Osman Gazi köprüsü ve motosiklet ücreti
Reklamlar
-
08 Temmuz 2016, 13:36
Girerken gişe full bariyerle kapalı. Gişeden bilet alıyorsunuz. Sonra bariyer açılıyor. Ödeme noktasına gelindiğinde yine tam kapalı bariyer var. Bileti gişedeki adama veriyorsunuz, hgs veya ogs'ye göre adam plakadan ücreti düşüp bariyeri kaldırıyor. Hiçbiri yoksa da nakit alıyor.
Istemeyen oradan geçmez ama her durumda istenenden az araç geçerse üstü bizim cepten-vergilerden ödeniyor.
Reklamlar
-
08 Temmuz 2016, 13:43
Deli Dumrul, işi deliliğe vurunca o civarda kavga etmediği kimse kalmamış. Artık bunun huyunu suyunu bilenler yolunu yolağını değiştirmeye başlamış. Gün gelmiş, Deli Dumrul, bir bahaneyle kavga edecek kimse bulamaz olmuş. Bunun üzerine, “Gideyim, altı yol ağzına, kuru çay üstüne bir köprü yaptırayım. Kimse kuru çay üstündeki köprüden geçmez. Ben de bunu kavga sebebi sayar, geleni geçeni alt ederim. Yiğitliğim, bahadırlığım Rum’a, Şam’a kadar yürür.” demiş. Göç yolu üstündeki kuru bir çaya Sırat Köprü’sü gibi bir köprü yaptırmış. Geçenden otuz üç akçe, geçmeyenden döve döve kırk akçe alır olmuş.
Afedersiniz ama halkta para var öderler.Geçenden 33 Amerikan doları , geçmeyenden 40 Amerikan doları , gariban esnafa da halk laf eder fiyatlar neden dolarla diye devlet böyle yaparsa.
-
08 Temmuz 2016, 13:45
Ne demiş dönemin ulaştırma bakanı, şimdinin düşük profilli başbakanı, ünlü düşünür Sn. Binali Yıldırım.
köprüyü pahalı bulan geçmesin
-
08 Temmuz 2016, 13:48
sanausbe adlı üyeden alıntı
Girerken gişe full bariyerle kapalı. Gişeden bilet alıyorsunuz. Sonra bariyer açılıyor. Ödeme noktasına gelindiğinde yine tam kapalı bariyer var. Bileti gişedeki adama veriyorsunuz, hgs veya ogs'ye göre adam plakadan ücreti düşüp bariyeri kaldırıyor. Hiçbiri yoksa da nakit alıyor.
Istemeyen oradan geçmez ama her durumda istenenden az araç geçerse üstü bizim cepten-vergilerden ödeniyor.
köprüye girişteki trafiğin sebebi belli oldu şimdi.
-
08 Temmuz 2016, 13:50
Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar, olayı sadece motosiklet veya hususi araçlarınız açısından düşünmeyin. burada köprü kime hizmet ediyor, iyi mi oldu kötü mü oldu, değil.
bu işin bir de ticari boyutu var, yani ticaret le uğraşanlar, özellikle lojistik işi yapanlar kısmı var ki, köprü en çok onlara yaradı. bir motosiklet için çok lüx olabilir o paraya köprüyü geçmek, ama bir tırı düşünün mesela, körfezdeki trafik, yoldaki yakıt ve zaman. mesela benim patronum o köprü 90 değil 190 olsa kendi aracıyla bile köprüyü tercih eder, çünki adam çoğu zaman 3 öğün yemeğini bile havaalanlarında yiyor.
Cok güzel dedin hocamda köprüyü halka yaptık diye bagiriniyorlar. Is adamlarina yaptik demiyorki günde xbin ad o kopruden gececek adette yogun isadami varmi memlekette. Veya tır vb.
-
08 Temmuz 2016, 13:59
Jemand adlı üyeden alıntı
köprüye girişteki trafiğin sebebi belli oldu şimdi.
Şu anda bedava değil mi? Trafiğin sebebi köprü üstünde hatıra fotoğrafı çektirmeye gidenlermiş...
-
08 Temmuz 2016, 14:17
sanausbe adlı üyeden alıntı
Şu anda bedava değil mi? Trafiğin sebebi köprü üstünde hatıra fotoğrafı çektirmeye gidenlermiş...
alıntıladığım arkadaşın bu şekilde betimleyebilmesi için işleyişi görmüş olması gerekir diye düşünüyorum.
-
08 Temmuz 2016, 15:16
mchi adlı üyeden alıntı
Cok güzel dedin hocamda köprüyü halka yaptık diye bagiriniyorlar. Is adamlarina yaptik demiyorki günde xbin ad o kopruden gececek adette yogun isadami varmi memlekette. Veya tır vb.
hocam ben işin kime yapıldı kısmında değilim, hani o paralara geçmem diyenlere istinaden dedim, ben olsam motorla ben de geçmem, ama araçla bir şehir merkezinde 1-2 , 1-2 ilerlemektense veririm parayı geçerim.
