Motoran Crazy 125 İncelemesi(Resimli)
Reklamlar
-
Geçen ay aldığım crazy 125'in inceleme yazısını hazırlamak istedim çünkü gerek forumda gerekse internette diğer modellere göre daha az bilgiye sahip.1 ayda 1150 km oldu.Bilmiyorum belki de inceleme yazısı için daha erkendir.Fakat km arttıkça + ve - yönlerini hiç çekinmeden eklerim.Önce teknik özeelliklerini yazalım sonra kendi görüşlerimi aktarayım.
TEKNİK ÖZELLİKLER
MOTOR TİPİ
Tek Silindirli, 4 Zamanlı
SİLİNDİR HACMİ
124 cc
ATEŞLEME
Elektronik CDI
ÇALIŞTIRMA
Elektronik / Ayaktan Marşlı
SOĞUTMA
Hava Soğutmalı
MAX GÜÇ
9500 d/d, 8 kW, 10.7 hp
MAX HIZ
90 km/h
VİTES
5 vites / manuel
BOYUTLAR
1770x790x1000
AĞIRLIK
108 kg
YAKIT DEPOSU
12.5 Lt ± 0,5 Lt.
FRENLER
Ön: Disk / Arka: Kampana
LASTİK ÖLÇÜLERİ
Ön: 120/70-12/ Arka: 120/70-12
AKÜ
12 V /6 Ah
RENK
Mat Siyah, Mat Yeşil
Motor bloğundan bahsetmek gerekirse;
MAX GÜÇ
9500 d/d, 8 kW, 10.7 hp
Titreşim var.6500 devirden sonra hissedilmeye başlıyor.Devir arttıkça titreşimde artıyor.Gidon da değilde ayak peglerinde hissediliyor(Özellikle sağ ayak peg'inde)
Motor yokuşlarda bayılmıyor.Kilosu hafif olduğu için-105 kilo-ivmelenmesi gayet iyi.Son hız olarak 120 km gördüm.
Yakıt çok az yakıyor.2 LİTRE/100KM şehir içi kullanım.
Ayrıca motorda ayak marşı da var.
Gösterge panelinde; devir,vites,benzin göstergesi mevcut.
Sağ gidonda yer alan kumanda panelinde;
-Switch stop butonu
-Park lambası
-Marş butonu yer alıyor.
Sol gidonda yer alan kumanda panelinde;
-Uzun kısa far butonu
-Sinyal butonu
-Korna
-Selektör butonu mevcut
Far demişken,farlar aküden değil motordan besleniyor ve marşa bastığınız anda kendiliğinden açılıyor.
Gaz açtıkta far aydınlatma kuvveti de artıyor.Gece sürüşü için şehir içinde yeterli.
Ancak çok karanlık yerlerde yetersiz kalır.
Vites geçişleri rahat ve sorunsuz.Frenler;ön fren disk ve çok iyi tutuyor.
Arka fren kampana ve yetersiz.
Lastikler kenda marka.Boyut olarak küçük olduğundan ilk başlarda baya tereddüt etmiştim ancak
enden geniş oldukları için-ön ve arka tekerin boyutu aynı- yol tutuşları güzel.Yani alır almaz
lastikleri değiştirme zahmetine bence girmenize gerek yok.
Selesi biraz daha yumuşak olsaymış daha iyi olurmuş.
Süspansiyonlar çok vasat.İzmirin her tarafı yamalı,takur tukur asfaltında sürüş kalitesini baya bi düşürüyor.
Motorun + ve - yönlerine değinecek olursak.
+ YÖNLERİ
Çok dikkat çekmesi
Fiyatının uygun olması.(4.000 TL)
Hafif olması,trafikte aralardan vesaire çok rahat ve atik bir şekilde geçebilmesi.
Boya kalitesi'nin gayet tatminkar olması.
Az yakması.
Vites geçişlerinin çok rahat şakır şakır geçmesi(bazı istisnai durumalar hariç)
Kullanım kolaylığı.
Ön frenin çok iyi tutması.
-Yönleri
Titreşim olması.
Pek eksi sayılmasa da aküsünün sulu akü olması ve zayıf oluşu.Ben aküyü 60 TL'ye kuru aküyle değiştirdim ileride sorun yaşamamak için.
Arka frenin kampana oluşu ve yetersiz kalışı.
Boyut olarak küçük olmasından dolayı artçılı sürüşe çok elverişli olmaması.
Süspansiyonların kötü olması.
Bence bu fiyata alınabilecek çok iyi bir motor.İyiki de almışım diyebilirim ve tavsiyede ederim.
Ayryca belirtmek isterim.İlk motorum ve ilk inceleme yazım eminim eksik ve yanlışlar vardır.
Onları da görmeyiverin
Bir kaç tane de fotoğraf koyalım
Reklamlar
-
lastikleri beğendim enli olmasını.
tek teker performansı nasıl ? debriyaj tokatlayınca tekere geliyor mu ?
-
matrax33 adlı üyeden alıntı
lastikleri beğendim enli olmasını.
tek teker performansı nasıl ? debriyaj tokatlayınca tekere geliyor mu ?
Daha tek teker denemesi yapmadım ama yapısı itibariyle tekere kolay gelir heralde bilmiyorum.
-
Tip olarak çok beğendiğim bir motor. Bence başlangıç olarak veya ekonomik amaçlarla alınabilecek bir motor. Depoyu doldur ve unutana kadar gez. Hafif, gücü yeterli daha ne olsun. İnternette bir kaç yorum okumuştum parçalar ile alakalı ufak tefek sorunlar ancak parça ucuz ve işçilik kolay olacağı için aşılabilecek durumlar bunlar.
