Yemek parasına egzoz almak istemisiniz
Reklamlar
-
03 Temmuz 2016, 19:03
webingo adlı üyeden alıntı
her egzozcu yapabılıyormu sanırım egzozu alttan ortadan delıp tapamı takıyoruz sadece .
Tüm egzoz cular yapar 15 dakikalık işlem tüpün ortasından 1tl büyük lugunden bir delik maşon kaynatılır hepsi bu sonra kör tapa yı istediğin zaman kapatiyorsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------
Karalı adlı üyeden alıntı
Katalizörü delip tıpa takmişlar gerçekten iyi bir ses aldığınımı düşünüyorsun rahatsızlıktan başka bir şey duymazsın gazı açtığında
O yüzden sesi duyan egzoz almaktan vazgeciyor senin dediğin gibi olsa yaptirmazlardi
Reklamlar
-
03 Temmuz 2016, 19:06
Ben biliyorum o sesin nasıl çıktığını
-
03 Temmuz 2016, 19:10
Bu sitede nasil resim ekleniyor bir resim eklemek istiyorum topluca tapa egzoz yaptirilirken resim cekmistim
-
03 Temmuz 2016, 19:18
Yandık emenike...Bi yaygınlaşırsa Şahincilerden sonra birde bunlarla uğraşırız.
-
03 Temmuz 2016, 19:18
-
03 Temmuz 2016, 19:38
Resmin üstün de asılı olan egzoz ları görüyorsunuz ortadaki benim motor https://www.imageshack.us/my/images
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------
ryangt adlı üyeden alıntı
bu arkadaşın aklına uyup egzoz delerek ses elde etmeyi düşünen arkadaşlar;
'subap yakalamak nedir?'
'subap yakalayan motor nasıl tamir olur'
'sente kayması nedir'
'motordan gelen şıkırtı nedendir'
gibi başlık açmak istemiyorlarsa uzak dursunlar.
büyük oyunu görüp kapitalist düzendeki faiz lobisinin egzoz firmalarına para kaptırmayıp egzoz delmeyi video çekerek şenlendiren arkadaşa şukular şelale diyorum. üniversitelerin 'egzoz mühendisliği' bölümünü 15 dakikada silip attı helal olsun
Ne kadar milleti düşünüyorsun diyorsun ki 1500 tl ye egzoz sonra polisten ceza ye tekrar egzozu söktür tekrar muayene gir bu sistem yıllar dır arabalarda kullanılıyor bu konuda uzman görüşünü aldım senin gibi birine bilimsel olarak güzel cevap vermişti bulabilirsem yayinliyacagim
-
03 Temmuz 2016, 20:21
-
03 Temmuz 2016, 21:23
Yamaha r25 tapa egzoz uygulaması telefondan değilde herhangibir Hoparlörler den dinleyin ses farkını daha iyi anlarsınız https://m.youtube.com/watch?v=K8W9Hux47l4
-
03 Temmuz 2016, 21:31
hn33 adlı üyeden alıntı
Tüm egzoz cular yapar 15 dakikalık işlem tüpün ortasından 1tl büyük lugunden bir delik maşon kaynatılır hepsi bu sonra kör tapa yı istediğin zaman kapatiyorsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------
O yüzden sesi duyan egzoz almaktan vazgeciyor senin dediğin gibi olsa yaptirmazlardi
cbr 250rde katalitozordenmi deldircem ben şimdi tapayı
-
03 Temmuz 2016, 22:02
garantiden çıkmaz mı bu durumda? Katalizorun amacı dışarı çıkan zararlı gazları tutması değil mi? Acaba arkadaşların yazdığı gibi başka sorunlar çıkartır mı ?
-
03 Temmuz 2016, 23:38
trafik polisi durdurduğunda nası takacaksınızı tapayı ? dur abi ben deliğimi tıkıyorum bi sn mi diyeceksiniz
-
03 Temmuz 2016, 23:46
AWESQME adlı üyeden alıntı
O motor Türkiyeye gelmiyor malesef.
Gelmişi var olmaz mı ? :D
Bu arada katalizörü delmek bence satarken ve muayene esnasında sıkıntı yaratacaktır göze çarpar ise. Bunun dışında da oksijen vb. sensörlerden dolayı motora uzun vade de zararı olacağını düşünüyorum. Tüp değiştirmek başka, tüpe giden düzeni düzensiz bir biçimde bozmak bambaşka bir olay.
-
04 Temmuz 2016, 00:13
AWESQME adlı üyeden alıntı
O motor Türkiyeye gelmiyor malesef.
O zaman sd1290r var ona bakın bizde çözümler bitmez
-
Adam ucuz ve pratik bir yol göstermiş daha ne istiyorsunuz?
Ha gürültü yapmak, milleti rahatsız etmek vs bunların cezası var bu kesin.
Amma ve lakin yüzlerce lira verip egzoz takınca ceza olmuyor mu?
Bu pahalı sistemler motora zarar vermiyor mu?
