Uçmakdere Yolu'nda İneklerle Karşılaşma [Temsili Değildir]
Reklamlar
-
Bayramdan önceki hafta yıllık iznimi aldıktan sonra İstanbul'daki işlerimi hallederek Çarşamba sabahı ilk ışıklarla İstanbul'dan Şarköy/Mürefte babamların yanına doğru yola çıktım. Tabiki de otoyol değil de dağ yolunu tercih ederek Kumbağ mezarlık yolundan Uçmakdere yoluna bağlandım ve oradan Mürefte'ye devam.
Yaklaşık 75 dakikalık çekimden parça parça güzel anları çıkarıyorum Bu arada gelirken sineğin biri kameraya çarpmış, ortadaki bulanık alan o sebeple var.
Yeniköy'e az kala virajı alır almaz karşıma çıkan İnek sürüsü ve köylü hanımefendi
Reklamlar
-
eminemre adlı üyeden alıntı
İnek sürüsü ve köylü hanımefendi
Köylü teyzemize aynı durumda "mal" kelimesinin yakıştırılmasına hak verip savunmalarıda "başınıza gelse sizde mal dersiniz" diyenlere gelsin.
-
İsmi Emine olması lazım. Yeniköy de yaşayan bir ablamız. Yamaç paraşüt kulübünde de çalışır. İnekleride kendi de iyi bir insandır
-
Zileliorhana be oldu hakikaten, inekli teyzeli paylaşımından sonra baya eleştiri almıştı, obami kuştu.
-
lan inek gördü mü çok korkuyom süsecek diye. o yolda ineklerle karşılaşan ben olsam, ecel terleri dökerdim orda.
-
Aaaaaa ne kadar garip yolda inek var. O kadar enteresan bi olay ki herkesin en az 3736173 kere karşılaştığı bi şey.
Ya kafasına her kamera takan gelip şuraya konu açmasın abi ya....
-
Bu tip yollarda dikkatli gitmek lazim.
-
volkanmet86 adlı üyeden alıntı
Aaaaaa ne kadar garip yolda inek var. O kadar enteresan bi olay ki herkesin en az 3736173 kere karşılaştığı bi şey.
Ya kafasına her kamera takan gelip şuraya konu açmasın abi ya....
Girme konuya, bakma videoya.
Başlıkta açık açık yazıyor zaten, yolda inek gördüm diye.
Beğenmediğin konuya girme.
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
-
shruikan adlı üyeden alıntı
lan inek gördü mü çok korkuyom süsecek diye. o yolda ineklerle karşılaşan ben olsam, ecel terleri dökerdim orda.
Hocam bu yorumu okuyunca zeytinden korkan arkadaşım geldi aklıma, tebessüm ettirdiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------
mustafa42121 adlı üyeden alıntı
Bu tip yollarda dikkatli gitmek lazim.
Ancak bu tip yollar, motosikletin temel sürüş tekniklerini ilerletmek için oldukça elverişli hocam. Yine de dikkatli sürmek şart tabi.
CrazyBullet adlı üyeden alıntı
Zileliorhana be oldu hakikaten, inekli teyzeli paylaşımından sonra baya eleştiri almıştı, obami kuştu.
Hocam konuya pek hakim değilim,ancak sanıyorum benzer bir inek vidyosu paylaşımında sıkıntı olmuş değil mi?
-
01 Temmuz 2016, 21:25
eminemre adlı üyeden alıntı
Hocam konuya pek hakim değilim,ancak sanıyorum benzer bir inek vidyosu paylaşımında sıkıntı olmuş.
Konuyu fazla deşmek istemiyorum ama çok nadir olan bir olay oldu konu kilitlenmeyip direk silindi galiba üyenin açtığı konularda göremiyorum çünkü. Sizinle aynı duruma düşen bir abimizdi ama o köylü hanımefendi demedi "mal mal bakıyor" dedi aşırı eleştirildi üyelerde konu altında birbirine girdi o gün bu gündür yazmıyor konu açmıyor
-
01 Temmuz 2016, 21:36
EmreKocyigit adlı üyeden alıntı
Konuyu fazla deşmek istemiyorum ama çok nadir olan bir olay oldu konu kilitlenmeyip direk silindi galiba üyenin açtığı konularda göremiyorum çünkü. Sizinle aynı duruma düşen bir abimizdi ama o köylü hanımefendi demedi "mal mal bakıyor" dedi aşırı eleştirildi üyelerde konu altında birbirine girdi o gün bu gündür yazmıyor konu açmıyor
Belki o arkadaş haddini bilmeyek aşmış, sonra eminim üzülmüş ve pişman olmuştur. Kimseye hakaret etmeden ve kimseyi kırmadan iletişim kurmak aslında çok zor değil. Bir çok ülkede bir çok insan bunu yapıyor. Ben de yapabileceğimizi umut edenlerdenim. O kadar değerli insanlar var ki sitede, bazen şaşırıyorum.
