Yazık oldu, potansiyeli olan bir markaydı.
Bu shineray Avrupa da satılıyor ise mutlaka belli standartları bir şekilde tutturmuştur.
400 cc 11.000 civarı Avrupada da satılan bir modelin Ülkemizde karşılık bulabileceğini düşünüyorum .
Ben de öyle düşünüyorum ama işte gelmeyecekmiş. Onun yerine aynı tarzda başka planları varmış.
Konu çorba olmuş. Tekrarlamak gerekirse. Tam benim kafadasın. Birebir aynı motorlar üzerinde gidip geliyorum ben de. Para durumlarına göre boxer alıp yapma planındayım şahsen şu sıra. Soruna gelirsek. 2015 fuarına vanvan geldiğinde üstüne oturdum 15 dakika ayrılamadım. Hastası oldum. Kimsenin ne dediğine bakma önce cebine sonra gönlüne göre olan motoru al. Senin yerinde olsam mis gibi Vanvan200 alır başımı ağrıtmam. Arka teker konusunu kafana hiç takma herşeyin bi çözümü bulunur. Vanvanla bol bol mutlu huzurlu kazasız kmlere!
Arkadaşlar değerlendirmeleriniz için çok teşekkürler.
Bu hafta ikinci el vanvan'ları bi dolaşacağım. ikinci el suzuki vanvan ile sıfır vavan 200'lük arasında yaklaşık 5000 TL fark var. Sanırım bu fark benim için çok fark. Tercihim ilk olarak ikinci el 125'lik olacak gibi duruyor. 4 saatlik yolu 5 saatte gidersem bu benim için çok problem olmayacatır. Benim biraz da uzun yoldan kastım aslında şehirden kaçmak. Yunanistan gözünüzde büyümesin istanbuldayım ve KAvala'buradan 400 km . 2 saat daha gidersen Selanik'tesin .
Beni tam olarak heycanlandıran ana yoldan çıkmak hani durup da ulan bu yol nereye gidiyo dediğimiz köy yolları : ). Bakın demek istediğimi yapan bi vanvan'cı
https://www.youtube.com/watch?v=qeyGMWAqrWk
çekmiş altına vanvan'ı girmiş araziye yolun sonu ıssız bi plaja mı çıkar bi yaylaya mı yoksa dereye mi?
Mesele ne kadar zamanda gittiğiniz değil, ne kadar konforlu gittiğinizdir. Sürüş pozisyonu bu konuda bir numaralı etkendir. O sebeple uzun yollarda sürat gibi bir derdiniz yoksa cruiser tek doğru tercih olur. Daha süratli yol almak için sport touring tercih edilir. Nispeten arazi, yol karışık gidilecekse yol enduroları daha uygundur. Siz önce planınızı yol tercihinize göre yapın yine de. Bence VanVan'a göre yüksek yapısı sebebiyle RT-125 daha mantıklı. Hem fiyat hem de sürüş açısından. Zaten ilk motorunuz olacak. Bence çok yatırmayın motosiklete. Yarın öbür gün satıp 200'lük VanVan alırsınız paranız olunca. 125'lik VanVan'ı satmak çok daha zor olabilir ileride.
Şimdiden hayırlı olsun.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
RT çok güzel eyvallah ama ikinci elinde çok seçenek yok ve yaşlılar :/
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
Bence Skyteam V-Raptor da alınabilir. Satma zorluğunun VanVan'dan çok farklı olacağını sanmıyorum. Motor 223 cc.
Yok çin almayacağım o konuda netim
Belki hint alabilirdim ama elim kolumu uyuşturacak bi titreşim fikri ondan da caydırıyo.
Sevgili motorseverler,1yıllık van van kullanıcısıyım.Size tavsiyem 80-90 km. ile seyahat yeterli diyorsanız keyifli bir motor istiyorsanız vede sorunsuz olsun diyorsanız van van ı tercih edin diyebilirim.Lastikleri orjinal DUNLOP.Zaten Türkiye de Bridgeston ve Dunlop haricinde başka lastiği yok,onlarda aynı fiyat ve kalitede.Lastik ebatlarına gelince hiç para harcamayın vede değiştirmeyin.30 senedir bu motor aynı lastikle satılıyor.Kalın arka lastik çamur,kum ve arazide güzel kavrıyor ve her türlü yol şartlarında gayet güzel.
