Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

çalınan motorum bulundu fakat ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    sibief 150 sisi
    iki gün önce cbf marka motosikletim çalındı bugun haber geldi bağcılardan çalınan motor beykozdan çıkmış stickerdan tanımışlar motoru sadece iskeleti kalmış tüm parçalarını almışlar çalıntı ihbarı yapmıştım peki şimdi ne yapmam gerekiyo trafikten mi çekiyim bunun ücreti falan var mı bilgilendirirmisiniz beni

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Motoru duruyosa toplarsın. İskelet dediğin şaseden ibaretse motoru trafikten çekmekten başka bi çaren yok sanırım.

Motosikleti
    sibief 150 sisi
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru duruyosa toplarsın. İskelet dediğin şaseden ibaretse motoru trafikten çekmekten başka bi çaren yok sanırım.
    abi sadece şase kalmış nereye başvurucam için nasıl bir yol izlemem gerekiyo
    mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı bbatuhann adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi sadece şase kalmış nereye başvurucam için nasıl bir yol izlemem gerekiyo
    Normalde trafik tescilden hurdaya çıkarman lazım 80-100 lira masrafı var ama belki çalıntı durumunda ücretsiz bişeyler oluyodur. Hiç sanmıyorum gerçi çalınan motoru trafikten sildirmek için bile para isterler

Motosikleti
    mondial drift 125
    Hocam benimde motorum çalındı polisin verdiği belgede 30 gün içinde bulunmazsa trafik tescil şubesine gidip karakolda ordan düşürebiliyomuşsunuz ama bu bulunmazsa diye geçerli olandı ama siz genede trafik tescile belgelerinizi alıp gidin burayada bilgilendirirseniz olanları iyi olur

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    napcan sadece şaseyi. toplamak istersen bile en az bir çinli motor parası verirsn.en iyisi sende şaseyi sat bitsin gitsin

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Öncelikle geçmiş olsun. Benim de motosikletim çalındı 3 ay oldu. Trafikten çekme prosedürünü bilen var mı? Ne kadar masraf yapılıyor?

RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    Gecmis olsun nasil nerede bulunmus bi depodan falan mi cikmis yoksa ortalikta oylece duruyormuymus ciplak halde?
    Su yuzden soruyorum depodan falan ciktiysa baska arkadaslarin motorlari da olablir orada

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Emniyet Genel Müdürlüğü
    Trafik Daire Başkanlığı
    Tescil İşlemleri Uygulama Rehberi'nden

ÇALINAN ARAÇLAR

a) Çalınan araçların kayıtlarının kapatılması;

1) Çalınan araçların tescil kayıtlarının kapatılması için, çalındığı tarihten itibaren bir ay geçmiş olması şartıyla herhangi bir trafik tescil şube veya bürosuna müracaat edilebilir.

2) Çalıntı kaydı Asayiş birimlerince bilgisayar kayıtlarına işlenmiş olan araçların tescil dosyasına “çalınmıştır” kaydı düşülerek tescil kaydı silinir, araç tescil belgesi üzerine işlem tarihi ile birlikte “çalınmıştır” şerhi düşülerek belge araç sahibine iade edilir.

3) Aracın motorlu araç trafik belgesi ile müracaat sırasında ibraz edilen belgeler araç dosyasında muhafaza edilir.

4) Aracın tescil kaydının çalıntı tarihi itibariyle silindiği tescil plakasının kayıtlı olduğu vergi dairesine yazılı olarak bildirilir.

5) Araçla birlikte araca ait belgeler de çalınmışsa, isteği halinde araç sahibine aracın kayıtlarına çalınmıştır şerhi konulduğuna dair bir yazı verilir.

b) Çalınan araçların bulunması halinde kayıtlarının açılması;

Araç sahibinin dilekçe ile müracaatına istinaden, araç muayene istasyonlarında motor-şasi tespiti, gerekiyorsa muayenesi yaptırıldıktan sonra aracın tescil dosyası ve bilgisayardaki tescil kaydı üzerinde gerekli düzeltme yapılarak, araç tescil belgesi ile motorlu araç trafik belgesi tanzim edilir, durum (Ek-1) formunun bir nüshası eklenmek suretiyle aracın tescil plakasının kayıtlı olduğu vergi dairesine 15 iş günü içinde yazılı olarak bildirilir.

Aracın çalınmasına veya bulunmasına ilişkin işlemlerin başka bir trafik tescil kuruluşunda yapılması halinde, buna ilişkin dilekçe ile diğer belgelerin tasdikli birer sureti dosyasına konulmak üzere aracın kayıtlı olduğu trafik tescil kuruluşuna posta ile gönderilir.
    Not : Araçla birlikte ruhsat da çalınmış veya kayıp ise kayıttan düşme sırasında Araç Tescil Belgesi bedeli alınır. (2016 yılı için 81,50 TL).
    bbatuhann bunu beğendi.

montrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motorun çalınıyor.
    Belkide ciddi bir maddi kayıp yaşıyorsun
    Buda yetmezmiş gibi
    Trafikte çekmek için ayrıyetten para veriyorsun
    Gelde ağız dolusu küfür etme.!
    Turkiye'de mi böyle
    yoksa dünya geneli mi böyle bilmiyorum ama gerçekten boktan bir hayat yaşıyoruz.
    Mengu16 ve essegesse bunu beğendiler.

Motosikleti
    sibief 150 sisi
    Alıntı RiDeR_2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gecmis olsun nasil nerede bulunmus bi depodan falan mi cikmis yoksa ortalikta oylece duruyormuymus ciplak halde?
    Su yuzden soruyorum depodan falan ciktiysa baska arkadaslarin motorlari da olablir orada
    hurdalıkta benim gibi motoru çalınan biri stıckerndan tanıyım faceye mesaj atmış bi ton motor varmış beykozda

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:21 ----------

Alıntı Osm@n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emniyet Genel Müdürlüğü
    Trafik Daire Başkanlığı

Not : Araçla birlikte ruhsat da çalınmış veya kayıp ise kayıttan düşme sırasında Araç Tescil Belgesi bedeli alınır. (2016 yılı için 81,50 TL).
    ruhsat bendenydi tüm belgeleri tam gidip şimdi bir ay sonra mı işlemleri yaptırmam gerekiyo
    mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı Osm@n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emniyet Genel Müdürlüğü
    Trafik Daire Başkanlığı

Çok teşekkür ederim ruhsat bende olduğu için sanırım bişey ödemem gerekmeyecek anladığım kadarıyla. Bi tek temmuz vergisi var bu zamana kadar trafikten düşürtmediğim için sanırım.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)