Viraja girerken yatmak zor olmuyor mu ?
Reklamlar
-
30 Haziran 2016, 02:39
Bende acemiyim. Murat hocadan gs2 eğitimliyim. En sıcak havada bile full ekipmanlıyım. Rosso 2 lastikli, abs li, dengeli, güven veren motorum var(duke390). Arabada 11 yıllık trafik okuma tecrübem var. Motorda toplam 2500km. 2 yıldır motor kaza videoları izliyorum. Twist of the wristi 15 kere izlemişimdir. Virajlarda yatabiliyormuyum? Henüz g.tüm g.tüm, 25 derece yatmışımdır herhalde en fazla. Lastiklerime bakan ahanda acemi der. Zamanla yavaş yavaş yatarız acelesi yok. Öğrenmeninde yaşı yok. Yatış, motoru sürerken dikkat edilmesi gerekenlerden biri sadece. Dikkat edilecek çok şey var. Motorunu alana kadar oku, izle, sor, öğren varsa imkanın eğitim al kardeşim.
Reklamlar
-
30 Haziran 2016, 03:38
mchi adlı üyeden alıntı
Bende acemiyim. Murat hocadan gs2 eğitimliyim. En sıcak havada bile full ekipmanlıyım. Rosso 2 lastikli, abs li, dengeli, güven veren motorum var(duke390). Arabada 11 yıllık trafik okuma tecrübem var. Motorda toplam 2500km. 2 yıldır motor kaza videoları izliyorum. Twist of the wristi 15 kere izlemişimdir. Virajlarda yatabiliyormuyum? Henüz g.tüm g.tüm, 25 derece yatmışımdır herhalde en fazla. Lastiklerime bakan ahanda acemi der. Zamanla yavaş yavaş yatarız acelesi yok. Öğrenmeninde yaşı yok. Yatış, motoru sürerken dikkat edilmesi gerekenlerden biri sadece. Dikkat edilecek çok şey var. Motorunu alana kadar oku, izle, sor, öğren varsa imkanın eğitim al kardeşim.
Çok fazla açılarla yatmaya çalışmayın. Uygun hız güvenli yatış açısı yetiyorda artıyor bile. Mesela Salı günü Afyon dönüşümde İnegöl yolunda bulunan %10 aşağı eğimli ve sert sayılacak virajları bulunan kamyonların yoğun kullandığı yolda 70-90 km/h den daha hızla girmedim virajlara. Daha fazlası risk zira yağmurda yağıyordu. Asıl sıkıntılı olan olay siz viraja girip yatıyorsunuz hızınız 80 km/h. Arkanızdan dibinize girerek gelen kamyonlar. Birde soldan geçen otomobiller adam gibi şeritlerinden gitmek yerine şerit ihlali yaparak virajlarda yanınıza kadar giriyorlar hayvanlar.
Yol %10 aşağı eğimli, virajlar sert, yerler ıslak, otomobiller şerit ihlali yapıyor, hava ciddi rüzgarlı, kamyonlar dibinizden geliyor...
Yatmak tehlikeli değilde bu gibi düşüncesiz sürücüler yüzünden tehlikeli duruma geliyor.
Böyle olunca virajda apeks mapeks kalmıyor. Balon mesafesi gibi önce güvenlik kuralları gereği viraj içinde 2-3 kez açı değiştirmek zorunda kalabiliyor insan.
Yani viraj yeteneğiniz ve tecrübeniz ne kadar iyi olursa olsun onlarca farklı faktör devreye girince güvenliği ön planda tutmak gerekiyor.
"Önemli olan acil durumda ne yapacağını bilerek sürmek değil, acil duruma hiç düşmeyecek şekilde sürebilmektir."
-
30 Haziran 2016, 05:00
Yatmadan dönmek imkansız.
Ayrıca "ben kontra tekniğini tercih ediyorum" demek de biraz saçma başka tercih edebileceğin bi teknik yok zaten.
-
30 Haziran 2016, 09:53
EmreKocyigit adlı üyeden alıntı
İndim viraja girdim şikana
Açtım dizimi baktım çıkışa
Yattım Allah yatır beni
Apeksten sonra kaldır beni
Bravo üstad, son zamanlarda forumda en yüzümü güldüren entry budur. süpersin, Allah da seni güldürsün eline sağlık )))
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)