Dostlar selam.
Konuyu tekrar dağıtacağım ama bahsi geçen 400 lük shineray ı mondial o fiyata hayatta vermez. 20 bine yakın para ister. Kabul edelim ki mondial 250 ve üstünde pahalı bir marka.
12 bin civarına 250 lik italjet bucaneer ı getirecek.
Konu içinse bence makul olanı hyosung. Ama servis parça sıkıntılı sanırım.
O yüzden van van 200 derim ben. 125 lik alacak olsaydım ben olsam rt 125 alır azıcık alışırdım.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler bi ara evet kafamı karıştırdınız ama ikinci el vanvanda karar kıldım
şu motoru görünce hep aklıma şu cümle gelir nedense: farsın köpeği bağdada inse arapça ulur derler eski kaynaklarda, anadoluda cg kullananla dalga geç şehirde buna binince kral ol, cg ile dalga geçenler bir markaya ve fiyata tav oldular ya helal..
Bana kalırsa çirkin bir motor ve pahalı ama tabi seveni takipçisi için ayrı.. zevk renk meselesi. alana kullanana hayırlı olsun.
O elim kolum titreyecek heroda öyleydi şeyini unut bajajın hiç bir motorunda titreşim yok.ayrıca ne kadar bok atılsa da belli kaliteyi standartı otumuş marka.Hatta ns 200 ile yüzlerce km yapan var rahatlıkla.Avenger de de sıkıntı olacağını sanmam
herkese selamlar. VanVan 200 binicisi olarak, bir iki şey de ben yazayım dedim. Öncelikle buradaki arkadaşlar kadar tecrübeli olmadığımı söyleyeyim. 1 ay kadar önce 200'lük VanVan aldım. Ben de görünüşünü beğendim ve koşa koşa gidip aldım. Şimdi selesini kestirme, gidon değiştirme gibi işleri yapıyorum. Öncelikle motoru alırken herhalde 2 gün boyunca sabahtan akşama mağazada oturup motoru seyrettim. Biri denk geldi, kolunda suzuki dövmesi olan, servis elemanı Onunla herhalde 2 saate yakın konuştum. Sonuç olarak 125 CC olanı aldırmadı. Tecrübe ettiğini, biraz zayıf kaldığını, 200'lük almamı söyleyince, gidip 200'lüğü aldım. Buraya kadar karar kısmı.
Sonrası iyilik güzellik. Açıkçası ben de kampa gitmek için aldım. Hafta sonları çıkıp, yol olmayan yerde de gideyim istiyordum. Tam istediğim oldu. Toprak yolda, kumda inanılmaz keyifli gidiyor. Yani aldığım günden beri ekmek alınacaksa motorla gidesim geliyor, düşün öyle keyif alıyorum. Açıkçası 125'lik olanı kullanmadım ama (şimdilik rodajda olmasına rağmen) 200'lük almakla iyi ettiğimi giderken hissettiriyor. Biraz daha düşük cc sanırım keyif vermezdi, tabi tecrübe etmediğim için bir şey diyemem.
Her gün işe gidip gelmek, hafta sonları da kampa gitmek için aldım. Her iki görevi de yerine getiriyor. Çok memnunum. Tek sıkıntısı çanta. Şimdilik koca bir sırt çantası ile az eşya ile gidiyoruz ama bu işi de çözeceğiz bir şekilde.
Sonuç olarak eğer beğendiysen, sevdiğin motora binmek güzel. Biraz daha bekle ya da zorla kendini, 200'lük olanını al. 125 olanların hepsi bir şekilde şikayet ediyor.
Bir de şu siteye bak: http://www.mfcparis.com/preparations-mfc-paris_30_VAN-VAN-Black-Japan VanVanların ufak dokunuşlarla ne hallere dönüştüğünü gör
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)