2.El Motorsiklet alırken nelere dikkat edilmeli ?
-
Herkese selamlar,
Hemen hemen hepimizin karşılaştığı 2.el motorsikletler bulunmakta. Ve bazıları gerçekten çok ucuz. Mesela 2016 Model motor 800 kmde ve sıfır fiyatında yaklaşık 2-3 bin lira aşağıda satıyolar. Sizce ne yapılmalı ( Mesela sanayide bi ustayamı baktırmak lazım) vb örneklendirme ile bilgi verirseniz sevinirim. Verdiğimiz para çöpe gitmesin.
Şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
Motorsiktlet hakkında hiçbirşey bilmeyen biri için ilk olarak model yılı ve toplam kilometre kıyaslaması yapmak ilk adım olmalı bence.
2007 model olupta 10000 km de olan bir motor garip geliyor bana. Motorun çalışması sesi gibi daha birçok ayrıntı var ama işe aşina bir kulak bunlardan daha iyi anlar. Aslında motora bakana kadar satan adamada bakmak lazım, 4 zamanlı motora "iki zamanlı yağ katıcan pilader" diyen satıcıları bile gördüm. Anlayın artık
-
2. el motosiklet işi çok sıkıntılı bir iştir.
Heleki siz motosikletten çok anlamıyorsanuz mutlaka Yetkili servise veya güveneceğiniz bir ustaya gösterin derim.
Satıcının davranışlarınada çok dikkat edin az çok belli eder nasıl kullandığını motorun.
İsterseniz kontra sorular sorun nasıl kullandığını çözmeye çalışın motoru.
Örneğin 1. viteste kaç km de kesiciye giriyor diyin. Eğer cevap verirse deneyip zorlamıştır.
Debriyajsız tek teker yapabiliyormusun diye sorabilirsiniz vs.
Daha önceden bir satıcıdan duymuşluğum var aynı şu cümleyi, ben bununla debriyajsız teker yapıyorum taş gibi makina. Gelde al şimdi bu motosikleti.
-
beko12345 adlı üyeden alıntı
2. el motosiklet işi çok sıkıntılı bir iştir.
Heleki siz motosikletten çok anlamıyorsanuz mutlaka Yetkili servise veya güveneceğiniz bir ustaya gösterin derim.
Satıcının davranışlarınada çok dikkat edin az çok belli eder nasıl kullandığını motorun.
İsterseniz kontra sorular sorun nasıl kullandığını çözmeye çalışın motoru.
Örneğin 1. viteste kaç km de kesiciye giriyor diyin. Eğer cevap verirse deneyip zorlamıştır.
Debriyajsız tek teker yapabiliyormusun diye sorabilirsiniz vs.
Daha önceden bir satıcıdan duymuşluğum var aynı şu cümleyi, ben bununla debriyajsız teker yapıyorum taş gibi makina. Gelde al şimdi bu motosikleti.
Sizden korkulur hocam hiç bu şekilde düşünmemiştim çok mantıklı.
-
-
Yaz mevsimi başlarında motosiklet piyasası hareketlenir. Pek çok kimse yazlıkta kullanmak, yada sıcak havalarda serin serin yolculuk etmek için motosiklet almaya karar veriyor. Dolayısiyle aceleniz yoksa mevsim sonuna doğru daha fazla ve daha ucuz alternatiflerle karşılaşmanız olası.
-
Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?
-
Merhabalar, bu konu hakkında blogumda yazdığım detaylı yazıyı okuyabilirsiniz.
Okumak için: 2. El motosiklet alırken dikkat edilmesi gerekenler
Motorunuzun yakıt tüketim değerleri, maksimum hızı, teknik özellikleri ve fiyatı gibi bilgileri
motoryakiti.com adresinde bulabilirsiniz.
-
Sahibine dikkat edin. Dürüst mü, yoksa hep duymak isteyeceğiniz türde cevaplar mı veriyor? Saygılı mı, yoksa yukarıdan bakan biri mi? "tok satıcı" rolleri oynama gibi karaktersizlikler gösteriyor mu?
Bakımları nereye, kaç km'de yaptırmış? Elinde belge veya fatura var mı? Rodajı nasıl yapmış.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler