dıscovery 125 st yağ tıpası nerede boşaltmak için? kaç litre alıyor? rodajdan sonra hemen değiştirilmesi gerekir mi ?
dıscovery 125 st yağ tıpası nerede boşaltmak için? kaç litre alıyor? rodajdan sonra hemen değiştirilmesi gerekir mi ?
Her saatin sonunda fark edersin zamanı durduramadığını Her saatin sonunda fark etsende durduramazsın zamanı
motorsikletin şasesine bağlı motor var. heh onun altına eğil 17 tutan bi civata olacak onu sökeceksin.
Ooof offf. On karakter
Belki motoru ikinci el aldı kullanma kılavuzunu vermedi satıcı. Geldi buraya sordu belki yardım eden olur diye. Bu forum eskiden böyle değildi. 2-3 beğeni alıcaksınız diye çok bilmişlik yapmayın.
satıcı vermediyse bile "Elinizde yoksa google'a yazıp pdf'ini bulabilirsiniz" yazmış
Bence asıl sizin bu müdahaleniz çok gereksizdi. Konuyu saptırmaya yarayacak bir müdahaleydi ve bakın, saptı işte.
İster diş fırçası, ister motosiklet olsun, her teknoloji ürününü alan, mutlaka kullanma kılavuzunu almalı, okumalı, anlamalı ve uygulamalı. Uyarıyı yapan arkadaş son derece haklı ve soru sahibini doğru şekilde yönlendiriyor.
Herkes mutlaka öyle değil, ama "ben kılavuz mılavuz okuyamam, kaşıntı yapıyor" tarzı yaklaşımın giderek arttığını görmek üzüyor insanı. Üstüne bir de sizin yaptığınız gibi müdahaleler tüy dikiyor. Okumayan, araştırmayan, öğrenmeyen, kendisine söylenenden başkasını bilmeyen ve bilgiye ulaşma yöntemlerinden haberi olmayan insanlar değiliz bazılarımız, ve daima "oku" tavsiyesinde bulunuruz.
Soru sahibinin "rodajdan sonra" sözü, motorun ikinci el olmadığı izlenimi uyandırıyor. Satıcının kılavuz vermeme diye bir seçeneği yok, yasa gereği. Herkes tüketici haklarından bahsetmeye bir an ara verip "tüketici sorumlulukları"nı da düşünmeli bence. Hakkının peşinde koşmak, bu sorumlulukların başında gelmez mi? Kaldı ki, son derece basit bir arama, bu kılavuza ulaşmak için yeterli. Buyurun: http://www.bajaj.com.tr/media/5245/r...4%B1lavuzu.pdf
Ne yazık ki Bajaj, bu kılavuzda bahsettiği "akıtma tapası"nın yerini herhangi bir şekilde göstermemiş. Bu da bir kalite göstergesi olabilir. Ama daha önemlisi, eğer bu arkadaşımız kullanma kılavuzunu okumuş olsaydı, garanti süresi içinde yağ değişim dahil her işlemin yetkili serviste yaptırılmaması durumunda garantinin geçersiz kalacağını öğrenir ve yağ değiştirmeye kalkışmazdı belki de...
Yazdıklarımın hepsi size yönelik değil, bir kısmı bu fırsatı bir eğitim çalışmasına çevirme isteğinden kaynaklanıyor. Okuyan okur, beğenen beğenir, beğenmeyen eleştirir. Ama lütfen kabalaşmadan (bu forum eskiden bu kadar kaba ve tahammülsüz değildi, tıpkı insanlarımız gibi)!
Forumların amacı nedir? Bilgi alışverişi yapmak. Adam gelmiş bir soru sormuş bakmadı kılavuza inat etti bakmadı buraya sordu. Yardımcı olabilicek bir mesajın varsa yazarsın yoksa yazmazsın prim hareketlerine gerek yok. Neyse uzatmayacağım forumun niye düşüşte olduğu belli zaten. İyi bayramlar.
Aslında biraz uzatmakta fayda var, yoksa asıl sizin gibi düşünüp davrananlar kimin ne yazacağı konusunda asesbaşı gibi davranarak terör yaratıyor.
Saati soran herkese saati söylemektense "kolunda saat var, neden bakmıyorsun" demek, yapılabilecek yardımların en büyüğüdür. Balık vermektense balık tutmayı öğretmek deyimini bilmiyorsunuz galiba. İnternette var, bulup okuyabilirsiniz (bakın ben size yine yardımcı oldum).
Forumun düşüşte olmasının (bakın işte burası doğru) en önemli nedeni, herkesin her konuda her soruyu sormasıdır bence. Bu kadar liberal olmamak gerek. Burayı kreşe çevirmemek gerek. Kreş düzeyindeki insanlara öğrenmeyi öğretmek gerek. Soru sormadan önce biraz araştırma yapmayı öğretmek gerek. Bütün hayatlarını başkalarına bağımlı olarak geçirmemeyi öğretmek gerek. Ama acaba ben boşa mı konuşuyorum?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)