-
08 Temmuz 2016, 16:24
Şahsi Fikrim : Köprü çok iyi düşünülmüş başarılmış fakat Çok Çok pahalı. o yoğunluk bedava olmasından kaynaklanıyor . Eski başbakanımızın dediği gibi "Bi daa da (köprüye) davosa gelmem
-
08 Temmuz 2016, 17:45
fedos adlı üyeden alıntı
Şahsi Fikrim : Köprü çok iyi düşünülmüş başarılmış fakat Çok Çok pahalı. o yoğunluk bedava olmasından kaynaklanıyor .
Eski başbakanımızın dediği gibi "Bi daa da (köprüye) davosa gelmem
http://i.hizliresim.com/L3XklZ.jpg
Yani buradan anlıyoruz ki başınız sıkıştığında tıpış tıpış köprüyü kullanacaksınız
Motosikletli Kaplumbağa...
-
08 Temmuz 2016, 18:37
-
08 Temmuz 2016, 19:21
motora feribot 13tl gidiş dönüş alırsan 20 tl. Köprüden motor geçmez. Böyle halka hizmet olmaz. Bildiğin para kazanmak için açılmış köprü 90tl nedir.
https://www.youtube.com/channel/UCG8V2OFsRDyxuCrAklq8aBg
-
08 Temmuz 2016, 19:45
motorların en az yarısı beleş geçecek bari diğer yarisindan kazanalım diyerek 30 liralık motosiklet geçişini 60 yapmışlar :D
-
08 Temmuz 2016, 20:06
Duyduğum kadarıyla bu köprüde geçmek için alt sınır varmış eğer o gün köprüden geçen araç sayısı alt sınırdan az ise ücret vatandaştan alınacakmış
-
08 Temmuz 2016, 20:35
Şenol bey'in analizleri muhtemelen doğru çıkar çünkü bu zihniyetin ileri görüşlülüğü (basireti) oldukça iyi mesela daha bugün gazetelerde Veysel Eroğlu'nun oğlu ile ilgili haberler vardı biz olsak o arsayı almayız adam alıyor ve ne kadar ileri görüşlü olduğu ortaya çıkıyor.
Bize göre 250mt2 vapılaşma bu kafaya göre ballı kaymak.O nedenle kesin haklıdır.Mesela para oldumu bu adamlar şapkadan tavşan çıkarır , şeytana külahını ters giydirir.
Köprüde iyidir geçenden 33 akçe ,geçmeyenden 40 akçe alsınlar bence olumlu.
http://t24.com.tr/haber/camlicadaki-...karildi,348959
Küçük Çamlıca’da 3.derece SİT alanında bulunan ve 250 metrekare yapılaşma izni olan arazinin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun oğlu Mehmet Eroğlu’nun ortaklarına geçince 15 bin metrekare inşaat hakkına sahip olduğu öne sürüldü. Doğal SİT alanı olması nedeniyle plan tadilatının önce Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onayına sunulması gerekirken proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda plan tadilatı yapıldıktan kurula gönderildiği iddia edildi.
Cumhuriyet'te Miyase İlknur imzasıyla yayımlanan haber şöyle:
Küçükçamlıca’daki Subaşı Camii’nin arkasında uzanan ve içinde anıt ağaçların da bulunduğu araziye 250 metrekareyi geçmemek ve iki katlı demonte turistik tesis yapma koşuluyla verilen imar izni, arazi Panaroma İnşaat’a geçtikten sonra plan tadiliyle 5 katlı 7 blok ve 1000 metrekarelik sosyal tesis yapacak şekilde genişletildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan plan tadilatı ile inşaat hakkı 250 metrekareden yaklaşık 15 bin metrekareye çıkarılmış oldu. Kot farkından dolayı ortaya çıkacak bodrum katlar da dahil edildiğinde yapılaşma 35-40 bin metrekareye çıkıyor.
senol2985 adlı üyeden alıntı
sen merak etme kendinide üzme o köprüden beklenenden fazla isan geçecek devlet fark verseki (olmayacak) 650 milyon dolar kafadan tasarruf olacak 40 bin araç haydi haydi geçer izmir otoyoluda açılsın fazlası olur azı olmaz hesap yaparken böyle yapın
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:46 ----------
yine düşünme den muhalefet olsun diye yazılan yorum bayram yogunlugu gündüz ve tırların kamyonların olmadıgı ve izmir otoyolunun açılmadıgı dönem kışın olsun yazın olsun 40 bin den fazla fazla araç geçer ha senin onursuzlar marmaray açılırken " binmeyin duvarlarda çatlaklar var" diyen kişiliksizler yada otoyollar yapılırken paralımı our diye akılsızlar neyse fazla sövdürme git çöplügünde eşelen
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:21 ----------
bursagsli adlı üyeden alıntı
Duyduğum kadarıyla bu köprüde geçmek için alt sınır varmış eğer o gün köprüden geçen araç sayısı alt sınırdan az ise ücret vatandaştan alınacakmış
İnanma kardeşim bunlar hep dış mihrakların oyunu , bizi kıskandıkları için , hiç hükümetimiz böyle birşeye izin verir mi ? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yandaşlara yedirir mi ?
