A1 ehliyetle150 cc sürmenin ne kadar cezası olur
A1 ehliyetle150 cc sürmenin ne kadar cezası olur
ehliyetsiz sürmekten farkı yok
Yav nasıl bir sistemdir yav bari 150cc yap ne olacak 125 cc süren adam 150 suremezmi .. apache vb. Motoru suremiyorsun ya
Peki 200luk süren 1000lik suremezmi
Parası olan sürer bir gün bir hafta bir ay surersin ama ehliyetini yeni ise zaten direk A1 yazar bunu polister bilir 125cc den fazla sürmeyeceğini bu yüzden kask korumalar olsa bile 150-180-200-1000cc farketmez 1000-1500tl yapıştırır birde kask yoksa en az 2000tl eder motor 3-4000tl ceza 2000 TL ayrıca a2 ehliyeti olan biri gelsin alsın derler çekici+park ücreti 200tl de oraya gider şimdi deki benim ehliyetim var neden 2.200tl odeyecegim ödeme emniyette garajda kaldığı her gün için park parası alirlar şimdi git sür bakalım 125cc lık a1 ehliyetle 150-200-2500cc motor sans kaç gün kacarsin sürer sin
Herkes ateş ediyor yine cahilliği ile.
Ehliyetsiz yakalanmanın cezası farklı, ehliyet yetersizliğinin cezası farklı.
Ehliyetsiz yakalandığında ve araçta başka biri üzerineyse hem sana hemde ruhsat sahibine 1600tl cezası var, araç bağlanıyor otoparka gidiyor çekici ücreti ve otopark ücreti sana kesiliyor. Burada yanlışım olabilir ( 3 ay otoparkta yatırıyorlarmış galiba emin değilim yalan olabilir )
Ehliyet yetersizliği ile ilgili 500 ile 700tl civarında bir cezası var ve ceza yazıldıktan sonra motorun bağlanıyor, yalvarıp yakarırsan belki insaflıysa devam etmene izin verir cezayı yiyip kurtulursun yoksa bağlanıp otoparka gidiyor ceza puanıda 20 idi.
15 gün içerisinde cezayı ödersen % bilmem kaç indirimden faydalanıyorsun 400 le 500 tl civarı bir ceza oluyor yanlışım yoksa.
Kısaca ödeyeceğin miktar 400 ile 700 arası değişmekte, ruhsat sahibi başka biri olsada bişi olmuyor sadece sana kesiliyor diye biliyorum.
125 süren 150 de sürer saçma. 150 lik motorları bitiriyor piyasaya uygun değil.
https://www.youtube.com/channel/UCG8V2OFsRDyxuCrAklq8aBg
Kuzan14 millet burda bilgi veriyor sende arada boş laflar uretiyorsun hadi diyelim ben trolum sen profil resminden belli burda forum dışında milleti ufak düşürmek istiyorsun..
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:00 ----------
Ya 0 discover alacaktım yada kuzenimin 150ns i vardı onu alacaktım cezasida yuksekmis 500 600 tl öğrenci adam şimdi öyle diyorsunda 125 cc 150 arasında 25 cc var discover 110 120 basiyorsa pulsarda 130 140 basar bence hiz önemli değil ama görünüş dağlar kadar fark var
Herkes ateş ediyor yine cahilliği ile.
Habada hubada...burada yanlışım olabilir (...mış galiba emin değilim yalan olabilir)
Lagada lugada ... belki insaflıysa...
Babada bubada ... yanlışım yoksa.
Kısaca lböpş fışort ... diye biliyorum.
İşte eğitimli olan ateş ederse böyle eder!
Bu forumun adı yanlış! Motokomedi forumu diye değiştirilmesini öneriyorum...
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:11 ----------
Bilmeyenler ve bildiğini zannedenler okusun da öğrensin:
2016 yılı için cezalar:
Sürücü belgesiz olarak araç kullanmak:
Kullanana 1.698 TL, araç sahibine (kullanandan farklı ise) 1.698 TL
Sürücü belgesi sahiplerinin, sürücü belgelerinin sınıfına göre sürmeye yetkili olmadıkları araçları sürmeleri:
Kullanana 700 TL ve 20 puan, araç sahibine (kullanandan farklı ise) 700TL
Süresi içinde ödeme yapanlar %25 indirim alır.
Yeter artık, bu saçmalıklarla uğraşmayı bırakalım da biraz ilerleyelim yahu! Birilerinin sürekli olarak diğerlerinin eteğine yapışması yüzünden bu millet ileri gidemez oldu. Herkes kendisine bir çeki düzen versin, hiç kimse de kendisini doğru yoldan alıkoymaya çalışanlara prim vermesin!
Ya o değilde ,1 ayda açılan 8. mi 10. mu a1 ile yüksek cc sürsem ne olur konusu?
Forumun amacı yardım etmektir ancak şöyle arama satırına iki kelam edip aramak da sizin göreviniz..
safak1999, adam akıllı bilgi istesen problem yok fakat böyle boş bir konuda küçük düşürmem gayet normal
Yav birader neden boş konu olsun hadi burda adam deseki ben ehliyetsiz motor kullanıyorum oda boş konu olacak ben cezası ne kadar olur onu öğrenmek istedim çoğu 1800 diyor bazıları 400 500
Dostum konu neden boş biliyo musun? Google diye bir şey var, hadi onu bilmiyosun buraya kadar gelmişsin tamam da burda da arama butonu var ve tonla konu var bununla alakalı, o yüzden boş bir konu
ıkı ay olmadı a1 aldım ıkı farklı trafık ekıbıne sordum( istanbulda),ruhsatta gucu 11kw yı gecemtıkce sıkıntı yok
zaten sınava cbf 150 ıle gırdım,a1 ehlıyet almak ıcın mıllı egıtım mufettıslerı kanunsuz ısı goz gore gore yapacakta hallerı yok,cbf 150 ıle a1 sınavına gırdım.
a2 ler 180cc lık gucu 11kw yı gecen bır başka modelle gırdıler
Bak mesela adam cbf ile girmiş onu nasıl olacak peki
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)