En adi degil, ama profesyonel bir seye de gerek yok. Hobi zaten.
"torque wrench" almakta fayda var. Zincir ayarliyorken, yag degistiriyorken, disli degistiriyorken kullaniliyor. Bir de mavi loctite.
En adi degil, ama profesyonel bir seye de gerek yok. Hobi zaten.
"torque wrench" almakta fayda var. Zincir ayarliyorken, yag degistiriyorken, disli degistiriyorken kullaniliyor. Bir de mavi loctite.
Düşünceniz güzel , 1/2 cır cır seti alabilirsiniz ben tekzenden almıştım gayet dayanıklı 1 senedir kullanıyorum.Tamirciye vereceğim parayı malzemeye verdim. Kendime ait takım çantam olmuş oldu,A dan z ye sökebilirim motoru.Tamirciler bir sinyal için bile 1 gün bekletebiliyor,amortisör keçesi için ;birşey olmaz borunun içinde yağ var yağ boşalana kadar sür, neden yapmıyorsun keçeyi diyorum, çok uzun iş, kalabalığım, şöyle böyle diyip geçiştiriyor, bende kendi işimi kendim görmeye çalışıyorum artık.
Öncelikle düşünce güzel. Topice yazan bazı arkadaşların yorumlarından anladığım kadarıyla senin düşünceni tam olarak kavrayamamışlar. Oysaki sen detaylı yazmışsın ne yapacağını.
Ben hatırlatayım. Bu arkadaşımız BAKIM YAPACAK. Motor indirip tamir yapmayacak.
Bakım konusu da düşündüğünüz gibi eğitim gerektiren birşey değil. Eliniz yatkın olsun yeterli.
Bir yağ değiştirmek, bir balata değiştirmek, bir zincir germek çok kolay ve gerekli birşeydir. Belki inanmayacaksınız ama en zoru patlak bir lastiği onarmak ya da onunla uğraşmak. Tamirciye götürmek bile dert.
Takım taklavat konusuna gelince. Bütçen müsade ediyorsa orta halli birşey müsade etmiyorsa uygun fiyatlı setlerden alabilirsin. Hepsi de senin işini görecektir.
Piyasadaki çoğu set senin yapmak istediklerini karşılayabilecek şeyler, bir kere alıyım ömür boyu kullanıyım dersen biraz kaliteli almanı tavsiye ederim ama onun dışında 50 - 100 liralık bi sette bile motorunun her vidasını açabilecek anahtarlar mevcut.
Ben bu tarz şeyleri çok sevdiğimden zamanında bu setten almıştım eminim kaybetmezsem ilerde oğlum bile kullanacaktır.
http://www.hepsiburada.com/mannesman...p-HRDNMAN29755
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)