arkadaşlar kasko hakkında bilgi verebilir misiniz?
-nerden yaptırılır?
-bu kasko için ödenecek miktar neye göre belirlenir?
-kasko yıllık mı yoksa aylık ödenir?
-150hs nin ve arn125 in kaskosu ne kadar tutar? (ayrı ayrı)
ANADOLU SIGORTA
BASAK SIGORTA
KOC- ALLIANCE
AK SIGORTA
BASKA FIRMALAR
arkadaşlar kasko hakkında bilgi verebilir misiniz?
-nerden yaptırılır?
-bu kasko için ödenecek miktar neye göre belirlenir?
-kasko yıllık mı yoksa aylık ödenir?
-150hs nin ve arn125 in kaskosu ne kadar tutar? (ayrı ayrı)
Arkadaşım daha bugün fuarda konuştuk arkadaşlarla en hesaplı kasko yu Koç allians yapıyormuş bilgin olsun ora ile bir görüş derim
Birgün alacağım DL650
Kanunlarımıza göre motosikletlerin silindir hacminin düşük olması kasko yaptırmaya engel bir durum değil. Aracın "motorlu taşıt" sıfatını taşıması yeterli. Yani arzu ederseniz 49 cc lik bir mopedi bile kasko yaptırmanız mümkün. Ancak sigorta şirketleri motosikletleri kasko sigortası yapmaya pek istekli davranmıyorlar. Bir grup şirketler hiç kasko yapmıyor, yapanlar ise çok yüksek prim bedeli karşılığında yapıyorlar. Bunun sebebi de şu; motosikletlerin otomobillere göre çalınma riskinin çok daha fazla olduğunun düşünülmesi, ülkemizde motosiklet sürücülerinin hala radikal bir grup olduğunun sanılması nedeniyle kaza yapma risklerinin fazla olduğunun düşünülmesi. Peki bu bir gerçek mi? Biraz evet, biraz da hayır! Ben hem otomobil hem de motosiklet sürücüsü olarak arkadaşlardan ricam lütfen tüm kurallara uyalım. Halkın motosiklet sürücüleri hakkındaki "kurallara uymazlar, serseridirler, radikaldirler" imajını artık silelim.Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.
Ahmet bey , o Scania kamyon kaç basıyo !
Benim bilgisayarda "King of the road" oyununda var onun 3 dingillisi
Hafif yokuş aşağı 186 km hız yaptım !
Kaskolar da trafik sigortası gibi yıllık yapılır. Tercihe göre peşin ya da birkaç ay vade ile prim bedeli ödenebilir. Otomobillerde kasko araç değerinin yaklaşık %5 i iken motositletlerde bu oran motosikletin değerinin yaklaşık %12 si. Yani motosikletlerde kasko otomobillere göre daha pahalıya geliyor. Ancak motosikletin değerinin genellikle otomobilden az olduğu göz önüne alındığında sanki daha ucuzmuş gibi geliyor.Saygılarımla.
karavelioglu aradığım cevap buydu teşekkür ederim dostum....
Ben adana maalesef böyle yürekli bir şirket göremedim.
[B][I][COLOR="Red"]Yanlışlarıyla Mutlu olanları, Doğrularınızla Rahatsız etmeyiniz...[/COLOR][/I][/B]
Koç Alianz motosiklet sigortalıyor bir arkadaşımın söylediğine göre.
Çalınmaya ve kazaya karşı...
[COLOR="Red"][U][B]:pr:PEMBİŞİM SATILDI :salut:[/B][/U][/COLOR]
ben anadlu hayata sorduydum yaparız dedilerdi?
Kask tak!
konuyu başlatan arkadaş sanıyorum bu konuda bilgili acaba bize onerebileceği tam manasıyla ihtiyacımızı karşılayan bir firma adı verebilirmi
anodolu koç alians isviçre sigorta nın size yakın acentalarını arayıp veya yüz yüze görüşüp özellikle
muafiyet (size şu kadar değerin altındaki bende 75 ytl hasarları karşıllamıyoruz derler)
çalıntıda fatura değerinin yüzde kaçının karşılandığı (%75 bende)
nerden çalındığında kapsama girdiği (kapaılı-garaj-park halinde v.s. bende anahtar üzerinde olmadığı sürece her yerde )
park halinde kendiliğinden devrilmede garanti kapsamına girip girmediği (bende girmiyor)
park halinde başka bir araç çarptığında girip girmediği (bende giriyor)
yıllık olarak poliçedeki düşüş (yıllık zam+motorun yaşındaki artışın getirdiği zam-muafiyet şartlarının yerine getirilmesi halinde yüzdelik indirim bende 30 40 50 şeklinde)
yangın sel deprem v.s. gibi şartlardali muafiyetler
yol yardımı (bende var)
yukardaki maddeleri karşılaştırıp size uygun firmaya yaptırın
233 cc lik 3000 milyar + 100 milyon koruma demiri = 3100 full kasko peşin ödeme 320 ytl anadolu sigorta
Arkadaşlar, 2006 model 0km almış olduğum Suzuki Burgman 400'üme bir sigorta şirketi full kasko için 2.600 ytl istedi. Tabiki bana abartı geldi bu rakam ama sizin de fikrinizi almak istedim. Genel olarak değerlendirildiğinde bu rakam nasıl? Siz olsanız ne yaparsınız.
Not: Motor kapalı garajda duruyor.
valla dostum bu konuda bende bi kaç teklif aldım ama genelde aracın %10 u bedeline sigortalanıyor ayrıca o garaj sigortasını kaldır istersen hiç bi şeye yaramaz çünki kapalı garajın var ise zaten otopark sorumlu hırsızlık veya başka bir şey konusunda yok kendi garajım diyorsan zaten gürültü çıkmadan motor u çalamazlar oradan
Ace adlı üyeden alıntı
www.enguclu.com ==>> EnGuclu Bilişim&Internet Hizmetleri
ace sana verilen rakam gerçekten çok yüksek. hangi şirketten teklif aldığını bilmiyorum ama bu motorun gerçek kasko rakamı 1700 ytl civarında ayrıca dışarda çalınma teminatı da veriliyor.
Fiyat yüksek kesinlikle...O motorun kaskosu benim bildiğim kadarıyla 1.000 ytl ile 1.500 ytl arası olması lazımBaşka firmalara bak...
Kesinlikle koç alliance banada bu tip uçuk fiyatlar çıktı koç 690 ytl fiyata halletti...
anadolu veya koç (hemen hemen aynı fiyat veriyorlar) biraz daha pahalı olan isviçre sigorta acentalarından tek tek fiyat ve kaskonun özelliklerini almanda yarar var ben anadoluyu öneririm
Eger bana ruhsati fakslama imkanin varsa Basak Sigorta icin fiyat verebilirim.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)