Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: MOTOR KASKOSU HANGI SIRKETTEN ALINMALI?

Katılımcı sayısı
1. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • ANADOLU SIGORTA

0 0%
  • BASAK SIGORTA

0 0%
  • KOC- ALLIANCE

0 0%
  • AK SIGORTA

0 0%
  • BASKA FIRMALAR

1 100.00%
11. sayfa BirinciBirinci ... 910111213 ... SonuncuSonuncu

Motorda Kasko

REKLAM ALANI
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    mondial kt 125 kasko fiyatı 240 ytl
    yamaha ybr kasko fiyatı 340 ytl

250 cc altındaki motorlar, tamamen kapalı ve kilitli bir mahalden çalınmadığı sürece, kasko tarafından ödenmiyor.
    (misal; herhangi bir 250 cc'lik motorun ruhsatında 248 yada 249 cc yazıyorsa, çalınmaya karşı kaskolu değil. <yukarıdaki şartlar altında çalınmadıysa> )

sitemizde sigortacı arkadaşlar var bildiğim kadarıyla.
    lutfedip onlar yazarlarsa, daha sağlıklı bilgilenmiş oluruz.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ahmet_ulusoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scania 124 g 360 kırkayak
    yani çalınsada ödenmez oluyo

Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Bir kaç hfata önce bu konu yine bu forumda enine boyuna tartışıldı. Motorları çalmak kolay olduğu için kesinkes para ödemiyorlar. Çarpma filan gibi hadiselerde öderler. Ama sağlık sigortası yaptırın Allah korusun size bir şey olduğu zaman kesin ödeme yapıyorlar.

Kasko sigorta gibi şeyler için ehliyete gerek yok. Rahmetli babam araba alıp satardı ve bırakın ehliyeti kullanmayı bile bilmezdi. Ancak kazaya siz karışırsanız veya o an motor sizdeyken çalınırken araç kullanma ehliyetine sahip oldığınz için yani kanunen motor kullanamadığınıza göre sizin ihmal ve hanun dışı bir uygulama yaptığınızdan dolayı para ödemiyeceklerdir. Ha dersin motor benim ama misal Ali kullanıyor mortoru ve o çaldırdı derseniz tama o zaman. Tabii ekspertiz yerse veya tersini ispatlayamazsa. Ama iş mahkemeye gider ve yalan beyanda bulunursanız sonunuz hapse kadar uzar.

alisemercik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kasko da trafik sigortası da önemli!

Motorsiklete kasko, motor kullananada kaza sigortası yapıyorlar, tedavi masraflarınıda sanırım karşılıyorlar. (ben sadece kaskoyu yaptırmıştım)

Küçük makinalar için prim biraz fazla çıkıyor ama büyük makinalar için gayet makul.. (mondial imin primi motorun nerdeyse 1/4 ü çıktı ?)

benimsigortam.com benden tavsiye etmesi bir bakın derim!!

Kazasız ve belasız günler..

N_O_S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    e.w saoğ kardeş
    YAŞAM HIZ! HAYAT HIZ! ÖLÜM HIZ!
    HONDA FAN ..!

mesut51 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    artık yok!!
    bende kasko yaptırmak istiyorum en uygun neresi yapıyor bide zorunlu trafik sigortası ne işe yarar biri bana anlatırsa sevinirim şimdiden teşekkürler..

memin1857 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer
    yaptığım araştırma kadarıyla sanırım sadece Koç Allianze motosikletlere full çalınma koruması veriyor. (yani bakkalın önünden çaldırmanızda kapsama içinde) diğer sigortalarda, yok kapalı alandan çalınırsa yok şöyle yok böyle gibi durumlar var.
    yinede SİGORTA ŞİRKETLERİNE GÜVEN OLMAZ. ben en uygun koç allianzeı buldum ve kasko yaptırdım ama tekrar söylüyorum sigorta şirketlerine güven olmaz. siz afedersiniz eşeğinizi yine sağlam kazığa bağlayın kilit delisi yapın motoru.
    35 ytlye bir motosiklet alarmı alın. SADECE AKÜYE BAĞLAMANIZ YETERLİ, diğer kabloları boş bırakabilirsiniz. kontak vs bağlamadığınız için alarmı devreden çıkarırken tuşa iki kere basmanız gerekmekte. (yada motosikleti sarsın, yoksa 30 saniye içinde otomatik geri kitler kendini)
    reklam için yazmıyorum benim herhangi bir kazancım yok ama
    kaskomu izmir ankara asfaltı üstündeki BMC AKSAN'dan yaptırdım.
    alarmıda yine aynı yolda karşı taraftaki Honda Yükselişten yaptırdım.

not: zorunlu trafik sigortası adı üstünde ZORUNLUDUR, yaptırmazsanız polis sizi üzer. bir kaza olduğu zaman düşük bi rakamda olsa KARŞI TARAFIN hasarını karşılamaya yarar. herkes kanunen yaptırmak zorundadır cezası büyüktür. kasko ise sizin kendi hasarlarınızıda öder, daha fazla prime sahiptir, daha pahalıdır ve çalınmaya karşı vsde korur.