Her ne kadar 28 yıldır İstanbul'da yaşıyor olsam da çocukluğumun ilk yılları ve gençliğimin neredeyse tüm yazları memleketimde sabahtan akşama kadar sokakta geçti. Bu sebeple kirpiden kaplumbağaya; yılandan gelinciğe kadar çok hayvan gördüm. Köylü kadınlarımız ve amcalarla da haşırneşirim. Dedem bizzat zabıta çavuşluğu ve babam çevre köylerde ilkokul öğretmenliği yapmış olmaları sebebiyle beni tanıdıkları için de köylü ve yerel halk ile zeytin toplamışlığım ve çaps yapmışlığım var.
Belki İstanbul'da Büyükdere cad. biri inekleri yola çıkarsa küfür yiyebilir ama halihazirda köy yolunda hayvanlarla var. köylülerle karşılaşmak kadar doğalı yok.
Ben 31 yaşıma kadar bu manzaralarla defalarca karşılaşmama rapmen, belki şehrin göbeğinde izine çıkmamış bunalmış biri kısa da olsa bu manzaraya tebessüm etse kafi, zira on gün önce gün doğumunu vidyoya çeken adını hatırlayamadığım chopper sahibi değerli arkadaşın vidyosu beni çok mutlu etmişti. Zira bu ysşıma kadar defalarca dağ ve sahilde sabahlayıp gün doğumunu seyrettim. Ama seyredemediğiniz bir gün bile, seyreden birinin paylaşımından mutlu olmak için yeterli.
Hayırlı kandiller.
Piaggio Carnaby 200
Yamaha XMax 250 Ironmax
-
01 Temmuz 2016, 22:02
Bende korkuyorum . Sanki susecek hissi uyandırıyorlar. Bu tarz bir olayın "at" ile versiyonu da geldi basima. Ama at bana doğru kisneyerek gelme eyleminde bulununca ben kaçtım.
-
01 Temmuz 2016, 22:44
Müreftelimisin? Bende geçenlerde oradaydım ev bakmak için gittim.İstanbuldan kaçıp kafa dinlemek bünyeyi toparlamak için çok güzel bir yer.Sessiz sakin huzur dolu insanıda yardımsever zaten birçoğu şarapdan mayışmış hayatı makaraya vurmuşlar:=).Ama uçmakdere yolundan giderken motorla değilde arabayla çok tehlikeli oluyor.Arabayla dönüşde gece olursa şarköyden dolanıp 60 km uzatıyorum hem daha sakin hemde viraj tehlikesi yok.Tövbe etmeden önce bir temmuz ayında rum ailenin şaraphanesinden şarap alıp iskelenin oradaki çay bahçesinde oturup içmiştim. O mahoş kafayla oradaki kuş seslerini dinledikten sonra burada bir ev olmalı demiştim.Kuş cennetinde okadar cıvıltı duymadım ben.İstanbula yakın günübirlik gidip gelinebilecek ev arayışı müreftede son buldu. Tanıdıklar denizinden dolayı beğenmiyor ama ben orada acaip huzur buluyorum.
-
01 Temmuz 2016, 22:44
tehlikeli abi. bi sapıtsalar, üstünden inekler geçmiş gibi olursun.
