Merrhaba arjadaşlar bugün durduktan sonra ayağım çukura girdi dengeyi sağlayamadım ve sağ tarafı bayıraşşağı gelecek şekilde devirdim ardıktan depo kapağı kapalı olmasına rapmen benzin sızdı kapaktan.Normal midir?
Merrhaba arjadaşlar bugün durduktan sonra ayağım çukura girdi dengeyi sağlayamadım ve sağ tarafı bayıraşşağı gelecek şekilde devirdim ardıktan depo kapağı kapalı olmasına rapmen benzin sızdı kapaktan.Normal midir?
İlk devrildiğinde sızma yapması normal olmalı bende aynısını yaşamıştım.
Hava almak zorunda depo, su bidonu gibi sıkı sıkı kapalı olmaz yani. Akması normal, ya depo havalandırmasından ya da tahliyeden akar benzin.
Tamamdir teşekkürler
Tahliyeden akması normal, depo kapağından akması anormal. Böyle olursa bir gün dışarı güneşe bırak deponun yarısı uçar gider
Karar verin :D
KARAR: DANNN (karar anı efekti): normal, bekleme yapma ticari...
ben de benzer şekilde cbr 250yi devirdim depo full idi sadece tahliyeden benzin aktı. depo kapağından akmadı.
Kapagin kendine gore bi sistemi var galiba, benzini gidince hava giriyor yoksa benzin gitmez hiç mi fizik bilmiyosunz abiler ,canlar alın elinize kapağı altina bakin, contanin altinda delikler var contanin üstünde de yayli yerin delikleri , yani hem deponun içinde hem de dişinda hava delikleri kaliyor
Fizik biliyoruz tabi... Senin biraz geniş çaplı düşünmen lazım, depoya on tane delik delmenin alemi yok. Şimdiye kadar farklı farklı motosikletlere bindim, inceledim. Çinlisinden, bavyeralısına kadar. Kullandıklarımda depo kapağında delik dikkatimi çekmedi hiç, muhakkak çekerdi benzin konusunda hassasım biraz... Birkaç kere havaya uçma tecrübem oldu motosikletten bağımsız olaylarda. Yine de belki dikkatimi çekmemiştir ama depo kapağında delik bana çok saçma geldi, tahliye hortumundan hallediyordur bu işi diye düşünerek yazdım.
Sen böyle yazınca bi araştırayım dedim, karara bağlayamamışlar hiç bir yerde.. Evet bazı arkadaşların motosikletlerinin depo kapağında delik varmış ama delik olmayan da var. Kesin bir dille açıklama yok yani. Depo kapağındaki delikte muhakkak bir filtreleme sistemi vardır ama hadi sünger olsun tozu filtrelesin dışarıdan toz toprak girmesin de yağmurda çamurda depo kapağından su girer oradan buharlaşan benzin mazallah motor üstünde sigara yakarken falan adamı havaya uçurur yarım metreden parlıyor benzin dediğin. Çok saçma yani akla mantığa sığdıramadım durumu. Devirdiğim motosikletlerde de tahliyeden yakıt geldi.
Sayın abicim,nerden hava girecek bu depoya , telefondan giriyorum,foto çekip atıcam 2 tane depo kapagim var,kapagin üstünde değil delik ,içinde , ikisinde de var ,motorun var mi ? Varsa bi incele lütfen
Tamam abi,benim bilmedigim birşey var muhtemelen,sağol ugrastigin için
Bugün traktöre(2015 NH) baktım,depodan 2 tane hortum cikiyor şeffaf birinde mazot diğerinde hava var , depo kapaginda delik olmayabilirmis ama tahliye diye biseyde yok,muhtemelen giden mazot oraninda hava alabilecek depo kapagi abes olur diye hortumla hava veriliyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)