-
Green Arrow adlı üyeden alıntı
Tip olarak çok beğendiğim bir motor. Bence başlangıç olarak veya ekonomik amaçlarla alınabilecek bir motor. Depoyu doldur ve unutana kadar gez. Hafif, gücü yeterli daha ne olsun. İnternette bir kaç yorum okumuştum parçalar ile alakalı ufak tefek sorunlar ancak parça ucuz ve işçilik kolay olacağı için aşılabilecek durumlar bunlar.
Dediğiniz gibi tam bir başlangıç motoru.Kullanımı çok kolay.Parça konusunda şuan bi sıkıntım yok ama bende bi kaç tane yorum okudum.Titreşimden egzoz koruma demiri falana düşmüş.Bide paslanmış bazı krom parçaları 10.000 den sonra.Ben her yıkamadan ve yağmurdan sonra gerekli bakımı yapıyorum bakalım ilerleyen zamanlarda nolacak.
-
motor nerenin üretimi tam bilgi verirmisin bana motor bakıyorum bende gösterişli ve ekonomik.
-
motorcrus adlı üyeden alıntı
motor nerenin üretimi tam bilgi verirmisin bana motor bakıyorum bende gösterişli ve ekonomik.
Çin malı hocam.
-
hocam önce hayırlı olsun, aynı motor bendede var birsey soracagım ben 170km yi 4.5 litrenin üstünde yaktım 550kmde motor. rodajda yani, benzin kapagından süpeleniyorum benzini koyup günesin altına bıraktıgımda bir tıslama sesi oluyor kapakta ve benzin kokusu alıyorm senin böyle bir sıkıntın oldumu?
-
Hayırlı olsun
Şekline aldanıp sıfırmış vs deyip aldanmayın 2el japon alın
-
05 Temmuz 2016, 21:59
Drift mi yoksa crazy mi ? Hangini almaliyiz,chopper alacaktım korktum 0 motor almak istiyorum?
-
05 Temmuz 2016, 22:19
iskender123 adlı üyeden alıntı
Drift mi yoksa crazy mi ? Hangini almaliyiz,chopper alacaktım korktum 0 motor almak istiyorum?
İlk motorum sıfır Mondial drift niyesini sorma çin malı alma
-
05 Temmuz 2016, 22:31
slotoma adlı üyeden alıntı
hocam önce hayırlı olsun, aynı motor bendede var birsey soracagım ben 170km yi 4.5 litrenin üstünde yaktım 550kmde motor. rodajda yani, benzin kapagından süpeleniyorum benzini koyup günesin altına bıraktıgımda bir tıslama sesi oluyor kapakta ve benzin kokusu alıyorm senin böyle bir sıkıntın oldumu?
Sizinde hayırlı olsun.Benim motorda öğleden sonra sırf güneşin altında bağlı kalıyor ama ben tıslama,benzin kokusu gibi bi durumla karşılaşmadım.Ama bu sıcakta benzin uçabilir.
iskender123 adlı üyeden alıntı
Drift hiç kullanmadığım için bi karşılaştırma yapamam.Zaten ikisi şekil olarak çok fatklı motorlar.Crazy nin oturuş pozisyonu cruiser motosikletlere çok benziyor.Şekil olarakta retro bi havası var.Bence bu fiyata kesinlikle alınabilecek bi motosiklet.Ben + ve - yönlerini yazdım.Drift kullanıcı bölümünü de inceleyin hangisi ağır basarsa onu alırsınız.
-
05 Temmuz 2016, 22:44
anladım kardeşim kronik depo kapagı zırıltısı basladımı peki
-
05 Temmuz 2016, 23:03
slotoma adlı üyeden alıntı
anladım kardeşim kronik depo kapagı zırıltısı basladımı peki
Bi zırıltı var gibi ama koruma demiri taktırdıktan sonra olmaya başladı.Depo kapağından değil.Öyle bi kronik sorunumu var :D
-
05 Temmuz 2016, 23:30
evet titresimden kaynaklı depo yada depo kapagıyla alakalı bir zırıltı var 6000 bin devirden sonra daha cok hissedliyor . birde bu titresim sadece ayaklıkta hıssedilyor gidon depo yada koltukta bısey yok napsak su ayaklık tıtresımını duzeltırızkı
-
05 Temmuz 2016, 23:40
Evet sadece ayak peginde titreşim oluyo özellikle sağda.Ek plastik,kauçuk gibi bişey eklesek azalır belki.
-
05 Temmuz 2016, 23:56
aynen ben bakıma götürdügümde soracagım birşeyler ekletecegim cözersem yazarım burradan
-
07 Ağustos 2016, 16:27
arkadasşlar bende bu motordan almayı dusunuyorum tavsiye ediyormusunuz? uzun yola gelirmi bu motor? yanı uzun yol dediğim konya ankara arası konya antalya arası hafta sonu gezmek için? sizce isteklerimi karşılarmı yardımcı olursanız sevınırım. acemiliğimi atmak ıstıyorum bu motorda fiyatıda uygun geldi.
-
07 Ağustos 2016, 18:20
Yakıt 100km de 2 lt ise çok iyi.
-
08 Ağustos 2016, 21:26
hocam motor hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
Onurhan D adlı üyeden alıntı
Evet sadece ayak peginde titreşim oluyo özellikle sağda.Ek plastik,kauçuk gibi bişey eklesek azalır belki.
dostum motor hakkında bilgi verebilirmisiniz biraz tavsiye edıyormusun memnunmusun
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)