesiz olur. Şehir içinde 50 mt çevrende kim var kim ok rahatsız ediyorsun. Buna kimsen hakkı olamaz.
Neyse ben motoru aldım yola koyuldum ve 10 km kullanamadım. Kafam beynim içinde yer değiştirdi. İlk tamircide durup orjinal eksozu taktırdım. ( motorla beraber orjinal eksozunu da almıştım ).
Motor sesi ile gürültü arasındaki farkı herkes ayır eder.
49 cc moped de eksoz takılmadan gayet güzel gürültü çıkarır. Pancar motoru da, ağaç testeresi de.
Motor sesinin kalitesi gücünden gelir. Güçlü motorun sesi ancak güçlü motordan çıkar.
Bu durumu mallığa vurduğunuzda güneş yüzü görmemiş küfür ve hakaretleri kabul etmiş sayılırsınız.
-
11 Temmuz 2016, 09:33
Sokakta tek silindirli motorlara abartı egzos takanlara özellikle cbf 150 lere 30 cm boru takanlara bende küfrediyorum ancak bi 4 silindire güzel egzos yakışır enduroyada yakışır zaten dağ bayır geziyor adamlar terörü kendisine motordan ses çıkacak elektrik işi motosikleti öldürür (şahsi fikrim)
-
11 Temmuz 2016, 10:25
Bazen iyi oluyor doğada, doğa öyle binbir renkli binbir kokulu kelebeklerin uçuştuğu hayal bahçesi olamayabiliyor ''çoğunlukla(insan evladı sağolsun)'', mesela benim başımdan geçen bir olayı paylaşayım,
Kamp yapıyorduk üç arkadaş gece uykumuzdan hışırtılar ve hırlamalar ile uyandık gelen giden birşey yok zaten göremezsin de karanlıkta sesler bir süre daha devam edince tırsmayla karışık baktık olmuyor hemen ses gürültü yapacak birşey olsa diye yanıp tutuşmadan motorla bu işi hallettik.. Sabaha kadar mis gibi bir uyku ve güzel bir Muğla sabahına uyandık. Trafikte ki görünürlük meselesine hiç girmiyorum bile o konunun biraz dışında.
-
11 Temmuz 2016, 17:15
redlion999 adlı üyeden alıntı
Harikada , bunda halojen farmı var yahu?
Sese gelince müthiş .
-
11 Temmuz 2016, 18:10
Bahsettiğin kafa şişiren ses bu mu?
-
11 Temmuz 2016, 23:22
balamir01 adlı üyeden alıntı
Gelişine röveşeta çekilecek mahluk.
Tenere 660 / xr /xt / dominatör / wr 250r / vsvs daha sayamadığım çoğu enduro, 3 yıl kullandığım apachi 27 , çirkef sesler korosu , bi doğa adv motoruna yakışmıyor.
Bu konuyu didiklerkene , ses odalarının(egzoz) yapımı ve sessizleştirm konusunda bayaa videolar izledim , bir firmanın mamülü dikkat çekici idi(şuan aklımda değil) , iç yapıyı oluştururken akustik bilimini hakkı ile kullanıp tamamen atıyorum 100db sesi 40db ye indirgenebiliyorlardı.
Hemde tasarıda basitçe, dediğim gibi yıl 2016 olmuş, yapın şunları naif Tiger 800xc gibi ıslık çala çala , dolansın tırmansın herkes ayıbtır.
-
12 Temmuz 2016, 00:08
Şehirde baççik buççik bağırtarak gezmeye karşıyım. Yerleşim yerinde saygılı olacaksınız. Ama arazide de pır pır kullanmayalım ya :( vııııızzzzzzp pııırrrrooov
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)