Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

sıfır motorla uzun yol riskli midir? ve yatan motor sorunu..

REKLAM ALANI

Merhabalar eylule kadar kullanmak icin bir honda pcx 150 almak uzereyim. eylulden sonra il disindayim bir sonraki yaza kadar motor yaticak mecburen. Öncelikle bu bekleme suresinde motoru brandayla guzelce sarsam yine de bir sıkıntı cikartir mi? bu konuda onerilere açığım, tecrubeliler yazarsa sevinirim.
    Bir de su var zamanlama sorunu oldugu icin motoru alir almaz istanbuldan izmire gidicem. motorla gitmek istiyorum. surus konusunda tecrubeliyim o problem degil ama yine de hic kullanilmamis bir motorla uzun yola cikmak riskli olur mu? fabrika cikisi bi sıkıntısı falan olma ihtimali var midir? yani bi 50 km il icinde surup denemeye calisicam ama 500 km icinde pat diye bir sey olur mu? rodaj donemi olacagi icin 60i gecmeden gitmek sinir bozucu olacaktir elbette. mesela motoru zorlamadan musait yollarda ara sira 80le sabit gitsem zarar verir miyim parcalarina? bir de ilk bakim 1000 kmde diye biliyorum. nerde denk gelirse orda herhangi bir servise gitsem pisman olur muyum? bakimlarin hepsinin ayni serviste yapilmamasi garanti acisindan sorun cikartir mi? simdiden tesekkurler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    z1000e kesik.
    Alıntı simgesel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar eylule kadar kullanmak icin bir honda pcx 150 almak uzereyim. eylulden sonra il disindayim bir sonraki yaza kadar motor yaticak mecburen. Öncelikle bu bekleme suresinde motoru brandayla guzelce sarsam yine de bir sıkıntı cikartir mi? bu konuda onerilere açığım, tecrubeliler yazarsa sevinirim.
    Bir de su var zamanlama sorunu oldugu icin motoru alir almaz istanbuldan izmire gidicem. motorla gitmek istiyorum. surus konusunda tecrubeliyim o problem degil ama yine de hic kullanilmamis bir motorla uzun yola cikmak riskli olur mu? fabrika cikisi bi sıkıntısı falan olma ihtimali var midir? yani bi 50 km il icinde surup denemeye calisicam ama 500 km icinde pat diye bir sey olur mu? rodaj donemi olacagi icin 60i gecmeden gitmek sinir bozucu olacaktir elbette. mesela motoru zorlamadan musait yollarda ara sira 80le sabit gitsem zarar verir miyim parcalarina? bir de ilk bakim 1000 kmde diye biliyorum. nerde denk gelirse orda herhangi bir servise gitsem pisman olur muyum? bakimlarin hepsinin ayni serviste yapilmamasi garanti acisindan sorun cikartir mi? simdiden tesekkurler...
    Ben olsam 2. el temiz bi tane alıp, sezon bittikten sonra aldığım fiyatın, biraz altına satardım.

Ancak illa saklayacağım diyorsan,
    Depoyu fülle, depo içi pas tutmasın
    lastiklerin altına takoz yada tahta birşeyler koy, ( beton ile bağlantısını kes ),
    Akünü şarj et ( muhtemelen bitecek, yeni akü gerekir muhtemelen. )
    Güzel bi konum bul, sar sarmala, paketle.

yeni sezonda açar bakımını yapar sürersin.

Ekleme: sıfır motosikletle bahtsız bedevi değilsen, birşey olmaz. ( yazmıştım, silinmiş, silmişim :( )
    Tüm mesajlar içkili olarak yazılmaktadır. Hoşunuza gitmediyse göz ardı edin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    iki günde bir motoru çalıştırmaktan eriniyormusun

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Rodaj süresince yapılması gereken yüksek devirlere çıkmadan, vitesleri inip çıkarak hızlana yavaşlaya parçaları birbirine alıştırmaktır...

Sabit hızda, 40-50-60 farketmez, sabit hızda uzun süre gidilirse, bu rodaj olmaz...

Alır almaz Antalya'dan Isparta'ya bindim geldim. Ama 120 km yolu 4-5 saatte mi ne geldiydim, arada 1 saat mola verip...

Tavsiyem, alır almaz bi 500 km falan yapın (rodaj için kitapçığında belirtilen km kaç ise artık), yağını değiştirin; ilk bakımını yaptırın; uzun yola ondan sonra çıkın...

Önerileriniz icin cok tesekkurler. dediginiz gibi ikinci el alip giderken satmayi dusundum hatta seneye direk 250 cc bir scooter planim vardi. ama temiz ikinci ellerin sıfırla fiyat farki neredeyse yok. mantikli makul rakamlarda olsalar oyle yapacaktim ama sifirdan pahali ikinci eller bile var. cogu düşmüş çizilmiş ne oldugu belli degil icime sinmiyor asagi yukari ayni fiyata ikinci el almak. sifir alip sakliyim gelince yine onunla devam ediyim dedim. bir de satmak icin vaktim olmayacak. il disinda olacagim icin satis islemlerini yapamiycam. haliyle o is cok zor. ama dediğiniz gibi saklamaya calisirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:00 ----------

@git yazdiklarimi bir daha okumanizda fayda var... il disinda olacagimi belirtmistim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:05 ----------

@gezegeze
    ben de ilk bakimdan sonra cikmak isterdim ama zaman sorunu var. ya motorsuz gidicem ya da rodaj eziyetini cekicem. kotu bi zamanlama oldu. eziyetine katlanabilirim dr uzun yol ve yalniz olacagim icin bi sorun cikar mi diye tereddutteyim. suan elimde bir kitapcik yok ama okudugum kadariyla her yerde ilk 1000 km 60in uzerine cikilmaz yaziyordu. belki dediginiz gibidir aldigimda bakicam mutlaka kitapcigina.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    En azından ilk 250km şehiriçi dur-kalk, değişik hızlarda motoru yormadan yapılmalı. Sonra uzun yola çıkıp 80-90km hızla gidebilirsiniz yokuşlarda motoru fazla sıkıştırmamak şartıyla.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sıfır motorla uzun yola çıkılırsa baya bi göz yaşı döker. onun için hele ki ülkemiz şartlarında her zaman sıfır almak gerekir

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Uzun süreli bir rodaja zamanınız yoksa, yabancıların sert rodaj dedikleri, hard break-in metodunu deneyebilirsiniz. Kademeli olarak tapa gaz zorlayıp 40-50 Km'de işi bitirip yağı değiştiriyorlar.

Şu videoyu izleyebilirsiniz:

Sert rodaj mı daha iyidir konusu zaten süre giden bir tartışma ... Aklıma yatmıyor değil ...

SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    4 tane motor rodajladım. Birisi pcx 125. Hiç hız göstergesine bakmadım. Motorun sesini dinleyerek amiyane tabirle uzun süre bağırtmadan yüksek hızlara da çıkarak motorların hepsinde aynı şekilde hareket ettim. Özellikle pcx rodaj en kolayı zaten pgmfi kesicili olduğundan zorlasan bile çok bozma ihtimalin yok. Bu kadar kafana takma çık yola ara ara gazla . Sesi dinle sakin git. Yokuş aşağı gazla. Rampa öncesi düzlükte gazla . Motoru rampada bayiltma yeter. Korkma bişey olmaz kardeşim.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı GezeGeze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uzun süreli bir rodaja zamanınız yoksa, yabancıların sert rodaj dedikleri, hard break-in metodunu deneyebilirsiniz. Kademeli olarak tapa gaz zorlayıp 40-50 Km'de işi bitirip yağı değiştiriyorlar.

Şu videoyu izleyebilirsiniz:
    https://www.youtube.com/watch?v=kCFAyNhRiFY

Sert rodaj mı daha iyidir konusu zaten süre giden bir tartışma ... Aklıma yatmıyor değil ...
    hiç spor yapmamış birinin üstüne 100 kg ağırlık bırakılmış gibi olmasın doktor ?

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hiç spor yapmamış birinin üstüne 100 kg ağırlık bırakılmış gibi olmasın doktor ?
    Motorlarımız yüksek hız yada ivmelenme yaptıkça güçlenmiyorsa. Yağı değiştirdikten sonra devam edilebilir.
    Bende pcx 150 kullanıyorum, Rodajı 500 km ye kadar sakin ama değişken yaptım 500 den sonra biraz daha gazlamalı ama yumuşakca. Sonraki 500 km de (1500km) normal şekilde trafik nasıl el verdiyse.
    SAZMAN bunu beğendi.

tavsiyeler ve fikirler icin cok tesekkurler. bir aksilik olmazsa yarin aliyorum.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)