-
08 Temmuz 2016, 20:44
mgora adlı üyeden alıntı
Şenol bey'in analizleri muhtemelen doğru çıkar çünkü bu zihniyetin ileri görüşlülüğü (basireti) oldukça iyi mesela daha bugün gazetelerde Veysel Eroğlu'nun oğlu ile ilgili haberler vardı biz olsak o arsayı almayız adam alıyor ve ne kadar ileri görüşlü olduğu ortaya çıkıyor.
Bize göre 250mt2 vapılaşma bu kafaya göre ballı kaymak.O nedenle kesin haklıdır.Mesela para oldumu bu adamlar şapkadan tavşan çıkarır , şeytana külahını ters giydirir.
Köprüde iyidir geçenden 33 akçe ,geçmeyenden 40 akçe alsınlar bence olumlu.
http://t24.com.tr/haber/camlicadaki-...karildi,348959
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:21 ----------
İnanma kardeşim bunlar hep dış mihrakların oyunu , bizi kıskandıkları için
, hiç hükümetimiz böyle birşeye izin verir mi ? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yandaşlara yedirir mi ?
yavrum bak bende sana bi haber gösterim http://www.haber7.com/siyaset/haber/...aciyla-tatilde
öle ordan burdan buldugun haberlerle onu bunun yorumalrına beğenenerek komiklik yapmaya çalışma
-
08 Temmuz 2016, 20:55
Ooo yolsuzluk yakalamışsınız , bu ülkede yolsuzluk yapan her zaman cezasını çekmeli kim olursa olsun(buna gerek yok chp şişli eski dönemlere bakılsa neler neler bulunur ki bizzat chp'nin raporu vardı).Ben bunu söyleyebiliyorum sen 17-25 aralıkta dökülen pisliklerle ve çevremizde gördüklerimizle ilgili ne diyebiliyorsun ?
Bu ara bu konuyu okuyorum cidden okumasam daha iyi.
http://www.kitapyurdu.com/kitap/17-a...si/361268.html
-
08 Temmuz 2016, 21:00
Ülkeyi, eline geçirdiği güç sayesinde her kim çıkarı için kullanıyorsa, çalıp çırpıyorsa vs. Allah belasını versin. Bunu yapan kim olursa olsun, o kişi-lerin göz göre göre hırsızlığını ahlaksızlığını vs. görmezden gelen ve onu korumaya çalışıp öven şrfszin Allah bin belasını versin.
-
08 Temmuz 2016, 21:16
mgora adlı üyeden alıntı
Ooo yolsuzluk yakalamışsınız , bu ülkede yolsuzluk yapan her zaman cezasını çekmeli kim olursa olsun(buna gerek yok chp şişli eski dönemlere bakılsa neler neler bulunur ki bizzat chp'nin raporu vardı).Ben bunu söyleyebiliyorum sen 17-25 aralıkta dökülen pisliklerle ve çevremizde gördüklerimizle ilgili ne diyebiliyorsun ?
Bu ara bu konuyu okuyorum cidden okumasam daha iyi.
http://www.kitapyurdu.com/kitap/17-a...si/361268.html
ben seni gibi başkalarının agzından veya kıçından konuşmam dünyayada bakmam yazmam 17-25 aralıgı yapanlar nerede kimlerin kuçagında onalara bakacaksın bakma yetenegin zekan yoksa susacaksın maşallah 2 gram akılla bişeyler yazıyorsun
-
08 Temmuz 2016, 21:27
ben seni gibi başkalarının agzından veya kıçından konuşmam dünyayada bakmam yazmam 17-25 aralıgı yapanlar nerede kimlerin kuçagında onalara bakacaksın bakma yetenegin zekan yoksa susacaksın maşallah 2 gram akılla bişeyler yazıyorsun
Sözün bitti değil mi ? Kitaba biraz baksan ne neymiş görürsün ama olmaz hırsızların sözleri ile darbe,komplo deyip işin içinden çıkmak , hakaretler savurmak daha kolay.
O polisler bugün silivri'de nasıl vicdanınız alıyor aklım almıyor.
https://youtu.be/qxg8Wvod4IY
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)