Forumdan Uzaklaştırıldı ttopchu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar konuyu tekrar canlandırdığımı biliyorum ama bence güncellenme vakti gelmiş.

Öncelikle kendimin kullandığı 250 cc Cruiser motor için bir kaç sigorta şirketi ile görüştüm.

İsviçre, Anadolu, Koç Alians zaten fazla şirket yapmıyor 2500 cc ye ve yapanlarda öncelikle bölge müdürlüklerinden izin alıyorlar.

Öncelikle Koç alianz mutlaka çalıntıya karşı kapalı ve kilit altında bir garaj istiyor yani motor park halinde kilitli bile olsa yol üstünden çalınırsa üzerine soğuk su içiyorsunuz.

Anadolu ve İsviçre ise çalıntı halinde motorunuzun %75 değerini (fatura) karşılıyor yani %25 lik kısım bizlere kalıyor :(

Fataura değerinizin %1 lik kısmından daha küçük hasarlar sigorta kapsamına gişrmiyor. Örneğin 3000 ytllik bir motorunuz varsa 30 ytl ye kadar olan hasarları cebinişzden karşılıyorsunuz.

İsviçre sigorta da kazasızlık indirimi (muafiyet) her yıl %30 anadoluda ise %30-40-45 şeklinde basamak üsülü gidiyor. (aklınızda bulunsun zaten her yıl poliçiye gelen zamlar üzerinden indirim yapıllıyor )

Karşıya hasarlı bir kaza yaptığınızda 10-15 bin ytl kadar karşılanıyor (ayrıca zorunlu trafik sigortasından da gelen ücret eklenebilir yanılmıyorsam oda 3 5 bin tyl civarı)

MOtorunuza (umarım olmaz) kullanılmaz hasar verirseniz. her iki şirkette fatura ücretinin tamamını karşılıyor.

İzmir için 3200 ytllik bir 250 cc lik motora aldığım fiyatlar isviçre 750 anadolu sigorta ise 350 ytl civarı (taksitli seçenekler)

Umarım ihtiyacı olanlara yardımcı olabilmiş bir yazı olur

Motosikleti
    Artık Yok...
    anadolu epey avantajlı görünüyor şu durumda

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    anadolu yaptırmak daha mantıklı değil mi? hem hasarsızlık indirimi de giderek artıyormuş.
    May the Force be with McLaren Mercedes

arinrin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X9 250 Evo
    Benim sigortacı arkadaşım var. Ben daha yeni yaptırdım. 6200 YTL 250cc için 579YTL verdim. Herseyi kapsıyor. Ancak istersen sadece çalınmaya karşıda yapabilirsin. Daha hesaplı olur. Koc alliance. Sigortam.net e bakın;)

arinrin yazımdada belirttiğim gibi koç alianz çalınmaya karşı sadece kapalı ve kilit altında bir yerden motor çalınırsa sigorta kapsamına gireceğini belirtti. Ama apartmanımda açık garaj olsada ne yazık ki kapalı garajım yok o sebeple diğer 2 seçeneğin gerisinde kaldı :( yoksa fiyat olarak onlarda anadoluya yakın bir fiyat vermişlerdi

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ttopchu bilgilendirme için teşekkürler

kivanctf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 Honda Silverwing 600 ABS
    Bence once bi hayat sigortası yaptır Benim Vakıf Emeklilikten hayat sigortam var . Birde Medline gibi bir saglık hizmeti veren kurulusla anlas. Bunları yaptırdıktan sonra motorunun kaskosunu dusun
    Kıvanç Tüfekçioğlu - İzmir Dikili

EmreSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    r6
    koc-allianz 250cc üstüne çalınmaya karşıda güvence veriyor diye biliyorum. en azından benim poliçemde var.
    anadolu sigorta ise motosikletlere kasko yapmadığını belirtmişti ısrarla. fiyat bile vermek istemediler.
    gördüğüm kadarıyla enduro-touring-chopper tarzı motorlarda ödenen primlerin motorun değerine oranı düşük. ufaklarda kolay çalınabileceği için yüksek tutuluyor. racinglerdede kaza ihtimali çok yüksek olduğu için yüksek. yanlış hatırlamıyorsam aynı değerdeki touringle racing prim farkı %50 ile %100 arasında değişiyordu.

aslında bu konularda en güzeli bölge müdürlükleri çünkü siz acentayı bile arasanız onlarda bölge müdürlüklerini arayıp soruyorlar koç alianz bana 600 cc ye kadar tüm motorlarda aynı işlemi uyguladıklarını söylemişlerdi.

kivanctf kaskomu bu gün yaptırdım benim amacım çalıntıya karşıydı ilk olarak onun haricinde motoru devirirsem v.s. ufak tefek zararları karşılamak (umarım olmaz) karşıya benim hatamdan kaynaklanan bir durumdan dolayı zarar verilise bunu karşılamaktı.

Motor kullanan tüm arkadaşlara seslenerek söylüyeyim istediğiniz kadar hayat sigortası yaptırın asıl sigorta sağ elinizin altındadır.

Kasko ayrıntıları:

Anadolu Sİgorta:

Motorsikler ücreti 3000 ytl + aksessuar 100 ytl (koruma demiri) = 3100 ytl için 320 ytl peşin ödeme ile sigortalandı

bedeni kişi başına 15000
    bedeni kaza başına 30000

ölüm koltuk başına 10000
    sürekli sakatlık koltuk başına 10000
    tedavi masraf koltuk başına 1000 ytl

sigara benzeri madde zararları
    yetkili olmayan kişilerce çekilme
    kıymet kazanma tenzili istisnası
    sel su baskını
    deprem (%15 muafiyet)
    grev - terör

75 ytl nin altındaki hasarlar karşılanmamaktadır

Her türlü hırsızlık hasarları ile park halindeki devrilme, çarpılma hasarlarında meydana gelen hasarın %25 i oranında tenzili muafiyet uygulanacaktır.

verilen sözleşmede benim dikkatimi çeken ve merak edileceğini düşündüğüm hususlar bunlardır arkadaşlar umarım yardımcı olur

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    bir görüşmek lazım anadolu sigortayla. motoru alınca tabii.
    May the Force be with McLaren Mercedes

arinrin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X9 250 Evo
    Ben koç alliance a yaptırdım. Tanıdık vardı. 6200YTL motor kasko 580YTL. Tanıdık olmasa 600 olur.

Alıntı livinglegend adlı üyeden alıntı
    Arkadaşlar bir sigortacı olarak bazı yanlış bilgilendirmeleri önlemek için bu yazıyı yazıyorum.

1. si İsviçre Sigorta 250 cc üstü motorlarda çalınmayı şartsız olarak karşılar ve herhangibir muafiyet uygulamaz. Muafiyet uygulayan firma yüzde 25 ile Anadolu Sigortaddır.

2. si İsviçre Sigorta da hiç hacimde hasarda muafiyet uygulanmamaktadır.Anadolu Sigorta yüzde 2 tenzili muafiyet uygular

3. sü İsviçre Sigorta'da hasarsızlık indirimleri 30-40-50-60 olarak artarak gitmektedir.

4. sü Asistans yol yardım hizmeti İsviçre Sigorta'da mevcuttur.

detaylı bilgi için her zaman arayabilirsiniz

sağlıcakla kalın

en kısa sürede trafik sigortamın yaptırılmış olduğu ve aradığımda bana bu bilgileri veren

Emineller Sİgorta ve aracılık HİZ LTD ŞTİ Bornova/İzmirde yer alan isviçre sigorta acentasını merkezinize şikayet etmenizi öneririm. Kendinizde ad vermeden bilgi almak isterseniz aynı şeyleri söyleceklerdir heralde
    tel:0 232 348 11 76

dipnot: ilk mesajımda 233 cc lik bir motor sigorta ettirdiğimi belirtmiştim

ahmet_ulusoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scania 124 g 360 kırkayak

100 cc altı motorlara kasko olmuyomu????

arkdaşlar araştırdım bulamadım 100 cc altı motorlara kasko olmuyomu bilgilendirirseniz sevinirim

bilen yokmu arkadaşlar

11. sayfa BirinciBirinci ... 910111213 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler