Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motor değiştirme

REKLAM ALANI
    TheGokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    Arkadaşlar merhaba.Başlıkta motor değiştirme yazdım ama motosiklet değiştirme değil anlatacağım şeyler. Benim 2007 model 150cc göstergesiz bir atv m var yani kaç kilometrede falan bilmiyorum.Bu atv nin motoru ileri geri boş yani otomatik.Ben şöyle bir şey düşünüyorum.Acaba bu motoru indirip yerine vitesli bir motosiklet motoru takılabilir mi ? Yani 150cc lik 4 veya 5 vites bir motor takılabilir mi ? Hiç araştırma yapmadım çünkü neyi araştıracağımı bilmiyorum Böyle bir şey mümkün müdür ? Ne kadar masraflı olur ? Böyle bir şey düşünmemdeki amaç artık motor ömrünü doldurmuş gibi geliyor son gaz giderken bir gidiyim bir gitmeyim diye düşünüyor sanki.İlk geldiğinde rodaj falan da yapılmamıştı. ilk geldiği gibi son gaz basmıştık Küçüktük o zamanlar bilmiyorduk rodaj ne

Her neyse arkadaşlar böyle bir şey mümkün müdür? Yardımcı olursanız sevinirim

@Mengu16
    @SerkanADH13

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------

Yardımcı olabilecek yokmu

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:30 ----------

Bu konu hakkında bilgisi olan yok mu ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Café Racer
    Mümkündür, aydınlatalım lütfen arkadaşı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Her şey mümkün ama attığın taş ürküttüğün kurbağaya değecek mi? Elindeki motoru yenilemek hem kolay hem az masraflı olur.
    matrax33 ve HEROCAN35 bunu beğendiler.

matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    ona yeni vitesli motor takmak bi sürü iş. çok detaylı işçilik ustalık gerektiriyor.

onun yerine sana çözüm önereyim. elindeki atv de muhtemelen 150 cc lik scooter motorlarıyla aynı motor var.

yeni kavrama balataları, kayış, silindir piston, subap kontrol ve ayarları yaptırırsan yeni aldığın zamanki gücüne kuvvetine ulaşır.

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motor değiştiğinde atvnin değeri düşer(çenç) geri vites olmaz bulduhun motorda masraf isteyecehinden baya pahalıya çıkar sana
    En güzeli mondialden veya motoran gibi firmadan orjinal yedekparca kullanarak motoru yenilemen
    Motosiklet tamircisinin rafında duran parcayı almamaya gayret et cünkü 3 sınıf adi parcadır en cok karı kim veriyorsa ondan alıp satar seni düşünmez

Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    Cevaplar için teşekkür ederim.
    Şimdi matrax33 ün dediği gibi atv de 150 lik scotter motoru var.Ben buna reftiye mi yaptırmalıyım yoksa motoru söküp sadece parça mı yeniletmeliyim yenilenecek parça varsa ?
    Bide ek olarak şuanda motor son gaz giderken max hız 49 da kalıyor biraz daha öyle gidersem piston falan elime verecek gibi geliyor
    Parça falan yenileyince bu sorunlar ortadan kalkar mı ?

Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Alıntı TheGokay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cevaplar için teşekkür ederim.
    Şimdi matrax33 ün dediği gibi atv de 150 lik scotter motoru var.Ben buna reftiye mi yaptırmalıyım yoksa motoru söküp sadece parça mı yeniletmeliyim yenilenecek parça varsa ?
    Bide ek olarak şuanda motor son gaz giderken max hız 49 da kalıyor biraz daha öyle gidersem piston falan elime verecek gibi geliyor
    Parça falan yenileyince bu sorunlar ortadan kalkar mı ?
    yenileyeceğin parçaları sayayım.

kavrama balataları.
    kayış
    piston silindir.
    duruma göre subaplar.
    bunları yaparsan motor yenilenmiş olacak.
    tinerci bunu beğendi.

Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    Alıntı matrax33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yenileyeceğin parçaları sayayım.

kavrama balataları.
    kayış
    piston silindir.
    duruma göre subaplar.
    bunları yaparsan motor yenilenmiş olacak.
    Kavrama balatalarıyla alakalı bir şey bulamadım atv nin yedek parça sitesinde.
    Bide silindir komple mi değişecek ?
    https://satis.kuralkan.com.tr/ypproduct.aspx Değiştireceğim şeyleri bu siteden Kanuni>ATV150OFF adımlarını izleyerek bana söyleyebilir misiniz acaba ona göre fiyat çıkartıcağım da

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Gy6 scooter parçaları alacaksın. Kanuni olması şart değil. Ön kavrama komple, arka kavrama balatası, aktarma kayışı, silindir-piston seti degistirirsen işçilik hariç en fazla 150 tl. Motor açılmışken subapların durumuna da bakılır. İki tane subap değiştirsen 20 tl. Bunları değiştirecek usta da max.200 tl işçilik alır. Toplam maliyet 500 tl tutmaz.

Motosikleti
    ktm 400 sxc
    verdiğin siteye göre isimlerini kodlarını yazayım.

1-debriyaj komple YMM003L03L95033
    2-TRİGER KAYIŞI 743 20 30 YMM003T16U28001
    3-silindir YMM013A97A97024
    4-SİLİNDİR CONTASI ÜST YMM013A99A99U33
    5-piston YMM008A70A70030
    6-egzantirik zinciri YMM004A49A49016
    7-emme subap YMM014B20B20022
    8-eksoz subap YMM014B21B21015
    9-subap yağ lastiği 2 adet YMM014B18B18014
    10- ilk haraket aksamı komple YMM148V34Z58001
    11-piston segman seti YMM008A71A71030(bunu piston silindirle neden set satmazlar anlamadım)

parça listesi yüzeysel olarak bu. ama bu parçaların bazısı değişmemeside gerekebilir bunlardan hariç başka değişmesi gereken parçada olabilir. ustanın motoru açıp karar vermesi gerek.

Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    Şimdi ebay den tinerci nin dediği motorun komple sıfırına baktım 300-350 dolar gibi bir şey. Ebay den onun yerine komple vitesli atv motoru alsam olmaz mı acaba ? 200-250 cclik olanlardan ?

Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Şimdi ebay den tinerci nin dediği motorun komple sıfırına baktım 300-350 dolar gibi bir şey. Ebay den onun yerine komple vitesli atv motoru alsam olmaz mı acaba ? 200-250 cclik olanlardan ?
    motor bağlantıları aktarma sistemi senin motoruna uygunsa alabilirsin. değilse o 300 350 doları bide ustaya verip uydurtman gerekecek.

Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    motor bağlantıları aktarma sistemi senin motoruna uygunsa alabilirsin. değilse o 300 350 doları bide ustaya verip uydurtman gerekecek.
    Ebay de bunları buldum.

http://www.ebay.com/itm/Scooter-150c...9WhXME&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/Scooter-150c...-/161053251976

http://www.ebay.com/itm/Scooter-GY6-...-/161339605738

Bunlardan birini alsam söylediğiniz şeyleri içeriyor mu acaba ? Yenileme kiti olarak geçiyor. Söylediğiniz şeylerden yoksa içinde ek olarak onları da alıp ekleyebilirim. Daha ucuza ve kolay oluyor.

Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Ebay de bunları buldum.

http://www.ebay.com/itm/Scooter-150c...9WhXME&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/Scooter-150c...-/161053251976

http://www.ebay.com/itm/Scooter-GY6-...-/161339605738

Bunlardan birini alsam söylediğiniz şeyleri içeriyor mu acaba ? Yenileme kiti olarak geçiyor. Söylediğiniz şeylerden yoksa içinde ek olarak onları da alıp ekleyebilirim. Daha ucuza ve kolay oluyor.
    hayır bu parçaların hepsi gerekmiyor sana.

yukarıya parça kodlarıyla birlikte listeyi yazdım. muadili olan parçaları tek tek daha ucuza bulabilirsen al. ama zaten işçilik dahil 500 600 liraya patlayacak sana hiç bu sipariş olaylarına girişme götür ver yapsın ustan. belki motorun silindiri pistonu falan iyidir sadece kavrama balatarı değiştirsen düzelecektir. kendi kafana göre yaptığın işten her zaman zararlı çıkarsın.
    tinerci bunu beğendi.

Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    hayır bu parçaların hepsi gerekmiyor sana.

yukarıya parça kodlarıyla birlikte listeyi yazdım. muadili olan parçaları tek tek daha ucuza bulabilirsen al. ama zaten işçilik dahil 500 600 liraya patlayacak sana hiç bu sipariş olaylarına girişme götür ver yapsın ustan. belki motorun silindiri pistonu falan iyidir sadece kavrama balatarı değiştirsen düzelecektir. kendi kafana göre yaptığın işten her zaman zararlı çıkarsın.
    Verdiğim sitedeki her şey normalden daha pahalı.Verdiğim sitede komple debriyaj 229 tl ilk hareket aksamı 147 tl. silindir 142 tl (pistonsuz subapsız şekilde ) Ama ebay de silindir piston ve subaplar max 170 tl. İlk hareket aksamı max 100 tl. Debriyaj komple max 130

Kısaca böyle bariz farklar varken daha ucuza alıp içindede gerekmeyen parçalar + olarak yenilenmiş olmaz mı ? Benim düşüncem bu yönde ama gidip motoru açtırıp baktırıp sonra ona göre parça almak da mantıklı olabilir.Zaten ilk önce motora baktırcam sonra silindir gerekiyorsa attığım linktekini alırım.

Not:Abimin araba motoruyla ilgili baya bi yakın tanıdığı var.Yani işçilik vermeden de değiştirebilirim parçaları.

Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Verdiğim sitedeki her şey normalden daha pahalı.Verdiğim sitede komple debriyaj 229 tl ilk hareket aksamı 147 tl. silindir 142 tl (pistonsuz subapsız şekilde ) Ama ebay de silindir piston ve subaplar max 170 tl. İlk hareket aksamı max 100 tl. Debriyaj komple max 130

Kısaca böyle bariz farklar varken daha ucuza alıp içindede gerekmeyen parçalar + olarak yenilenmiş olmaz mı ? Benim düşüncem bu yönde ama gidip motoru açtırıp baktırıp sonra ona göre parça almak da mantıklı olabilir.Zaten ilk önce motora baktırcam sonra silindir gerekiyorsa attığım linktekini alırım.

Not:Abimin araba motoruyla ilgili baya bi yakın tanıdığı var.Yani işçilik vermeden de değiştirebilirim parçaları.
    fiyatlara bakmadım. gerekebilecek parçaların listesini verdim hangisi kesene uygunsa tercih edebilirsin.

Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    fiyatlara bakmadım. gerekebilecek parçaların listesini verdim hangisi kesene uygunsa tercih edebilirsin.
    Verdiğim ebay linklerinden silindir falan gerekecekse hangisini almam daha uygun olur ? Bide onların yanına ek olarak racing cdi gibi şeyler motorun gücüne az da olsa katkı sağlar mı ?
    Örnek: http://www.ebay.com/itm/Performance-...BVlP58&vxp=mtr

Açıklamasında 5-10 mil kazandırabilir yazıyor ama ne kadar doğrudur.

Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    tinerci bunu beğendi.

Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Verdiğim ebay linklerinden silindir falan gerekecekse hangisini almam daha uygun olur ? Bide onların yanına ek olarak racing cdi gibi şeyler motorun gücüne az da olsa katkı sağlar mı ?
    Örnek: http://www.ebay.com/itm/Performance-...BVlP58&vxp=mtr

Açıklamasında 5-10 mil kazandırabilir yazıyor ama ne kadar doğrudur.
    bu cdi senin motoruna uymaz 50 cc honda için

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)