kırmızıya sor ablası kaskocu ama banada fazla geldi
ANADOLU SIGORTA
BASAK SIGORTA
KOC- ALLIANCE
AK SIGORTA
BASKA FIRMALAR
kırmızıya sor ablası kaskocu ama banada fazla geldi
TEK AŞKIMFENERBAHÇEalbatros-fb@hotmail.com
Merhaba Arkadaşlar.
Motosiklette kasko olayı varmı biliyor musunuz ve bu kaskoyu kimler yapar?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim.
...Sergerdan...
Tam herşey ok derken bu defada motorun düşmeye çalınmaya vs kasko işini araştırmaya başladım.Daha reel fiyatlar almadım ama duyduğum kadarıyla atıyorum 7000 ytl lik bir motorun kaskosu 800 ytl ye filan geliyormuş.Şaka mı bu yaaaa?Olabilirmi böyle bir şey.Olabilirsede neden?2004 golf arabama 10 gün önce 700 ytl para ödedim.Yanlış anlamayın ama 40000 ytl lik arabaya 700ytl 7000ytl lik motor nasıl 800 ytl olabilir ben durdum yani?
Metin ÖZKUL
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...
Kısacası, motosiklete kasko yapmak istemiyoruz diyorlar sigorta şirketleri.
Gönül ne gezi ister, ne dernek şahane;
Gönül iki kalıcı dost ister, motosiklet bahane.
arkadaşım ben sigorta acentesiyim tahmini 6bin ytl lik 2006 model bi motorun kaskosu 480 ytl tutuyor bilgilerinize ))))))))
COK basıt bı sebepten aralarında bu kadar fark var
motosıkletın kaza yapma-çalınma zarar gorme rıskı daha yuksek
dolayısıyla rısk arttıkca prımde artıyor
mesela motorlar arasında bıle fark oluyo(tıplerı daha dogrusu)
benım bıldıgım kadarıyla hyosung 250 cc cometın kaskosu 800 cıvarı
ama aynı motor gucune sahıp motorun supersport kasalısının kaskosu 1000 ytl ustuydu
..neden?
supersportun kaza rıskı daha yuksek (diye düşünüyorlar ben dusunmuorum o ayrı)
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
çalınma, düşme kırılma vb gibi riskleri fazla olduğu için, primleri de maalesef çok fazla. umuyorum ki bi daha motor alirken kasko yaptirmaya da param olur ve rahat uyurum.
fiyatı bir yana bırak bir çok sigorta şirketi motosiklet kaskosu yapmıyor bile ben tanıdık aracılığıyla yaptırabildim torpilliyim yanı
ben 4 bin ytl üzerinden kasko yaptırdım toplam 390 ytl civarında tuttu yanlış hatırlamıyorsam ve sadece açık alanda çalınması durumunda yüzde 25 muafiyet koydular onun dışında her türlü olayda hasarın tamamını karşılıyor
hey allahım ya siz benden dertliymişsiniz yahu. :( Ne yapacaz.Walla 800 vermek hyosunga işime gelmez.kolaymıdır bunları çalmak?sanırım kapalı garaja kira ödemek daha mantıklı olacak.
Metin ÖZKUL
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...
abı dahakı sene senın torpılden yararlanıyım bende
500 ytl verıorum
calınma yok bızım ufaklık 250 cc den ufak ya,
kaskoyu sadece calınmaya karsı dusunme ben bı kere devırdım motoru 200 ytl masraf cıktı
dusun..
oyuzden kaskon olunca daha rahat olur ıcın bı cok acıdan
praetorian net bir şekilde özetlemiş aslında, şu kadarını söyleyeyim, m.köy'de iki tane kapalı graja sordum, biri 90 YTL öteki 120 YTL aylık istedi, ben de gidip koç allianzdan sigorta yaptrdım benim gt 250'yi , toplam 540 ytl'ye mal oldu nisan 06 da, full kasko- kaza, çalınma, terör, deprem vesaire, kapalı yer şartı aramıyor
en zoruma giden de anadolu sigortadaki hanfendinin ''600 cc altı motorlara kasko yapmıyoruz'' şeklindeki kurşuni sözleriydi sanki babasının hayrına kasko yapıyo
açık alanda çalınması halinde zararın tamamını karşılıyor mu? benim de aynı sigorta şirketi de o yüzden merak ettim
üzerinde anahtar olmadıgı sürece sorun yok, çalınmaya karşı kasko işliyor, o zaman çok araştırmıştım bunu yanlız şöyle küçük bir numarası var, diyelim ki çalındı, çalındıgı gün itibari ile sigorta eksperinin belirledigi fiyat üzerinden ödeme yapıyorlar ki bu genelde orjinal fiyatın min % 80 altı oluyor, gerçi bu genelde tüm kaskolar için geçerli
abi bence yanlışın var çünkü benim kaskoyu yapan yakın arkadaşım beni kandıracak hali yok onun bana söylediği aynen şu, her türlü kaza deprem terör olayı vs durumunda senin belirlediğin sigorta bedelinin tamamını ödüyor. çalınma olayında ise eğer kapalı otoparkta çalınırsa yine tamamını öder ama açık alanda çalınırsa yüzde 25'ini ödemiyor
hain koc allıanz dıorum
burdan yetkılılere...
benımde koc allıanzda
gel gor ki calınma kapsam dısı
valla sen böyle yazınca tekrar baktım poliçeye, bahsettigin gibi bir ayrım yok benimkinde, şahsen ilk defa duydum kapalı yerde çalınırsa %100'ü mevzusunu, yarın acenteye soracagım, merak ettim,
kaza olayında hem fikirim tam ödeme yapıyor, çalıntı olayında ise bir arkadaşın başına gelmişti, hatta MT'de yazmıştı, okuyunca acentaya sormuştum ve aynı bilgiyi vermişlerdi.....
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)