-
01 Temmuz 2016, 23:13
redmap adlı üyeden alıntı
Müreftelimisin? Bende geçenlerde oradaydım ev bakmak için gittim.İstanbuldan kaçıp kafa dinlemek bünyeyi toparlamak için çok güzel bir yer.Sessiz sakin huzur dolu insanıda yardımsever zaten birçoğu şarapdan mayışmış hayatı makaraya vurmuşlar:=).Ama uçmakdere yolundan giderken motorla değilde arabayla çok tehlikeli oluyor.Arabayla dönüşde gece olursa şarköyden dolanıp 60 km uzatıyorum hem daha sakin hemde viraj tehlikesi yok.Tövbe etmeden önce bir temmuz ayında rum ailenin şaraphanesinden şarap alıp iskelenin oradaki çay bahçesinde oturup içmiştim. O mahoş kafayla oradaki kuş seslerini dinledikten sonra burada bir ev olmalı demiştim.Kuş cennetinde okadar cıvıltı duymadım ben.İstanbula yakın günübirlik gidip gelinebilecek ev arayışı müreftede son buldu. Tanıdıklar denizinden dolayı beğenmiyor ama ben orada acaip huzur buluyorum.
Hocam selamlar. Mürefteli'yim. Şöyle izah ediyim, bundan on sene evvel Uçmakdere yolu tek şerit çakıl dolu bir yoldu. 2 araba karşılıkla denk geldi mi, cepler vardı yol verirdiniz. Şimdi komple asfalt ve başarılı bir yol. Gündüz gözüyle araba ile de gidilir, ama gece ben de tedirgin oluyorum. Köpek falan çıkıp, kaza yapan çok arkadaşım oldu.
Şarap meselesine gelirsek, Mürefte son yıllara kadar 40küsür üreticisi olan bir memleketti. Ama büyük üreticiler ve son on yılda alkole gelen vergiler sebebiyle üretici sayısı oldukça düştü. Şu an sevilen, kutman, doluca gibi markalar hala mevcut. Halamlar da şarap üretiyorlar, Aker Şarap. Tadım evi de var.
Ben yıllık izinimin bir haftasını genelde eylülde(en güzel zamanıdır) burda geçiririm. Dediğin gibi saatlerce çay sigara deniz sesi ve kuş cıvıltıları ile geçiyor. Bir gün tekrar gelirseniz, misafir etmek isterim.
Denize gelirsek çakıldır, genelde çalkantılı. Ama on km ilerde Şarköy'ün kumluk sahili alternatiftir.
Mürefte hakkında güzel düşünceleriniz çok mutlu etti, iyi akşamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:11 ----------
shruikan adlı üyeden alıntı
tehlikeli abi. bi sapıtsalar, üstünden inekler geçmiş gibi olursun.
Tam bir ironi olmaz mıydı
Piaggio Carnaby 200
Yamaha XMax 250 Ironmax
-
01 Temmuz 2016, 23:25
Aker şarap alt kat mahzende tarihi eşyalar ve fotoğraflar, giriş katta dolum yeri, tadım evi ve satış standı olan yermiydi.En üst kattada galiba evleri vardı.Aklımda bu şekilde uğradığım bir yer kaldı ama karıştırıyorsam kusura bakma misafirperver ikramcı insanlardı.Epey bir sohbetten sonra 7 farklı şarabı çantaya atıp yola koyulmuştum.Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim memnun olurum. Ev işi olursa mürefteli olucam
-
01 Temmuz 2016, 23:41
redmap adlı üyeden alıntı
Aker şarap alt kat mahzende tarihi eşyalar ve fotoğraflar, giriş katta dolum yeri, tadım evi ve satış standı olan yermiydi.En üst kattada galiba evleri vardı.Aklımda bu şekilde uğradığım bir yer kaldı ama karıştırıyorsam kusura bakma misafirperver ikramcı insanlardı.Epey bir sohbetten sonra 7 farklı şarabı çantaya atıp yola koyulmuştum.Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim memnun olurum. Ev işi olursa mürefteli olucam
Doğru yeri tarif ettiniz, tam olarak orası.
Piaggio Carnaby 200
Yamaha XMax 250 Ironmax
-
02 Temmuz 2016, 01:21
ona yandan bi geçirim öbür tarafından çıkarım.keşke güçlü motorum olsaydı inek bile ezebilirdim
-
02 Temmuz 2016, 01:23
biz mangalı yakıp seni takip edelim snappy
-
02 Temmuz 2016, 01:26
DKN adlı üyeden alıntı
biz mangalı yakıp seni takip edelim snappy
bana kırlangıç kasa r6 verin istediğiniz hayvanı getiririm
ama bide shark egzoz olcak
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)