kurs açmanın tam vakti kelle başı 625 kayme ohh mis
bizde 800 lira alıyorlardı kişi başı. Motor mondial hyeane 100'dü. Öğreten falanda yoktu adam al şu parkuru çalış kendin dedi
Araba ehliyetini 2012'de 250 lira kurs ücretiyle. A-2 ehliyeti 2014'te 350 lira kurs ücretiyle aldım. Şimdiki fiyatlara anlam veremiyorum
Harbiden pederle konuşayım şu kurs açma işini ben
İnsanın canı acır bu parayı öderken gerçekten çok ya.
MEB 'nin illere göre belirlediği taban fiyat uygulaması çıktı maalesef. Sene başından bu yana Ankara 'da 1.200TL 'den aşağı fiyat bulamazsınız hem A hem B için.
Daha iyi hizmet/eğitim için yaptıklarını söylüyorlar fakat sürücü kurslarının hele ki merdiven altı olanların iyi olmakla alakaları yok maalesef, sadece ve sadece müşteriyi nasıl "şey" yaparım mantığında yürümekteler.
Madem ki böyle bir karar alacaksın sürücü kurslarına bazı zorunlu uygulamalar getirirsin hem idari hem eğitim açısından, bunların uygulanması için de denetimi artırıp gözlerin yaşlarına bakmadan belirli başlı yaptırımlar uygularsın ama başımızda bu işlere bakan yöneticiler ve bunlara bakan memur arkadaşlar, işin hiçbir fizibilite çalışmasını yapmadan güya kendilerine/kurslara(maddi açıdan) göre iyi olan uygulamaları hayata geçiriyorlar.
Ayrıca şu ehliyet alma işinin bu kadar uzun olmaması lazım artık, ehliyeti almak için olan başlangıç tarihinden elinize geçene kadar 3 ay gibi bir zaman geçiyor ki saçmalık resmen!
Herneyse ileri ki zamanlarda umarım bu gibi aksaklıklar düzene oturtulur..
650 ye anlaştık 2 gün önce şuan için en uygunu
Kapıda kolonya tutuyorlar mıydı?
Ehliyet almak hem devletin hemde kursların bir soygun kapısı olmuş durumda malesef. 2013 de aldığım ehliyet 300 lirayken buna 3 yılda %100 zam yapmanın mantığı nedir ? Ha diyeceksinizki, önceleri stajyer ehliyet yoktu, şimdi avrupa standartlarına uymak zorundalar vs. Aşağıdan yukarıdan alakası yok. Hiçbir sürücü kursu doğru düzgün direksiyon eğitimi vermez, verenler ise nadirdir. ALLAHtan ben B sınıfı ehliyetimi çok iyi bir yerden almıştım, toplamda 10 saat kadar araba kullanmıştım, a2 i ise kullanmayı bildiğim için gitmemiştim.Şimdi gelelim bu iş nasıl düzelir konusunun mantığına. Eğerki bir topluluk kendisine dayatılan herşeyi görmezden geliyorsa, bu topluluk her yanlış uygulamaya göz yumar, göz yummak istemeyenleri ise hakir görür. Toplu halde tepki vermek gerekir, protesto edilir ve bu konuda diretilirse amaca ulaşabilirsiniz. Türkiye'de malesef vatandaşlar soyulacak kaz gibi görülmekte, bunun düzelmesinin tek yolu ise halkın bilinç düzeyinin artmasıdır. Malesef kısa zamanda olacak bir iş değildir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)