Egzoz dediğinin görevi belli, sesi gürültüyü azaltmak. Eğer katalizörden sonra oksijen sensöründen sonra delik açarsan ne gibi bir zarar verebilir motora?
http://www.motoradda.com/wp-content/uploads/2016/01/muffler-cutopen.jpg
Performans egzozu dediğin perforeli (delikli) borunun etrafına sarılı cam yünü. Çok bir şeyi yok yani.
-
kadango adlı üyeden alıntı
Kardeş oradan bakınca eksozcu gibi mi duruyorum? Bu işin AR-GE'sini yapanlar uygunluk belgesi alanlar eşşek mi aklına gelmiyor eksoza delik delmek?
Madem ucuz egsoz istiyorsunuz hiç olmazsa Tiger bakın, takın yerli malı uygunluk belgeleri de var..
Aaa hocam olur mu birde avcrom'umuz var
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:51 ----------
hn33 adlı üyeden alıntı
Resmin üstün de asılı olan egzoz ları görüyorsunuz ortadaki benim motor
https://www.imageshack.us/my/images
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------
Ne kadar milleti düşünüyorsun diyorsun ki 1500 tl ye egzoz sonra polisten ceza ye tekrar egzozu söktür tekrar muayene gir bu sistem yıllar dır arabalarda kullanılıyor bu konuda uzman görüşünü aldım senin gibi birine bilimsel olarak güzel cevap vermişti bulabilirsem yayinliyacagim
Kardeş sen olayı komple yanlış anlamışsın.Egzoz herhangi bir markanın ürünü ise zaten ceza yazamaz.Hadi sana taşlı bi polis denk geldi.Tutturdu yazcam diye egzozun modeline baktırcaksın olay yerinde ölçüme gitmeden orada değerler yazıyor illa yazarsa tazminatıyla beraber çatır çatır alırsın paranı.Burada başına gelecek olan egzoza işlem yapılmış.Arkadaşlara işlem yapalım.
-
zamanında benim cupa yapıp buraya atmıştım fotoğraflarını millet beni taşladı neler görcez bakalım 5 sene önceydi
-
Merhaba hocam düşüncene ve emeğine saygım var önce onu söyliyim.
Bir sorum var şöyle ki 9384754758 tane mühendisin tasarlayıp ürettiği motora bozuk para kadar delik açmanın ne gereği var ? Cevap egsoz sesi daha iyi çıksın diye ise eğer egsoz sesinin ne gereği var ?
İşte ben gaz verdimmi mahalle benim geldiğimi anlasın diye mi ?
Cafenin önünde vın vın yapıcam kızlar dönüp bana bakıcak.Egsoz sesin nekadarda gür çıkıyor diyip kucağıma atlayacak diye mi ?
Trafikte daha farkedilebilir olmak için mi ? ( bana en mantıklı gelen buydu.)
Yaa ben böyle seviyorum sen ne anlarsın mı yoksa cevap =) onada saygım var.
Motorda ses elbette güzel bir özelliktir.Ancak benim motoruma gelipte abi gel senin motora egsoz sesi yapalım diyip langur lungur motoru delerse bende başka bi tarafını delerim adamın :D. Bu benim şahsi görüşüm herhangibir eleştirme kötüleme olarak düşünmeyin.Tekrar ediyorum yine düşüncene ve emeğine saygı duydum.
-
-
Garp kafasiyla motosikelt icat edip, egzost taktilar, dogayi korumak adina euro standaetlari getirdiler. Sark kafasiyla deldik
O degilde baslikta egzost almaktan bahsediliyor, konuda delik falan donuyor.
Egzost aliyormuyuz, almiyormuyuz. Yoksa sadece delik mi.
-
arda4 adlı üyeden alıntı
Bu pahalı sistemler motora zarar vermiyor mu?
Egzoz dediğinin görevi belli, sesi gürültüyü azaltmak. Eğer katalizörden sonra oksijen sensöründen sonra delik açarsan ne gibi bir zarar verebilir motora?
Vermiyor, çünkü üretici ile birlikte dizayn ediliyor. KTM'e Akrapovic eksoz aldığınızda performans ve yakıt tasarrufu düşüyor, ama KTM'in bu egsoz için ürettiği yazılım yüklenince performans yüzde on artıyor.
Eksoz, görevi sadece sesi azaltmak olan boru değil artık. Ateşleme sistemi ve ECU ile direk alakalı. Şekli, yapısı, uzunluğu, fazla silindirli ise arada geçişler, hepsi önemli. Hepsi optimize. Düzgün dizayn edilmiş egsoz motorun performansını arttırır, yakıt tüketimini azaltır, sıcaklığını azaltır.
Öğle yemeği fiyatına sağlam eksoz'a nasıl zarar verilir olmalı başlık. Gerçi öğle yemeği de değil, muhtemelen artacak yakıt sarfiyatı ve düşecek performans hesaba katılmıyor çünkü.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)